Tietosuojalausunto

Ei yllätyksiä!

Ei yllätyksiä!

Keräämme, käytämme ja jaamme tietojasi aina vain tässä käytännössä kuvatuilla tavoilla.

Pidämme tietosi turvassa

Pidämme tietosi turvassa

Olemme sitoutuneet meille antamiesi henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja tietoturvaan.

Hallitset aina tietojasi

Hallitset aina tietojasi

Voit päivittää profiilisi ja viestintäasetuksesi milloin tahansa.

Lisätietoja tästä käytännöstä

Käyttöehtojemme sekä evästekäytäntömme lisäksi, tämä käytäntö kertoo miten keräämme ja käsittelemme tietojasi verkkosivuillamme, mobiilisovelluksessamme, sekä muissa palveluissa. Tarkastamme tämän lausunnon aika ajoin varmistaaksemme, että se on ajan tasalla. Jos teemme siihen muutoksia, julkaisemme uusimman version täällä. Ilmoitamme sinulle siihen tehdyistä merkittävistä muutoksista kun käytät seuraavan kerran palveluitamme, tai muulla soveltuvalla viestintätavalla.

Tässä käytännössä törmäät usein termiin ‘henkilötiedot’. Keräämme, käytämme ja jaamme tietojasi aina vain tässä käytännössä kuvatuilla tavoilla. Se sisältää esimerkiksi tiedot, joista sinut voi tunnistaa sinänsä, kuten nimesi, yhteystietosi, matkasuunnitelmasi, Internetin protokollaosoitteesi (”IP-osoite”), evästemerkkijonosi tai laitetunnuksesi, sekä tiedot, joista sinua ei voi sellaisenaan tunnistaa, mutta joita tallennamme kyseisten tunnistetietojen ohella, kuten tieto siitä, miten käytät palveluitamme tai missä maassa olet palveluitamme käyttäessäsi.

Puhumme vain omasta puolestamme, joten tämä käytäntö ei kata sivuillamme esiintyvien lentoyhtiöiden, hotellien, autovuokraamoiden tai muiden matkayhtiöiden (kutsutaan heitä vaikka “matkantarjoajiksi”) tietojen keräämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun teet varauksen matkantarjoajalta, he käsittelevät tietosi asiaankuuluvalla tavalla omien tietosuojalausuntojen sekä käyttöehtojen mukaan. Mutta älä huoli, tarjoamme sinulle aina linkit niihin, jotta voit lukea ne ennen varaamista.

Miksi ja miten käytämme henkilötietojasi?

Käytämme tietojasi vain, jos olet antanut meille suostumuksesi, jos käyttö on tarpeen pyytämiesi palveluiden toimittamiseksi, jos käyttö on tarpeen laillisten oikeuksien tai velvollisuuksien käyttämiseksi tai noudattamiseksi tai jos käytämme niitä tavanomaisiin, tässä käytännössä esitettyjen kaltaisiin liiketoimintatarkoituksiin.

Silloin kun meidän on tehtävä niin toimittaaksemme palveluitamme tai edistääksemme solmimasi sopimuksen - tai sopimuksen, jota parhaillaan solmit - toteuttamista, kuten tehdessäsi varausta meiltä tai matkantarjoajalta.

Miten käytämme henkilötietoja sopimusten tekemiseen.

  • Varmistamme, että palvelumme ovat käytettävissä ja voit käyttää niitä omalla laitteellasi, esimerkiksi muutamme tietojen näyttötapaa laitetyyppisi perusteella.
  • Laadimme tuloksia vastauksena hakuihisi, esimerkiksi tarjoamme sinulle luettelon vaatimuksiasi parhaiten vastaavista lento-, hotelli- tai autonvuokrausvaihtoehdoista.
  • Kun valitset matkantarjoajan, jolta haluaisit tehdä varauksen, teemme jommankumman seuraavista:
    • Ohjaamme sinut edelleen matkantarjoajan alustalle ja liitämme mukaan kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen, jotta matkantarjoaja voi tunnistaa sinut ja Skyscannerissa valitsemasi matkavaihtoehdon, mukaan lukien tiedot selaimestasi tai laitteestasi ja matkahaustasi; tai
    • edesautamme kyseisen varauksen tekemistä palveluissamme, jolloin keräämme kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen varauksen käsittelyä varten, ja siirrämme ne kyseiselle matkantarjoajalle, mukaan lukien yhteystietosi, passi- tai tunnistustietosi ja maksutietosi;
  • Otamme yhteyttä sinuun viesteillä, ilmoituksilla tai hälytyksillä, jotka ovat tarpeen pyydettyjen palveluidemme toimittamiseksi, kuten varausvahvistussähköpostit tai muu tärkeä viestintä, kuten lennon tilaa koskevat ilmoitukset ja palveluidemme tai tämän käytännön, evästekäytäntömme tai käyttöehtojemme muutoksia tai päivityksiä koskevat ilmoitukset;
  • Vastaamme tiedusteluihin, jotka olet lähettänyt meille esimerkiksi asiakaspalvelumme ohjekeskuksen kautta tai sosiaalisessa mediassa;
  • Näytämme Skyscannerille lähettämiäsi tai Skyscannerin palveluihin lataamiasi arvosteluita, kuvia ja muuta sisältöä ja mediaa (kutsumme niitä ”käyttäjäsisällöksi”) ja tarjoamme sinulle työkalut kyseisen sisällön hallinnoimiseksi ja poistamiseksi; ja
  • Koska olet luonut tilin palveluumme, ylläpidämme ja hallinnoimme sitä sekä varmistamme, että se pidetään ajan tasalla ja se on käytettävissä;

Parantamaan tai optimoimaan palveluitamme tai muutoin suojelemaan tai edistämään oikeutettuja intressejämme. Tähän sisältyy todella vakavia asioita, kuten petosten torjunta, mutta myös hauskoja juttuja kuten tuotteiden parantaminen, jotta voimme tehdä Skyscannerista entistä paremman matkustajillemme.

