Kartta

Halvat lennot Amsterdamiin

Amsterdamissa kohtaavat toisensa kaksi eri ääripäätä: kaupunki on samalla sekä sivistyksen että syntisten salaisuuksien kehto. Tämä ulkokuoreltaan viehättävä, katukuvaltaan jopa rauhaisa miljoonakaupunki houkuttelee syleilyynsä hyvin erilaisia matkaajia. Osa vierailijoista on niitä, jotkaelävät öisin, toiset taas rakastavat taidetta ja vain nauttivat tämän kanaalien täyttämän kaupungin eläväisestä ja luovasta ilmapiiristä.

Historia ja nähtävyydet
Amsterdamin nähtävyydet ja kulttuuritarjonta jäävät ihmisten mielissä usein suosittujen, kahvin myynnin ohella muutakin bisnestä harjoittavien coffee shopien varjoon. Kaupungissa on kuitenkin enemmän museoita neliökilometrillä kuin missään muualla maailmassa, joten valinnanvaraa riittää. Van Gogh -kokoelmat, Rembrandtin töitä sisältävä Rijksmuseum ja Anne Frank -talo edustavat perinteisempää tarjontaa. Lisäksi kaupungin kirkot ovat näkemisen arvoisia, ja Westerkerkin tornista saa kerralla huikean katsauksen kaupungin arkkitehtuuriin.

Ruoka ja juoma
Amsterdamissa on yli 1000 ravintolaa, jotka tarjoavat jokaisen makuun, budjettiin ja tyyliin sopivia herkkuja. Heti juna-asemalta alkava ruuhkainen Damrak-katu ei ole ihanteellisin paikka syömiseen (myös paikalliset välttelevät paikkaa), mutta jos otatkin suunnaksi Singel Canalin, löydät alueelta paljon mukavia kahviloita ja ruokapaikkoja. Punaisten lyhtyjen alue on maineestaan huolimatta myös hieno paikka kulinaarisiin nautintoihin – rohkeasti vain sekaan! Sanotaan, että Leidsepleinin alue on yksi maailman parhaimmista ruokakortteleista maailmassa. Sieltä löydät yli 100 ravintolaa vieri vieressä: italialaista, kreikkalaista, kiinalaista, ranskalaista. Haasta itsesi ja kokeile jotain uutta!

Ilmasto
Amsterdamissa vallitsee meri-ilmasto, joka tekee sääolosuhteista hieman arvaamattomia. Pohjanmeren läheisyys pitää talvet leutoina, kesät lämpiminä ja syksyt erittäin sateisina. Korkeimmat lämpötilat mitataan heinä-elokuussa, jolloin celsiusasteikolla päästään noin +22C lukemiin. Kesäillat voivat olla tuulisia, joten mukaan kannattaa varata neuletakkia lämmikkeeksi. Sateisinta kaupungissa on heinäkuusta tammikuuhun, ja jos haluaa päästä nauttimaan Amsterdamin lukuisista puistoista piknikin merkeissä, kannattaa kaupunkiin suunnata touko-elokuun välillä.

Shoppailu & vapaa-aika
Amsterdamissa huristellaan pyörillä – niitä on joka puolella! Kannattaakin vuokrata polkupyörä, napata mukaan kamera ja suunnata kanaville, pysähtyen välillä nauttimaan kahvia ja kakkua. Vanhoista työläiskortteleista muodostuva Jordaan ja vehreä puistoalue Vondelpark ovat aivan yhtä maagisia kuin vuosisatoja sitten. Jos hakusessa on paikallista designia ja käsitöitä, suunnaksi kannattaa ottaa De Negen Straatjes, josta löydät paljon erikoisliikkeitä ja vintage-kauppoja. Utrechtsestraatille suuntaavat trendivaatteita halajavat, ja Pieter Cornelisz Hooftstraatilla löytyvät kaikki suuret designmerkit Chanelista Louis Vuittoniin. Jos päivän aktiviteettien jälkeen energiaa riittää vielä iltaelämälle, suosituimmat alueet clubbaukseen löytyvät Rembrantpleinilta ja Leidsepleinilta. Ikisuosittu vierailukohde on toki punaisten lyhtyjen alue.

Milloin Amsterdamiin?
Amsterdamin suosituin turistiaika on huhtikuun ja syyskuun välillä, jolloin päivät ovat pidempiä ja lämpötilat leutoja. Jos haluaa välttää ruuhkaisimmat ajat kulttuurikohteissa, on syys-toukokuu mainiota aikaa vierailla kaupungissa. Huhtikuussa kukkii kaupungin oma symboli eli tulppaani, joten jos kukkaisniittyjen väriloisto houkuttaa, kannattaa tuolloin tutkia ympäristöä pyörän selästä. Kesällä Amsterdam täyttyy erilaisista festivaaleista, ja aurinkoa voi riittää päivässä jopa 16 tuntia putkeen – ihanteellinen aika siis koko päivän kestäville piknikeille ja juhlille!

Lennot
Skyscannerilla löydät halvat lennot Amsterdamiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua. Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Amsterdamista löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=66379&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Amsterdam Schiphol lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Amsterdam on yksi lentokenttä: Amsterdam Schiphol.
Gulf Air, Oman Air, transavia, GOL Linhas Aéreas, Norwegian, BA Cityflyer, Azul Airlines sekä germanwings lentävät suoraan kohteeseen Amsterdam Schiphol.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.