Kartta

Lentoyhtiöt: Finnair

Suomen suosituin lentoyhtiö Finnair on tänä päivänä yhtä rakastettu kuin se oli lähes 95 vuotta sitten, kun se perustettiin. Finnairilla on erityinen paikka suomalaisten sydämissä, ja se on myös kotimaamme luotetuin lentoyhtiö. Tiesitkö, että Finnair on myös yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä? Sen lisäksi, että olet turvallisissa käsissä Finnairin matkassa, matkustat myös erittäin ekologisesti. Finnairin nykyaikainen laivasto tuottaa entistä vähemmän päästöjä ja suorien lentojen ansiosta polttoainettakin kuluu vähemmän. Suoria lentoja Finnair tarjoaa lähes 90 kohteeseen ympäri maailman. Ylpeänä täysin suomalaisena lentoyhtiönä Finnair on johtava oneworld-allianssin jäsen.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Finnairilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Finnair tarjoaa muutamiakin eri tapoja tehdä lähtöselvitys. Voit tehdä lähtöselvityksen Finnairilla nykyaikaisesti täysin sähköisenä eli internetissä tai mobiilina. Matkapuhelinlähtöselvitykseen tarvitset Finnairin mobiilisovelluksen (iOS & Android). Sähköisesti tehtävä lähtöselvitys aukeaa 36 tuntia ennen lentoa ja se on matkustajien käytettävissä ympäri vuorokauden. Jos olet unohtelevaista sorttia, voit myös antaa Finnairin tehdä sen puolestasi! Automaattisessa lähtöselvityksessä saat Finnairilta tekstiviestin matkapäivänä hyvissä ajoin ennen lähtöä. Muistathan lisätä puhelinnumerosi Finnair Plus -profiilisi, niin saat palvelun käyttöösi. Lähtöselvitys onnistuu toki myös lentokentän lähtöselvitysautomaatilla. Eri lentoasemien Jos sinulla on lähtöselvitettyjä matkatavaroita, voit jättää ne Bag Drop -tiskille lähtöselvitysaikojen puitteissa.

Matkatavarat ja kulut

Matkatavarat voivat aiheuttaa monille ylimääräistä tuskanhikeä – aina ei voi muistaa kaikkia koko- tai painosäännöksiä. Mutta ei huolta, voit tarkistaa Finnairin matkatavarasäännökset helposti. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos et ole business-luokan matkustaja tai Finnair Plus Platinum-, Gold- tai Silver-jäsen, saat viedä matkustamoon ainoastaan yhden kooltaan 56 cm x 45 cm x 25 cm käsimatkatavaran. Jos sen sijaan omaat jonkun edellä mainituista jäsenyyksistä, saat ottaa matkustamoon kaksi matkatavaraa, joiden jokaisen mitat ovat enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm. Olitpa sitten jäsen tai et, näiden lisäksi saat viedä mukanasi vielä yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten tietokonelaukun tai pienen repun tai käsilaukun. Lue lisää sallituista käsimatkatavaroista Finnairilla täältä

Istuimet matkustusluokittain

Istuimet eroavat Finnairilla matkustusluokittain. Kaukolentojen Business-luokassa panostetaan mukavuuteen, joten istuimetkin on suunniteltu huippuluokkaisiksi. Tarjolla on hierovat Zodiac Vantage long -vuodeistuimet, jotka saa liu´utettua makuuasennossa 200 cm pituisiksi. Myös Finnairin kaukolentojen Economy-luokan istuimet tekevät matkasta miellyttävän, koska jalkatiloissa löytyy tilavuutta ja käytössä ovat myös taitettavat pöydät ja omat viihdejärjestelmät. Business-luokan Euroopan lennoilla on matkustajilla mahdollisuus saada yksityisyyttä, sillä keskipenkit Euroopan ja Lähi-idän lentojen Airbus-koneissa jätetään tyhjiksi. Euroopan ja Lähi-idän lentojen Economy-luokassa matkustajat voivat varata enemmän jalkatilaa Finnair-sivustojen Varaukseni-palvelun kautta.

Lisäpalvelut

Finnair tarjoaa lukuisia lisäpalveluja lennollesi. Nouki sinulle sopivimmat palvelut ennen matkaa ja lennä rennommin! Jos sinulla on vaikkapa toivomuksia ruoan suhteen ja haluaisit terveellisemmän vaihtoehdon lennollesi, voit varata ruoan näppärästi ennakkoon Finnairin sivustoilla. Tai jäivätkö tuliaiset ostamatta? Ei hätää, tutustu Tax Free -valikoimaan rauhassa Finnairin sivustoilla, tilaa tuotteet ennakkoon ja maksa ostokset vasta lennollasi. Pidempi lento on aina miellyttävämpi mukavalla istuimella, joten miksi et valitsisi istuintasi lennolta etukäteen – sekin onnistuu vaivattomasti Finnairin sivustoilta. Mietitkö, kannattaako liittyäs Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmaan? Skyscanner selvitti, katso 7 vinkkiämme!

Varausmaksut

Finnairilla on käytössään uusi ja ainutlaatuinen ”Hold my booking” -palvelu, joka on erinomainen niille matkustajille, jotka tarvitsevat hiukan enemmän aikaa päätöksentekoon lentomatkan suhteen. Hold My Booking -palvelu mahdollistaa matkan varaamisen jopa 72 tunniksi ilman, että hinta muuttuu tuona aikana! Jos matkustaja päättää lähteä Finnairin siivin maailmalle, ei hänelle tule yhtään ylimääräisiä kuluja palvelun käytöstä. Finnairin Hold My Booking -palvelun varausmaksut ovat Euroopan sisäisistä lennoista 15 euroa ja kaukolennoista 25 euroa. Varausmaksut peritään vain siinä tapauksessa, jos matkustaja ei vahvista varausta 72 tunnin kuluttua.

Finnair

4,0/5
191 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.