Oikeutetut intressimme.

  • Tietoturvaan ja petosten ehkäisyyn liittyvät tarkoitukset, esimerkiksi säilytämme maksutietojesi osajoukon, kuten luottokorttisi 4 viimeistä numeroa ja IP-osoitteesi kirjataksemme maksun mahdollisen alkulähteen, tai suojataksemme palveluitamme API:n (application programming interface, suomeksi ohjelmointirajapinta) väärinkäyttöä vastaan tai automaattisilta ohjelmistovakoojilta;
  • Tunnistamme ja korjaamme palveluidemme vikoja tai parannusta vaativia kohteita käyttämällä sellaisia tietoja kuin selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, aluekohtaiset asetukset ja kieltä koskevat tiedot sekä yleinen verkkosivuston toiminta mahdollisen meille aika ajoin antamasi palautteen ohella;
  • Asiakaspalvelun tai aputoimintojen tarjoaminen mihin tahansa kysymykseesi tai ongelmaasi liittyen, jonka kohtaat käyttäessäsi palveluitamme. Esimerkiksi, vaikka Matkantarjoaja, joka on viime kädessä vastuussa Skyscannerilta varaamistasi lennoista, hotelleista tai muista matkapalveluihin liittyvistä asioista, tai jos Matkantarjoaja ottaa sinuun yhteyttä varaukseesi liittyvään ongelmaan liittyen, meidän tulee käyttää joitain henkilötietojasi, jotta voimme auttaa sinua ratkaisemaan ongelman;
  • Ymmärtääksemme ja arvioidaksemme miten, milloin ja miksi ihmiset käyttävät Skyscanneria, jotta voimme parantaa palveluiden toimittamista, arviointia, parantamista sekä palveluidemme toimituksen optimointia. Esimerkiksi:
    • valvomme niiden käyttäjien määrää, jotka ohjataan edelleen matkantarjoajille tai jotka tekevät varauksen niiltä, sekä niihin liittyvien matkustusvaihtoehtojen tietoja, jotka on valittu kaupallisia rekistereitä ja liiketoiminta-analyyseja varten;
    • arvioimme kokonaistasolla, mitkä eri käyttäjäryhmät voivat katsella tai napsauttaa palveluitamme, ymmärtääksemme paremmin, mitkä ominaisuudet tai toiminnot ovat suositumpia tai hyödyllisempiä kuin toiset;
    • arvioimme ja moderoimme kaiken Skyscannerin palveluihin lataamasi sisällön;
    • suoritamme A/B testejä, jotka näyttävät vaihtoehtoisia palveluita eri käyttäjäryhmille, jotta voimme arvioida näiden muutosten positiivisen tai negatiivisen vaikutuksen palveluidemme käyttäjäkokemukseen. Esimerkiksi saatamme muuttaa painikkeen näkyvyyttä, väriä tai sijaintia eri käyttäjille jotka vierailevat sivustollamme, jotta me ymmärtäisimme kuinka tehdä palveluistamme helppokäyttöisemmät tai jotta voisimme tehokkaammin kiinnittää asiakkaan huomion olennaisempaan sekä tärkeämpään tietoon; ja
    • mittaamme viestintämme tehokkuutta kirjaamalla ja analysoimalla sen, ovatko käyttäjät avanneet lähettämämme sähköpostit.
  • Palveluidemme käyttäjäkokemuksen henkilökohtaistaminen on tärkeää, että voimme varmistaa sen olevan avulias, tehokas sekä sen keskittyvän olennaisiin tietoihin. Esimerkiksi:
    • käytämme evästeitä muistamaan kieli- ja valuutta-asetuksesi, ja voimme mukauttaa kokemustasi myös korostamalla tai suosittelemalla tiettyjä tietoja tai matkustusvaihtoehtoja, joiden uskomme olevan sinulle olennaisia Skyscannerin hakuhistoriasi ja palveluidemme käyttösi perusteella.
    • Jos olet pyytänyt meitä lähettämään sinulle uutiskirjeitä tai muuta markkinointiviestintää, voimme räätälöidä niiden ajoituksen tai sisällön vastaamaan sitä, minkä uskomme kiinnostavan sinua eniten. Jos olet esimerkiksi äskettäin hakenut lentoa Barcelonaan, voimme kysyä sinulta, haluaisitko hakea myös hotellia Barcelonasta;
    • saatamme käyttää sijaintitietojasi ennustaaksemme, miltä lentoasemalta haluat todennäköisesti lähteä tai mille lentoasemalle haluat todennäköisesti palata; ja
    • näytämme sinulle olennaisia mainoksia palveluistamme tai muista palveluista, joiden ajattelemme kiinnostavan sinua. Esimerkiksi, koska tiedämme, että olet etsinyt lentoja tiettyyn kohteeseen, saatamme näyttää sinulle viestin, jossa kysytään haluaisitko myös hotellin tai vuokra-auton samasta kohteesta. Saadaksesi lisätietoja, lue lisää kohdasta Miten käytämme tietojasi mainontaan?.
    • Se, että luomme palveluidemme toiminnoistasi profiilin ja aikajanan, liittyy käyttökokemuksesi personalisointiin. Pidämme kuitenkin huolta siitä, että toimintomme eivät sisällä lainkaan profilointia tai automatisoituja päätöksiä, joilla saattaa olla laillisia tai muita merkittäviä vaikutuksia sinuun.
  • Tiedotus strategisista liiketoimintapäätöksistä luomalla yhteenkerättyjä tietoaineistoja nimettömistä tiedoista, joiden avulla voimme tuottaa hyödyllisiä näkemyksiä matkailualan malleista tai suuntauksista. Esimerkiksi, voimme käyttää hakutietoja tarkastellaksemme kohteiden kysyntää, ja varmistaa, että hinnat ja matkavaihtoehdot ovat saatavilla palveluidemme käyttäjille. Tämä tieto on hyödyllistä myös Matkantarjoajalle, sillä se auttaa heitä tunnistamaan uusia reittejä tai sijainteja joille on kysyntää, ja varmistamaan, että heillä on kilpailukykyiset hinnat.
  • Hakemuksen tai potentiaalisen hakemuksen käsittely, joka saattaa johtaa työhön Skyscannerilla. Esimerkiksi:
    • Kyseisissä tilanteissa käytämme tietojasi arvioidaksemme sopivuuttasi tehtävään ja kommunikoidaksemme kanssasi koko rekrytointiprosessin ajan, kuten lähettäessämme sinulle sähköposteja työn tai tarjouksen yksityiskohdista ja järjestäessämme tai toteuttaessamme haastatteluja:
    • riippuen siitä, miten pitkälle pääset rekrytointiprosessissa, käytämme hakemuksessasi olevia tietoja tarkistaaksemme suosituksesi ja taustasi, käytämme todentamis- ja tunnistusasiakirjojasi seulontatarkoituksiin ja vahvistamme soveltuvuutesi työhön ja oikeutesi tehdä työtä sekä mahdollisesti järjestämme matkasi luoksemme haastatteluun.
    • Löydät lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi työpaikkaa hakiessasi.

