Kartta

Lentoyhtiöt: Air Baltic

Air Baltic on latvialainen halpalentoyhtiö, joka kyydittää lentomatkustajia ympäri maailmaa edullisin hinnoin. Se tarjoaa lentoja tunnetuimpiin eurooppalaisiin kaupunkeihin, kuten Amsterdamiin ja Lontooseen, mutta sen valikoimista löytyy myös muutamia erikoisempia aurinkolomakohteita, kuten Sardinian Olbia ja Kaukasuksen Tbilisi. Air Balticin palveluja arvostavat erityisesti virolaiset, jotka pitävät sitä maailman parhaimpana lentoyhtiönä. Myös työnantajana Air Baltic on varsin pidetty: se on äänestetty vuonna 2015 Latvian parhaimmaksi työpaikaksi.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 23.2.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Air Balticilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Air Baltic tarjoaa nykyaikaiseen tapaan kolme erilaista tapaa tehdä lähtöselvitys. Vaihtoehdoista löytyvät verkossa, mobiilina ja perinteisesti lentokentällä tehtävä lähtöselvitys. Verkossa tehtävä lähtöselvitys aukeaa viisi päivää ennen matkaa, ja takaraja lähtöselvitykseen on normaalin lähtöselvityksen mukainen. Mobiililähtöselvitys on näppärä vaihtoehto niille, jotka ovat jatkuvasti liikenteessä eivätkä omista tulostinta. Mobiililähtöselvitystä käyttäessäsi saat tarkastuskortin puhelimeesi ja voit kävellä suoraan lähtöportille ilman minkäänlaista jonotusta. Lentokentällä voit tehdä lähtöselvityksen itsepalveluautomaatilla tai jos tarvitset apua tai lennät lemmikkisi kanssa, voit tehdä sen lähtöselvitystiskillä.

Matkatavarat ja kulut

Käsimatkatavaroita airBalticin Basic- ja Premium-luokan lentomatkustajat saavat ottaa mukaansa kaksi: yhden käsimatkatavaran mitoiltaan 55 x 40 x 29 cm ja yhden henkilökohtaisen tavaran mitoiltaan 30 x 40 x 10 cm. VIP Pins- ja Business-matkustusluokassa matkaavat saavat ottaa mukaansa kaksi mitoituksiltaan saman kokoista matkatavaraa ja yhden henkilökohtaisen tavaran. Henkilökohtaisiksi tavaroiksi lasketaan käsi- tai tietokonelaukku tai esimerkiksi sateenvarjo. Yksittäisen ruumaan menevän matkatavaran enimmäispaino on 20 kg ja sen enimmäismitat saavat olla 100 x 50 x 80 cm. On hyvä huomioida, että Basic-matkustusluokassa matkaaville matkalaukut ovat maksullisia, mutta Premium-matkustusluokan matkaajat voivat ottaa veloituksetta mukaansa yhden matkalaukun ja Business-matkustusluokassa matkustavat kaksi matkalaukkua. Lue vinkkimme kuinka pakata käsimatkatavarat airBaltic-lennolle.

Istuimet

Air Baltic antaa sinun valikoida lempipaikkasi lentokoneesta erittäin edulliseen hintaan. Sijaitseeko suosikkipaikkasi ikkunan vieressä, käytävän puolella vai isomman porukan keskellä? Sinä valitset! Paikkavarauksen hinta on vaivaiset 1,99 € ja voit tehdä sen lippuvarauksen yhteydessä tai Air Balticin sivuston ”Varauksen hallinta” -kohdasta.

Varausmaksut ja muut maksut

Air Baltic on halpalentoyhtiö, joten se veloittaa lisämaksun erinäisistä palveluista. Tällaisia maksuja ovat esimerkiksi palvelumaksut silloin, kun ostat palveluita muualta kuin verkosta. Palvelumaksut saattavat vaihdella myyntipisteittäin eri maissa, mutta Riian lentokentällä veloitettava 10 euron palvelumaksu on suuntaa antava esimerkki keskimääräisestä veloituksesta.

Lisäpalvelut

Voit hankkia Air Balticin kautta erilaisia täydentäviä lisäpalveluja lentomatkallesi. Tällaisia ovat jo aiemmin esitelty paikkavaraus ja ylimääräinen paikkavaraus, joka kustantaa noin 50 euroa suorilla lennoilla ja 70 euroa jatkolennoilla. Myös ateriat ovat maksullisia Air Balticin lennoilla, ja niitä asiakkaat voivat varata lennolle etukäteen lentoyhtiön sivustoilta. Esimerkiksi aamiainen Air Balticilla maksaa 8 euroa ja lounas 12 euroa.

airBaltic

5,0/5
4878 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.