Kartta

Lentoyhtiöt: Aegean Airlines

Aegean Airlines on Kreikan suurin lentoyhtiö. Sen pääsolmukohtana toimii Ateenan kansainvälinen lentoasema. Kreikkalaisten lempilentoyhtiö kuljetti vuonna 2016 lähes 12,5 miljoonaa lentomatkustajaa, ja samaisena vuonna se valittiin Skytraxin toimesta parhaaksi alueelliseksi lentoyhtiöksi matkustajakokemusten pohjalta. Vuonna 2017 Aegean Airlinesin reittiverkko tavoittaa jo 145 matkakohdetta: 112 kansainvälistä kohdetta 40 maassa ja 30 kreikkalaista paikallista kohdetta.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 21.3.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Aegean Airlinesilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Aegean Airlines tarjoaa muutamia eri tapoja tehdä lähtöselvitys: se onnistuu verkossa sekä lentokentällä joko itsepalveluautomaatilla tai lähtöselvitystiskillä. Verkossa tehtävän lähtöselvityksen voit tehdä aikaisintaan 48 tuntia tai viimeistään 30 minuuttia ennen matkaa. Huomioithan kuitenkin, että 30 minuutin aikaraja vaatii jo käynnin Aegean Airlinesin lähtöselvitystiskillä. Verkosta saatavat matka-asiakirjat voit tulostaa kotona tai vastaanottaa suoraan puhelimeesi mobiilitarkistuskorttina. Aegean Airlinesin itsepalveluautomaatilla taas voit tehdä lähtöselvityksen vuorokautta tai viimeistään 30 minuuttia ennen lentoasi.

Matkatavarat ja kulut

Aegean Airlinesilla matkalaukkujen määrä- ja painosäännökset määräytyvät matkustusluokkasi mukaan. Kun matkustat Go Light -matkustusluokassa, voit ottaa matkustamoon mukaan mitoituksiltaan enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm ja painoltaan enintään 8 kiloa painavan laukun. Flex-matkustusluokassa matkustaville mitoitukset ja painoraja ovat samat, kun taas Business-luokan matkustajat voivat viedä mukanaan kaksi laukkua, joista ensimmäisessä on samat mitoitusmääräykset kuin Go Light- ja Flex-luokissa. Toisen laukun mitoitukset eivät saa ylittää 45 cm x 35 cm x 20 cm ja 5 kilon painoa. Go Light -luokassa matkustavat eivät voi kirjata yhtäkään matkalaukkua mukaansa, Flex-luokan matkaajat yhden enintään 23 kiloisen laukun ja Business-luokan matkaajat 2 laukkua enintään 32 kiloa per laukku.

Istuimet

Aegean Airlinesilla voit varata istumapaikkasi etukäteen lähtöselvityksen yhteydessä. Istuintyypit vaihtelevat Aegean Airlinesin kahden eri matkustusluokan eli Economy- ja Business-luokan mukaan. Kummassakin luokassa on tarjolla 3-hengen istuinrivejä nahkapäällysteisillä penkeillä sillä erotuksella, että Business-luokassa jalkatilaa on enemmän.

Varausmaksut ja muut maksut

Aegean Airlines ei veloita matkustajiltaan varausmaksuja esimerkiksi silloin, kun varaat lippusi verkon kautta. Lentokentällä matkustajilta voidaan veloittaa erinäisiä palvelumaksuja.

Aegean Airlines

5,0/5
3657 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.