Käsittelemme tietojasi vain lakien osoittamalla tavalla silloin kun niiden käsittely on relevanttia, ja käsittely rajoittuu vain siihen, mihin tarkoitukseen tiedot alunperin kerättiin. Ja pidämme tietenkin huolen siitä, että tietojen käsittely ei vaikuta sinun oikeuksiisi tai vapauteesi epäreilusti.

Silloin, kun meillä on suostumuksesi.

Hankimme suostumuksesi esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Lähettääksemme sinulle sähköposteja pyytämistäsi palveluista, kuten hintahälytyksistä;
  • Lähettääksemme sinulle suoramarkkinointia sähköpostitse, push-ilmoituksin tai muulla keinolla, johon olet antanut suostumuksesi;
  • Tallentaaksemme tiettyjä evästeitä laitteeseesi, jos se vaatii suostumuksesi; ja
  • Kirjataksemme ja arvioidaksemme meille antamaasi palautetta, jos suostut osallistumaan yksi yhteen -käyttäjätestaukseen.

Jos käsittelemme henkilötietojasi vain suostumuksesi perusteella, voit peruuttaa tämän suostumuksen milloin tahansa joko käyttämällä asianmukaisessa tuoteominaisuudessa tarjottuja toimintoja tai ottamalla yhteyttä meihin.

Silloin, kun se on tarpeen omien laillisten oikeuksiemme tai velvollisuuksiemme käyttämiseksi tai noudattamiseksi.

Saatamme joutua pidättämään ja käyttämään tietojasi laillisia vaatimuksia sekä vaatimuksenmukaisuus-, sääntely- ja tarkastelutarkoituksia varten. Esimerkiksi, saatamme joutua pidättämään tietojasi, jos laki niin vaatii, tai meitä vaaditaan tekemään niin oikeuden päätöksellä. Kun haluat käyttää tietojasi lakien vaatimalla tavalla, ja saada niihin pääsyn, muokata niitä tai poistaa henkilötietojasi, saatamme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi ja toimittamaan henkilöllisyystodistuksen tätä varten.

Mitä henkilötietoja keräämme?

Jokaisesta, joka käyttää palvelujamme, kerätään, tallennetaan ja käsitellään tiedonmurusia. Emme kuitenkaan kerää enempää kuin on tarpeen.

Emme voi auttaa sinua suunnittelemaan ja varaamaan unelmiesi matkaa ilman tietoja. Joten kun käytät palveluitamme, meidän tulee kerätä, säilyttää ja jakaa joitain henkilötietojasi ja pyytää sinulta suostumusta tähän käytäntöön. Keräämme tietoja kolmella eri tavalla:

Annat niitä meille vapaaehtoisesti

Tiedot joita annat meille, saattavat sisältää henkilötietoja, joita tarvitaan matkojen varaamiseen sekä itsellesi että muille. Tämä vaihtelee haussa käytetyistä päivistä ja matkakohteista perusjuttuihin, joita vaaditaan matkantarjoajalta varaamiseen, kuten nimiä sekä yhteystietoja. Se saattaa sisältää myös sisältöä kuten arvosteluja tai valokuvia joita lataat palveluumme jakaaksesi ne muiden matkustajien kanssa. Mikä tärkeintä, se riippuu aina sinusta, haluatko antaa meille tämänkaltaisia tietoja.

Laadimme tai keräämme niitä automaattisesti

Laadimme tai keräämme joitain tietoja tietokoneeltasi tai laitteeltasi automaattisesti, kun käytät palveluitamme. Tähän sisältyy muun muassa IP-osoitteesi, laitteesi ja selaimesi tiedot joilla käytät palveluitamme, URL-sivusto jonka kautta tulit sivuillemme, sekä kolmannen osapuolen sivut joilla vierailet Skyscannerin sivuston kautta. Siihen sisältyy myös Skyscannerin kautta tekemiesi varausten tiedot. Saatamme myös tietää sijaintisi mobiilisi tai IP-osoitteesi perusteella. Tämä auttaa meitä parantamaan käyttäjäkokemusta ja varmistamaan, että näkemäsi sisältö on ajankohtaista juuri sinulle.

Saamme niitä kolmansilta osapuolilta

Joskus kolmannet osapuolet antavat meille tietoja sinusta, riippuen siitä, mitä teet palveluissamme. Esimerkiksi, jos tulet sivustollemme mainoskumppanin kautta tai jos kirjaudut sisään Skyscanner-tilillesi käyttäen sosiaalisen median tunnuksiasi. Ja jos sinut on uudelleenohjattu matkantarjoajan sivustolle tai sovellukseen varauksen viimeistelyä varten, saatamme kerätä heiltä tietoja siitä, että varasitko matkan ja jos vastaus on kyllä, minne ja mitä varasit.

