Kartta

Lennot kohteeseen Liettua

Tunnelmallinen Liettua

Liettua on varmasti kaikista Baltian maista suomalaisille vierain johtuen sen eteläisestä sijainnista. Maa tunnetaan matkailijoiden keskuudessa erityisesti sen hyvinvointihoitoloista ja viehättävästä pääkaupungista Vilnasta. Liettuan rannikkokaupungeista löytyy kohteita, jotka ovat erityisesti perhematkailijoille tuttuja. Liettuan monipuolisuus matkailumaana näkyy siinä, että maassa on mahdollista yhdistää sekä kaupunki-, kulttuuri- että luontoloma. Liettuan erinomaiset tieyhteydet kutsuvat tutustumaan maahan myös vuokra-autolla. Tutustutaan seuraavassa Liettuan suosituimpiin kaupunkikohteisiin ja minkälaisille matkaajille ne sopivat parhaiten.

Liettuan suosituin kaupunkilomakohde on tietenkin sen näyttävä pääkaupunki Vilna. Suomesta lennot Liettuaan kohdistuvatkin useimmiten juuri Vilnaan. Tämä 550 000 asukkaan kaupunki on yksi Euroopan historiallisesti merkittävimpiä ja tämä näkyykin sen nähtävyyksissä. Vilna on helppo ottaa haltuun lyhyemmälläkin kaupunkilomalla, koska sen kaikki nähtävyydet löytyvät pieneltä alueelta keskustasta. Erityisesti sen Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan vanhaan kaupunkiin kannattaa tutustua lähemmin, joka on Pohjois-Euroopan suurin. Suosittelemmekin Vilnaa kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille aikuisille matkaajille. Jos Liettuan rantalomakohteet kiinnostavat enemmän kuin kaupungit, ota suunnaksi merenrantakaupunki Palanga. Palangaa on aina kutsuttu Liettua kesäpääkaupungiksi ja on varmasti yksi maan kansainvälisimmistä keskittymistä hellekuukausina. Eläväisessä Palangassa on tarjolla hiekkarantoja yhteensä 30 kilometrin verran, mutta kaupungista löytyy myös kylpylöitä. Palanga on aivan ehdottomasti lomakohde romanttista lomaa kaipaaville sekä perhematkaajille.

Lennot Liettuaan kannattaa hankkia kesäkuukausina, koska ilmasto muistuttaa tuolloin suuresti Suomen säitä. Lämpötilat vaihtelevat 25 lämpöasteista nollakeleihin. Jos olet suuntaamassa maan rantalomakohteisiin, on lennot Liettuaan suotavaa hankkia hyvissä ajoin ennen kesäkuuta, jolloin lennot ja hotellit ovat vielä edullisimmillaan. Liettua tunnetaan myös talvimatkailumaana, johon kuuluvat olennaisesti suositut joulumarkkinat, joita löytyykin tunnetuimmista kaupunkilomakohteista.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.