Kartta

Halvat lennot Helsingistä Amsterdamiin

Parhaat viime hetken lentotarjoukset

Loman tarpeessa? Matkan varaaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Tässä on meidän valitsemamme parhaat äkkilähdöt kohteeseen Amsterdam...
Vain arvioidut alhaisimmat hinnat. Löydetty viimeisten 14 päivän aikana.

Lennon tiedot kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Amsterdam Schiphol

Edullisin menopaluuhinta viime kuussa

78 €

Suoraa lentoyhtiötä

9

Lentoa viikossa

49

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 1523 kilometriä

2t 30min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

KLM

Amsterdam Schiphol

1 lentokenttä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Amsterdam Schiphol on yksi lentokenttä: Amsterdam Schiphol.
Skyscannerin paras hinta lennolle kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Amsterdam Schiphol on 78 €. Tämä löytyi vertailemalla eri yhtiöitä, ja on koko kuukauden edullisin hinta.
2t 30min on keskimääräinen lentoaika kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Amsterdam Schiphol.
9 lentoyhtiötä lentää suoraan kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Amsterdam Schiphol.
Kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Amsterdam Schiphol lentää 49 lentoa viikossa lokakuusta alkaen.

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja reitille Helsinki-Amsterdam

Suoria lentoja Helsingistä Amsterdamiin tarjoavat muun muassa Finnair, Norwegian, Transavia ja KLM. Lentoja löytyy sekä aamuisin että iltaisin. Helsinki-Vantaan lentokentällä on kaksi terminaalia, T1 ja T2. Finnairin, KLM:n ja Norwegianin lennot Helsingistä Amsterdamiin lähtevät terminaalista T2. Transavian lennot lähtevät terminaalista T1.

Lennolle lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä

Helsinki-Vantaan lentoasema on Suomen suurin ja vilkkain lentokenttä, ja sinne on helppoa saapua mistäpäin Suomea tahansa.

Lentokentälle on kätevää ajaa omalla autolla, sillä lentokentän pysäköintialueilta on ilmainen bussikuljetus terminaaleihin. Matkustajia saattavat autoilijat voivat ajaa terminaalien edustalle ja pysähtyä hetkeksi. Terminaalien edessä voi vain pysähtyä nopeasti ja jos auto halutaan pysäyttää, on se vietävä vihreällä merkittyyn pikaparkkiin tai johonkin pysäköintialueista.

Helsingistä pääsee lentokentälle helposti myös linja-autolla, sillä kenttä sijaitsee vain 20 km päässä Helsingin keskustasta. Lentokentälle kulkevat esim. linjat 615 ja 415 keskustasta ja linja 617 Hakaniemestä. Bussimatka maksaa seutulipun verran (5,50€). Lentokentälle saapuu linja-autoja myös muualta Suomesta, pysäkit ja bussilaiturit ovat aivan terminaalien edessä. Taksimatka Helsingin keskustasta Helsinki-Vantaan lentokentälle maksaa hieman alle 50€ ja ajomatka kestää 30-40 minuuttia, riippuen siitä, oletko liikkeellä ruuhka-aikaan vai et.

Helsingistä ja Vantaalta on suora junayhteys lentokentälle. Kehäradan junat pysähtyvät päärautatieaseman lisäksi muun muassa Pasilassa ja Tikkurilassa. Junamatka maksaa seutulipun verran (5,50€) Helsingistä ja paikallislipun verran Vantaalta (3,20€). Muista ostaa lippusi etukäteen lippuautomaatista, asemalta tai kioskilta. Lentoaseman juna-asemalta pääsee kävellen lentokentälle, terminaalin T2:n lähelle.

Helsinki-Vantaan lentokentältä löytyy paljon myymälöitä ja kioskeja, joista voit ostaa mukaasi vaikkapa merkkituotteita, pientä evästä, leluja ja matkalukemista. Kentällä on myös pelialue, josta löytyy pöytäfudis- ja ilmakiekkopöydät.

Voit istahtaa nauttimaan kupin kahvia tai pikkupurtavaa johonkin monista ravintoloista, kahviloista ja baareista. Lähtöporttien läheisyydessä on paljon istumapaikkoja ja pistokkeita kännyköiden ja tietokoneiden lataamista varten. Lähde siis lennolle puhelin ladattuna. Matkustajien käytössä on ilmainen wifi-yhteys.

Lennolta saapuminen Amsterdamiin

Amsterdamin Schipolin lentokenttä sijaitsee 15 km päässä kaupungin keskustasta. Kätevimmin keskustaan pääsee junalla. Juna-asema on aivan terminaalien alapuolella ja junamatka Amsterdamin päärautatieasemalle vie vain parikymmentä minuuttia. Ruuhka-aikaan junia menee jatkuvasti, aikaisin aamulla ja yömyöhään muutaman kerran tunnissa.

Myös bussit kulkevat lentokentän ja keskustan välillä, ja pysähtyvät monilla sellaisilla alueilla, joihin junalla ei pääse. Bussilaiturit sijaitsevat Schiphol Plazalla, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä saapuvien lentojen terminaalista. Jos olet aikeissa kierrellä kaupungin alueella enemmänkin, osta matkakortti, johon voit ladata matka-aikaa vaikkapa muutaman vuorokauden.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat Amsterdamiin

Hollanti kuuluu Schengen-maihin, joten EU:n sisällä Schengen-alueella matkustettaessa et tarvitse välttämättä passia. Muista kuitenkin pitää mukanasi virallinen kuvallinen henkilötodistus. Matkaan lähtiessä kannattaa tehdä myös virallinen matkustusilmoitus, jonka voit tehdä netissä tai tekstiviestillä. Saavu kentälle ajoissa ja varaa tarpeeksi aikaa lähtöselvitykseen. On hyvä ottaa etukäteen selvää, mitä tavaroita voit ottaa mukaasi käsimatkatavaroihin ja mitä et saa viedä koneen matkustamoon. Voit lukea lisää eri lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoituksista myös artikkelistamme. Lentoyhtiöiden matkatavaraohjeista selviää myös, mitkä matkatavarat sinun tulee laittaa kuljetettavaksi ruumaan. Lue myös ohjeita käsimatkatavaroiden pakkaamiseen.

Hyvä tietää: Amsterdam

Sää ja ilmasto: Merellinen ilmasto tarkoittaa leutoja talvia ja leppeitä kesiä. Amsterdamissa satelee silloin tällöin, joten ota sateenvarjo mukaan.. Kesäisin on aurinkoisinta, mutta myös ruuhkaisinta, varsinkin elokuussa Keski-Euroopan kesälomien aikaan.

Hintataso: Amsterdamin hintataso on melko sama kuin Helsingin. Lounas Amsterdamin ravintoloissa on hieman Helsingin ravintoloita kalliimpi, mutta kolmen ruokalajin illallinen puolestaan on samaa hintaluokkaa. Kuppi cappuccinoa maksaa Amsterdamissa noin 3€ ja Helsingissä 3,50€.

Muuta: Amsterdam on rento ja nuorekas kaupunki, josta löytyy rutkasti historiaa ja kulttuuria. Nauti kanavaristeilystä ja maistele paikallisia herkkuja. Lue lisää Amsterdamin parhaista nähtävyyksistä!

Tiedot on tarkistettu huhtikuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.