Palveluitamme ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille, eikä kenenkään alle 13-vuotiaan tule syöttää mitään tietoja palveluihimme tai niiden kautta. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 13-vuotiailta, ja poistamme ne tiedot välittömästi kuullessamme siitä, että olemme keränneet tai saaneet niitä, tai lapsen vanhemman tai laillisen huoltajan pikasuostumuksella.

Riippuen siitä, miten olet vuorovaikutuksessa palveluidemme kanssa, saatamme kerätä tai käsitellä seuraavia henkilötietojen ryhmiä kolmella edellä selitetyllä eri tavalla.

  • Yhteystiedot:
    • nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja muut vastaavat tiedot.
  • Tunnistustiedot:
    • esimerkiksi kopio passistasi tai muusta henkilöllisyytesi vahvistavasta dokumentaatiosta, joka voi sisältää sellaisia tietoja kuin nimesi, osoitteesi, sukupuolesi, maahanmuuttaja-asemasi, kansallisuutesi ja syntymäpäiväsi.
  • Maksutiedot:
    • esimerkiksi luotto- tai pankkikorttisi numero, viimeinen voimassaolopäivä ja varmennuskoodi varatessasi matkan palveluidemme kautta.
  • Matka- ja varaustiedot:
    • esimerkiksi varausviitteesi, varaushistoriasi, matkustajarekisteritietosi (”PNR-tiedot”), tunnistus- tai passitietosi ja matkasuunnitelmasi.
  • Demografiset tiedot:
    • ikäsi, sukupuolesi, sijaintisi ja valitsemasi kieli käyttäessäsi palveluitamme.
    • Jos haet töitä Skyscannerilta, voimme pyytää tiettyjä tietoja monimuotoisuuden seurantatarkoituksiin (kuten etninen ryhmä).
  • Laite- ja sijaintitiedot:
    • yleisiä tietoja laitteestasi, kuten laitteesi IP-osoite, tyyppi, merkki, malli ja käyttöjärjestelmä;
    • täsmälliset sijaintitiedot mobiililaitteesi GPS-tietojen perusteella (kun myönnät meille luvan näiden tietojen käyttöön laitteesi asetusten kautta); ja
    • ei-täsmällinen sijainti IP-osoitteesi perusteella.
  • Käyttö- ja profilointitiedot:
    • Skyscanner-hakuhistoriasi ja matkoihin liittyvät valintasi;
    • se, miten olet ollut vuorovaikutuksessa palveluidemme kanssa, mukaan lukien aika, jonka vietät sivustollamme ja/tai sovelluksessamme, sekä käyttämäsi sivut, ominaisuudet tai toiminnot;
    • linkit, joita olet napsauttanut, jotta sinut ohjataan edelleen palveluihimme tai niiltä pois, mukaan lukien sen matkantarjoajan identiteetti, johon sinut ohjataan edelleen, ja valitsemasi matkapalvelun tyyppi;
    • jos sinut ohjataan edelleen matkantarjoajan verkkosivustolle tai sovellukseen varauksen loppuun suorittamista varten, saatamme kerätä kyseiseltä matkantarjoajalta tiedon siitä, siirryitkö tekemään siltä varausta ja mitä varasit siltä.
  • Valintoihin liittyvät tiedot:
    • valikoidut Skyscanner-tiliisi liittyvät valinnat, mukaan lukien tietyt suostumukset, jotka olet antanut tai evännyt, sähköposti- ja push-ilmoituksia koskevat valinnat ja evästeet, jotka sisältävät mainontaan liittyvät valintasi.
  • Viestintätiedot:
    • sisältää sinulta saamamme viestinnän, kuten palautteen, ohjepyynnöt ja sähköpostitiedustelut sekä muut sähköiset viestintämenetelmät, kuten verkkochatin, pikaviestinnän ja sosiaalisen median; ja
    • kyseiseen viestintään liittyvät metatiedot, kuten kellonajan ja päivämäärän.
  • Käyttäjän laatima tai tarjoama sisältö:
    • Palveluihimme lataamasi sisältö, mukaan lukien kommentit, valokuvat, videot, suositukset, valinnat ja arvostelut sekä metatiedot, kuten kyseiseen sisältöön liittyvä kellonaika ja päivämäärä; ja
    • kaikki tiedot, jotka lähetät meille kanssamme mahdollisesti käymäsi kirjeenvaihdon aikana, kuten allekirjoitukset, valokuvat, mielipiteet ja, jos haet työpaikkaa Skyscannerilta, työhistoriasi yksityiskohdat, palkkatietosi ja muut vastaavat tiedot.
  • Sosiaalisen median tiedot
    • keräämme automaattisesti sähköpostiosoitteesi siltä kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustalta, jolta kirjaudut sisään Skyscanneriin; ja
    • tiedot julkisesti käytettävissä olevasta LinkedIn-profiilistasi (tai muusta sosiaalisen verkoston profiilistasi), kuten nimi, sähköpostiosoite ja ansioluettelo rekrytointitarkoituksia varten, jos olet antanut ne kolmannelle osapuolelle ja se on asettanut ne saatavillemme omien ehtojensa ja tietosuojalausuntonsa mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme tietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen, tai niin kauan kuin lailliset syyt vaativat. Sen jälkeen poistamme ne tai teemme niistä anonyymejä, jotta niistä ei tunnista sinua. Kohtelemme tietoja sen mukaan, mihin niitä käytetään, mutta voit milloin tahansa pyytää meitä poistamaan henkilötietosi.

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen. Tämä riippuu siitä, miksi ne on kerätty, tai jos meillä on laillisia velvoitteita tehdä niin (kuten sopimuksen täyttäminen välillämme, palvelun suorittaminen jota olet pyytänyt, jne.). Älä kuitenkaan huoli, jos meillä ei ole syytä tai laillista velvoitetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme ne, tai tallennamme ne siten, että sinua ei voi tunnistaa niistä.

