Kartta

Lentoyhtiöt: Norwegian

Norwegian tuli vauhdilla suuren yleisön tietoisuuteen, esitteli ennen näkemättömän halvat lentohintansa ja nousi lentoyhtiöiden kermaan kertaheitolla! Norwegianilla ei ole vielä kovin pitkä historia kilpailijoihinsa verrattuna, mutta se on lunastanut paikkansa matkailijoiden keskuudessa tuomalla lentomatkat kaikkien saataville. Tänä päivänä Norwegian onkin Euroopan kolmanneksi suurin lentoyhtiö, jolla on 5 500 työntekijää ympäri maailman. Norwegianin menestyksen vuosi vuoden jälkeen selvittävät sen huikean edulliset hinnat, mutta yhtiön asiakaspalvelu on saanut myös kiitosta. Norwegianin kyytiin kivutessasi voit olla varma, että lennät uusimmilla ja ympäristöystävällisimmillä lentokoneilla maailmassa.;

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Norwegianilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Norwegian tarjoaa matkustajilleen kolme näppärää tapaa tehdä lähtöselvitys: tekstiviestitse, Travel Assistant -sovelluksella tai verkossa “Omat matkat” -kohdassa. Toki voit tehdä lähtöselvityksen myös perinteisemmin lentokentällä, jos tarvitset lisäapua Norwegianin henkilökunnalta tai muussa erikoistilanteessa. Tekstiviestilähtöselvitys on varmasti nopein tapa toimia: Norwegian lähettää sinulle mobiililipun 2 tuntia ennen lähtöä, ja lipun kautta pääset tekemään lähtöselvityksen. Tehtyäsi tämän voit skannata digitaalisen tarkistuskortin turvatarkastuksessa ja portilla. Samanlaisen digitarkistuskortin saat myös tekemällä lähtöselvityksen Travel Assistant -sovelluksella tai verkossa “Omat Varaukset” -kohdassa.

Matkatavarat ja kulut

Norwegianin lentolippujen hintaan sisältyy yksi käsimatkatavara, ja tämän lisäksi saat viedä matkustamoon yhden henkilökohtaisen esineen, esimerkiksi pienen tietokonelaukun tai käsilaukun. Lipputyyppi määrittelee loppujen lopuksi, kuinka painava tämä lisätavara saa olla. Myös kirjattavissa matkatavaroissa lipputyyppisi määrittelee sen, kuuluvatko matkatavarat hintaan vai tuleeko sinulle maksettavaksi niistä lisämaksu. Voit käydä lukemassa lisämaksuista täältä. Huomaa, että Norwegianilla voit säästää jopa 50 prosenttia matkatavaramaksuissa varaamalla lisämatkatavarat viimeistään 6 tuntia ennen lähtöä! Lue vinkit siihen, miten Norwegianille kannattaa pakata täältä

Istuimet

Norwegianilla istuimet ovat samanlaiset lentokonetyypistä huolimatta. Lentoyhtiö käyttää kaikissa koneissaan Recaron Slim -istuimia, ja paikkoja yhdessä koneessa on tavallisesti 186. Tämä tekee istuinväleistä hieman ahtaammat, mutta tästä johtuen sinun kannattaakin hyödyntää Norwegianin lisäpalveluita pientä maksua vastaan. LowFare-lipuilla matkustavilla istuinpaikka on aina maksullinen vaihdellen välillä 9-19 euroa / henkilö per suunta tai kaukolennoilla 35 euroa / henkilö per suunta. Kaikilla muilla lipuilla matkustettaessa on istuinpaikka ilmainen.

Varaukset ja muutosmaksut

Norwegian on halpalentoyhtiö, joten useimmat lisäpalvelut ja muutokset ovat maksullisia. Tällaisia ovat muun muassa kaikkien lipputyyppien lippuvarausten muutokset. Matkustitpa sitten LowFare-, LowFare+- tai Premium-lipulla, maksat hintamuutoksista seuraavanlaisesti: nimenmuutos 45 euroa, lentojen muuttaminen kaukolentoja lukuun ottamatta 45 euroa ja lennon muuttaminen kaukolennoissa 90 euroa. Jos sen sijaan teet muutokset puhelimella tai Norwegianin lentokentän asiakaspalvelutiskillä, on maksu varauksista ja muutoksista 18 euroa. Miten hyödyt Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelmasta? Skyscanner selvitti, katso 8 vinkkiä.

Lisäpalvelut

Halpalentoyhtiönä Norwegianilla useimmat lisäpalvelut ovat maksullisia. Tällaisia palveluita ovat muun maussa lennolla tarjoiltavat välipalat, joiden hinta vaihtelee välillä 2,50–14 euroa. Kokonaiset ateriat maksavat 32,50 euroa per suunta. On hyvä muistaa, että aterioihin tulee tehdä varaus ennakkoon. Muita lisäpalveluja ovat esimerkiksi kiireessä matkustajien pelastus Fast Track -palvelun avulla, joka oikeuttaa matkustajan kulkemaan nopeammin turvatarkastuksen tai jonojen ohi. Huomioi, että tämä palvelu on maksullinen ainoastaan Lowfare- tai Lowfare+-lipuilla matkustaville, ja kaikkiin Flex- ja Premium-lippuihin palvelu kuuluu jo itsessään. Palvelun hinta on 12 euroa, ja voit ostaa sen Norwegianin sivustojen kautta. On myös hyvä huomioida, että peruutusturva lipulle maksaa Norwegianilla vain 12 euroa.

Täsmällisyys

Norwegianin tavoite on saada yli 90 % lennoista lähtemään aikataulun mukaisesti. Norwegian raportoi täsmällisyydestään ja säännöllisyydestään kuukausittaisissa liikennetilastoissaan.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.