Meillä on erilaisia säilytyskäytäntöjä erityyppisille henkilötiedoille, ottaen huomioon seuraavat:

  • henkilötietojen keräämisen tarkoitus;
  • se, miten kauan kyseisen tarkoituksen täyttäminen vie; ja
  • muu erityinen syy tai perusteltu oikeusperuste säilyttää henkilötiedot tietyn ajan verran.

Jos sinulla on meillä tili, säilytämme henkilötietosi kuten sähköpostiosoitteesi, nimesi sekä muut tiedot, jotta voit kirjautua sisään ja käyttää palveluitamme niin kauan kuin sinulla on tili. Osan tiedoista saatamme pitää määrittelemättömän ajan - kuten sivustolla tehdyt aktiviteetit jotka ovat linkitetty IP-osoitteeseen - jotta voisimme paremmin ymmärtää matkustajiamme, parantaa tuotteitamme ja palveluitamme, sekä suojella yrityksemme intressejä.

Voimme myös poistaa käyttäjäsisältöä, joka sisältää henkilötietoja, käyttöehtojemme ja yhteisön ohjeiden mukaisesti.

Säilytysjakson pituudella ei ole väliä, voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi milloin tahansa tietyissä tilanteissa. Lue lisää henkilötietojesi hallinnasta tämän käytännön kohdasta Mitkä ovat valintasi ja oikeutesi?.

Milloin tietojasi jaetaan kolmansille osapuolille tai milloin ne keräävät tietojasi?

Jaamme tietosi vain sinne, minne pyydät, sinne minne se on pakollista tarjotaksemme palveluita sinulle, sekä sinne minne meidän täytyy lain puitteissa niin tehdä. Yritykset joilta varaat Skyscannerin kautta (kuten hotellit tai lentoyhtiöt) keräävät tietojasi omien käytäntöjensä mukaan. Joskus palveluitaan mainostavat yritykset saattavat kerätä tietojasi meiltä (katso kohta Käytämmekö evästeitä tai muuta samanlaista teknologiaa?). Viimeisimpänä, yritykset jotka auttavat meitä tuottamaan palveluitamme, keräävät ja käyttävät tietojasi meidän puolestamme.

Henkilötietojen jakaminen kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät niitä vain ohjeidemme mukaisesti

Jaamme käyttäjiimme liittyviä tietoja valittujen kolmansien osapuolien kanssa, jotka tarjoavat meille erilaisia palveluita, jotka mahdollistavat meille omien palvelujemme tarjoamisen (kutsumme niitä kolmannen osapuolen käsittelijöiksi). Nämä kolmannen osapuolen käsittelijät vaihtelevat teknisen infrastruktuurin tarjoajista asiakaspalveluun ja vahvistustyökaluihin. Vaadimme kaikilta kolmannen osapuolen käsittelijöiltä sopimusehtojen ehdotonta noudattamista, joka tarkoittaa sitä, että kaikki tiedot pidetään turvassa, käsitellään asianmukaisella ja tietosuojalain osoittamalla tavalla, ja vain meidän ohjeistuksemme mukaan eikä lainkaan kolmannen osapuolen käsittelijöiden omiin tarkoituksiin (paitsi jos olet itse antanut suostumuksesi tähän).

Kolmannen osapuolen käsittelijät saattavat sijaita tai käsitellä tietojasi sen maan ulkopuolella, jossa olet. Jos kolmannen osapuolen käsittelijän käyttöön liittyy henkilötietojen siirto Euroopasta Euroopan ekonomisen alueen ulkopuolelle, suoritamme asianmukaiset toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötiedot ovat suojattuna myös uudessa sijainnissa.

Sellaisiin kolmansien osapuolten tiedonkäsittelijöiden tyyppeihin, joiden kanssa saatamme jakaa henkilötietojesi osia, sisältyvät seuraavat:

  • maksujen käsittelijät, jotka olemme valinneet säilyttämään tai käsittelemään turvallisesti maksutietoja, kuten luotto- tai pankkikorttitietoja, joita tarvitaan matkantarjoajilta tehtävien varausten edistämiseksi - kun esimerkiksi annat meille luotto- tai pankkikorttitietosi, säilytämme nämä PCI-vaatimukset täyttävässä tietovarastossa, jonka tarjoaa alan johtava kolmannen osapuolen maksujen käsittelijä;
  • sähköpostien hallinta- ja jakelutyökalujen tarjoajat - jos esimerkiksi tilaat Skyscannerin uutiskirjeet tai muut markkinointiviestit, hallitsemme niiden toimitusta sinulle käyttäen kolmannen osapuolen sähköpostien jakelutyökalua;
  • tietoturva- ja petostenehkäisypalveluiden tarjoajat - käytämme näitä palveluntarjoajia esimerkiksi tunnistamaan automaattiset ohjelmistoagentit, jotka voivat häiritä palveluitamme, tai estämään API:emme väärinkäytön;
  • tietojen yhdistämis- ja analytiikkaohjelmistopalvelujen tarjoajat, joiden ansiosta voimme valvoa palveluidemme toimitusta tehokkaasti ja optimoida sen;
  • seurantatyökalujen tarjoajat, joita käytämme valvomaan tapauksia, joissa napsautat matkantarjoajan verkkosivustolle johtavaa linkkiä ja sinut ohjataan Skyscannerin alustalta matkantarjoajan alustalle;
  • ohjelmistoalustojen tarjoajat, jotka auttavat meitä viestinnässä tai asiakastukipalvelujen tarjoamisessa sinulle - esimerkiksi hallitsemme niitä viestejä ja vastaamme niihin viesteihin, joita lähetät meille ohjekeskuksemme kautta käyttäen kolmannen osapuolen viestinnän hallintatyökalua;
  • rekrytointipalvelujen tarjoajat - kun esimerkiksi haet työpaikkaa Skyscannerilta, käytämme kolmannen osapuolen työkalua hallitaksemme sovellukseen liittyviä tietoja ja säilyttääksemme ne;
  • verkkopilvitallennuspalveluiden tarjoajat ja muiden tärkeiden IT-tukipalveluiden tarjoajat; ja
  • muut yritykset Skyscanner-ryhmän sisällä, palveluntarjoamistarkoitukseen. Tämän käytännön päivämäärästä lukien seuraavat Skyscanner Limitedin tytäryritykset tukevat palveluidemme toimittamista:
    • Skyscanner Bulgaria EOOD (Bulgaria)
    • Distinction Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű (Unkari)
    • ExperienceOn Ventures Sociedad Limitada (Espanja)
    • Beijing Skyscanner Technology Co Limited (Kiina)
    • Skyscanner Private Limited (Singapore)
    • Skyscanner Incorporated (Yhdysvallat)
    • Gogobot Inc d/b/a 'Trip by Skyscanner' (Yhdysvallat)
    • Youbibi Technology (Shenzhen) Limited (Kiina)

Tietojesi jakaminen kolmansille osapuolille tai sallia niiden kerätä niitä ilman valvontaamme tapahtuvaa käsittelyä varten

Jos ostat matkan matkantarjoajalta palveluidemme sisäisellä varausalustallamme, kaikki syöttämäsi henkilötiedot jotka liittyvät varaukseen, jaetaan matkantarjoajan ja/tai kolmannen osapuolen käsittelijän kanssa, joka tuottaa palveluita heidän puolestaan, jotta varaus voitaisiin käsitellä. Kun jaamme henkilötietojasi tällä tavoin, sinulla on mahdollisuus ensin tarkistaa matkantarjoajan tietosuojalausunto sekä käyttöehdot. Ennen minkään ostotapahtuman viimeistelyä, suosittelemme, että tutustut tarkasti näihin asiakirjoihin, jotta ymmärrät miten matkantarjoaja käyttää tietojasi. Saatamme myös jakaa henkilötietojasi matkantarjoajalle heidän tai meidän vahvistusta sekä huijauksenestoa varten.

Jaamme henkilötietosi kolmansille osapuolille, jos nimenomaisesti annat meille luvan siihen, esimerkiksi kun meillä on käynnissä kampanja kumppanin kanssa ja ohjeistat meidät jakamaan sähköpostiosoitteesi kyseiselle kolmannelle osapuolelle kampanjasähköpostien vastaanottamista varten.

Julkisesti saatavilla olevat henkilötiedot jotka sisältyvät käyttäjäsisältöön kuten nimi, samankaltaisuus sekä kirjoitusten ja arvostelujen sisältö saatetaan jakaa ja/tai luovuttaa tarkoin valittujen kolmannen osapuolen toimijoiden kanssa, joiden kanssa meillä on sopimus näiden tietojen näyttämistä varten heidän samankaltaisilla matkustussivustoillaan. Lue lisää henkilötietojesi hallinnasta tämän käytännön kohdasta Mitkä ovat valintasi ja oikeutesi?.

Joitain tietoja saatetaan kerätä sinulta kolmannen osapuolen toimesta, kuten mainostajien, markkinointiverkostojen sekä kumppaneiden kanssa (katso alapuolelta kohta Miten mainostamme?) käyttäen evästeitä ja muita samankaltaisia tekniikoita. Esimerkiksi IP-osoitteesi ja tapahtumat jotka liittyvät toimintoihisi, kuten haut jotka olet tehnyt tai sivut joita olet tarkastellut Skyscannerilla, saatetaan kerätä ja siirtää näille kolmansille osapuolille, jotta he voivat näyttää sinulle sopivia mainoksia ympäri internetiä. Tällä tavoin kerättyihin tietoihin ei koskaan sisälly nimesi, yhteystietosi, tai muita tietoja joista sinut voitaisiin tunnistaa. Lukeaksesi lisää mainostamisesta Skyscannerilla, sekä siitä miten voit kieltäytyä tietynlaisesta mainonnasta, voit lukea tämän käytännön kohdasta Miten mainostamme? sekä evästekäytännöstämme.

Tietojen jakaminen oikeudellisista ja muista syistä

Saatamme jakaa tietojasi jos tarpeen valvoaksemme käyttöehtojamme tai muita sopimuksiamme, tai mahdolliselle ostajaehdokkaalle tai ostajalle jos Skyscanner itsessään (tai osa yrityksestämme) myydään. Saatamme myös jakaa tietojasi, jos se on tarpeen tilanteessa, jossa tulee estää, tunnistaa tai aloittaa oikeustoimet laittomia tai epäiltyjä laittomia toimia kohtaan, kuten huijauksia, tai estääksemme muita vahingontekoja, tai muuhun lailliseen toimintaan, joka kohdistuu meihin, tai pitääksemme kiinni oikeuksistamme.

Miten pidämme henkilötietosi turvassa?

Tietosuojasi suojaaminen kuuluu kulttuuriimme, ja käytämme alan tavanomaisia menetelmiä sen suojaamiseksi.

Henkilötietojesi turvaaminen on tärkein tehtävämme. Rajoitamme pääsyn vain niille Skyscannerin työntekijöille, jotka ovat olleet tekemisissä henkilötietojesi kanssa tehdäkseen työnsä ja tarjotakseen palveluitamme.

Valitettavasti mikään sivusto tai sovellus ei voi taata täyttä turvallisuutta, mutta olemme luoneet organisaationlaajuisen turvallisuusohjelman pitääksemme tietosi niin turvassa kuin vain suinkin mahdollista. Se hyödyntää erilaisia teknisiä, hallinnollisia ja järjestelmällisiä turvatoimenpiteitä ja parhaita käytännön tekniikoita, riippuen käsitellyn tiedon tyypistä. Esimerkiksi, tietojesi säilyttämiseen käyttämämme tietokonejärjestelmät rajoittavat tietoihin pääsyä, ja käytämme pilvipalvelimia jotka puolestaan käyttävät alan standardisalausta. Käytämme TLS- ja HTTPS-salausta suojellaksemme henkilötietojasi, kun siirrämme niitä halki internetin. Ja suoritamme tietojasi käsitteleville kolmannen osapuolen käsittelijöille turvallisuusarviointeja.

Varmistaaksemme, että säilytämme ‘turvallisuuden jo suunnitteluvaiheessa’, tarjoamme läpikotaisen tietosuoja- ja yksityisyyskoulutuksen kaikille Skyscannerin työntekijöille. Kehitämme palveluitamme niin, että meidän tarvitsee käyttää henkilötietoja niin vähän kuin mahdollista, mukaan lukien tiedonminimointitekniikat kuten anonymisointi sekä pseudonymisointi. Aina kun kehitämme tai päivitämme palveluitamme tavalla, johon liittyy uudenlaisten henkilötietojen keräys tai käyttö, suoritamme turvallisuusvaikutusarvion ymmärtääksemme ja vähentääksemme tahattomia vaikutuksia sinuun.

Mihin tietosi tallennetaan?

Tietojasi säilytetään turvallisilla tietokeskuksilla ympäri maailman - tarkka sijainti riippuu siitä, missä olet kun käytät Skyscanneria. Vain palveluntarjoajat, jotka tarjoavat sopimusten mukaiset turvatoimet, käsittelevät tietojasi. Joskus tietojasi saatetaan säilyttää eri turvatason omaavassa maassa, mutta varmistamme aina, että niiden standardit vastaavat omiamme.

Tallennamme sinulta keräämämme tiedot turvallisille palvelimille eri sijainneissa, riippuen siitä missä päin maailmaa olet, kun käytät sivustoamme. Tällä hetkellä käytämme palvelimia, jotka sijaitsevat Amsterdamissa, Irlannissa, Frankfurtissa, Hongkongissa, Venäjällä, Singaporessa, Tokiossa sekä Isossa-Britanniassa. Nämä palvelimet ovat ohjeidemme mukaan toimivien kolmansien osapuolien tarjoamat ja/tai tukemat (katso kohta Milloin tietojasi jaetaan tai kerätään kolmansien osapuolien toimesta? saadaksesi lisätietoja).

Joskus maissa, joihin tietosi siirretään tai joihin ne talletetaan, saattaa olla erilaiset tai löyhemmät tietosuojakäytännöt tai turvallisuusstandardit kuin omassasi. Näiden maiden paikallisten lakien mukaan, me tarjoamme kuitenkin turvatoimet tietojesi suojaamiseksi, sijainnista riippumatta. Teemme tämän eri teknisten, hallinnollisten sekä järjestelmällisten turvatoimien avulla, ja säätäen tarpeelliset lainvoimaiset sopimukset varmistaaksemme näiden vaatimusten täytäntöönpanon. Esimerkiksi, säilytämme eurooppalaisten käyttäjien henkilötietoja Euroopan ekonomisen alueen ulkopuolella vain Euroopan komission hyväksymiä tapoja käyttäen.

Miten tietojasi käytetään mainontaan?

Näet erilaisia mainoksia kun käytät palveluitamme, ja saatat myös nähdä Skyscannerin mainoksia muilla sivustoilla. Nämä mainokset saattavat tulla meiltä tai kolmansilta osapuolilta, ja ne on saatettu muokata sinulle sopivimmiksi. Mainosten kohdentamiseen käytettävät tiedot sisältävät hakutietosi Skyscannerilta tai yleisiä tietoja kaupunkitasolla tai lentokenttien mukaan, mutta niihin ei koskaan sisälly nimesi, yhteystietosi, tai muita tietoja joista sinut voisi tunnistaa. Jos haluat hallita sitä, miten tietojasi käytetään mainonnassa, voit lukea lisätietoja evästekäytännöstämme.

Mainokset, joita saatat nähdä käyttäessäsi Skyscanneria

Näet usein mainoksia käyttäessäsi palveluitamme. Nämä mainokset toimitetaan joko suoraan meidän kauttamme tai niiden kolmannen osapuolen mainosratkaisujen tarjoajien kautta, joiden kanssa olemme solmineet kumppanuuden (näitä kutsutaan ”kolmansien osapuolien mainosratkaisuiksi”).

Suurin osa näistä mainoksista muokataan, jotta ne olisivat sinulle kohdennettuja, ja että ne putoaisivat kahteen eri kategoriaan. Mainokset, jotka ovat kohdennettu sinulle, perustuvat meidän tai kolmannen osapuolen mainosratkaisujen keräämiin tietoihin kun käytät palveluitamme, kuten yleiseen sijaintiin (kaupungin tai maan perusteella) sekä Skyscannerin haku- tai varaushistoriaan (“Skyscanneriin liittyvät tiedot”). Esimerkiksi, jos olet varannut lennon Roomaan, näet mainoksia hotelleista Roomassa sen sijaan, että näkisit hotelleita Pariisissa (Pariisi on kaunis, mutta tämä saattaisi olla hieman ärsyttävää!). Skyscanneriin liittyvät tiedot eivät koskaan sisällä nimeäsi, yhteystietojasi tai muita tietoja joista sinut voisi tunnistaa. Sen lisäksi on mainokset, jotka on kohdennettu tietojen mukaan joita me emme näe emmekä voi hallita, jotka on kerätty kolmansien osapuolien tarjoamien palveluiden toimesta kun olet käyttänyt muita sivustoja tai alustoja. Kutsumme näitä “kiinnostuksiin kohdennetuksi” mainonnaksi.

Kolmannen osapuolen mainosratkaisut tallentavat tiedot, joita tarvitaan näiden kiinnostuksen kohteisiin perustuvien mainosten toimittamiseen, IP-osoitteesi ja/tai evästetunnuksesi ohella, jotta sinulle voidaan näyttää mainoksia ilman, että kolmannen osapuolen mainosratkaisujen on tallennettava tietoja, joista sinut voisi tunnistaa verkon ulkopuolella, kuten nimesi tai osoitteesi.

Mainokset, joita saatat nähdä ollessasi muilla kuin Skyscannerin alustoilla

Saatat nähdä palveluitamme mainostettavan muilla kuin Skyscannerin omilla sivuilla. Tämä saattaa tapahtua esimerkiksi silloin, kun Skyscannerin ulkopuolinen sivusto myy mainostilaa, ja Skyscanner tai käyttämämme kolmannen osapuolen mainosratkaisu ostaa tämän tilan. Kuten ne mainokset joita näet Skyscannerilla, myös nämä mainokset saattavat olla kohdennettuja kolmannen osapuolen mainosratkaisujen keräämien tietojen vuoksi, jotka on kerätty käyttäessäsi Skyscanneria tai Skyscannerin ulkopuolisia alustoja. Esimerkiksi, jos olet etsinyt lentoa Edinburghista Lontooseen Skyscannerilta tai muulta Skyscannerin ulkopuoliselta alustalta, ja olemme pyytäneet kolmannen osapuolen mainosratkaisua näyttämään mainoksemme heille, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa matkustaa Lontooseen, kolmannen osapuolen mainosratkaisu saattaa sijoittaa sinut siihen ryhmään ja näyttää sinulle mainoksemme.

Miten voin hallita, mitä mainoksia näen?

Löydät lisätietoa mainosasetuksiesi räätälöimisestä evästekäytännöstämme.

Käytämmekö evästeitä tai vastaavia tekniikoita?

Käytämme evästeitä ja vastaavia tekniikoita, jotka auttavat toimittamaan, optimoimaan, muokkaamaan ja analysoimaan palveluitamme sekä mainontatarkoituksiin.

Käytämme evästeitä ja muita tekniikoita, kuten pikseleitä/verkkojäljitteitä ja seurantakoodeja (selitetty alla), kerätäksemme tietoja käyttöä varten tässä käytännössä esitettyjen tarkoitusten mukaisesti.

Mikä eväste on?

Eväste on pieni tietotiedosto, joka sijaitsee tietokoneellasi tai laitteellasi. Evästeet tallentavat tietoja kuten asetuksiasi, auttaen meitä kertomaan meille miten voimme tarjota sinulle kaikkein ajankohtaisimman käyttökokemuksen. Käytämme evästeitä myös tallentaaksemme tietoja kokeiluistamme tai uusista parannuksistamme joita saatamme kokeilla seurataksemme sitä, miten käytät palveluitamme ja ovatko ne tehokkaita.

Verkkosivustomme evästeet voivat olla meidän, kanssamme työskentelevien kolmansien osapuolten tai riippumattomien kolmansien osapuolten (kuten mainostajien) asettamia.

Mitä verkkojäljitteet ja pikselit ovat?

Verkkojäljitteet ja pikselit ovat pieniä, läpinäkyviä kuvatiedostoja verkkosivulla tai sähköpostissa. Käytämme niitä ymmärtääksemme, miten käytät palveluitamme, tai jos sinut on uudelleenohjattu matkantarjoajan sivustolle tai sovellukseen. Saatamme käyttää pikseliä vahvistaaksemme sen, varasitko heiltä jotain, ja jos niin mitä. Käytämme pikseleitä myös kerätäksemme tietoa siitä, oletko avannut sähköpostin, jotta voimme parantaa kommunikointia kanssasi.

Mitä seurantakoodit ovat?

Seurantakoodit ovat koodin palasia sivustolla, jotka mittaavat esimerkiksi vierailuja ja toimintoja. Käytämme seurantakoodeja selvittääksemme, miten käytät palveluitamme, mitä mainoksia näet, jne.

Katso evästekäytännöstämme lisätietoja sekä käyttämiemme evästetyyppien ja vastaavien tekniikoiden tarkempia tietoja.

Mitä asioita voit valita, ja mitä oikeuksia sinulla on?

Jos sinulla on Skyscanner-tili, voit tarkastella, muokata, ladata tai poistaa tiliisi liittyviä avaintietoja milloin tahansa menemällä profiiliisi. Täällä voit hallita myös tilauksiasi sekä markkinointiasetuksia.

Sinulla on myös oikeuksia liittyen henkilötietoihisi, tästä lisää alla. Voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla yhteyttä tukikeskuksemme kautta.

Sinulla on oikeus pyytää meiltä kopio henkilötiedoistasi; korjata, poistaa tai rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä; ja saada kaikki henkilötiedot, jotka olet meille antanut, luettavassa formaatissa. Sen lisäksi voit vastustaa tietojesi käsittelyä joissain tilanteissa (etenkin silloin kun meidän ei tarvitse käsitellä tietojasi sopimusta tai muita lainalaisia asioita varten). Voit perua antamasi suostumuksen milloin tahansa. Jos perut antamasi suostumuksen siihen, että Skyscanner voi käsitellä tietojasi, tämä ei vaikuta mihinkään jo tapahtuneeseen käsittelyyn.

Nämä oikeudet voivat olla rajoitettuja, jos esimerkiksi pyyntösi täyttäminen paljastaisi toisen henkilön henkilötietoja tai jos pyydät meitä poistamaan tietoja, joita laki vaatii meidän säilyttävän tai joiden säilyttämistä koskevat pakottavat ja oikeutetut edut. Jos sinulla on ratkaisemattomia huolenaiheita, sinulla on oikeus valittaa tietosuojavaltuutetulle.

Siltä osin kuin et pysty käyttämään näitä oikeuksia tyydyttävästi profiilisi kautta, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme postitse osoitteeseen Skyscanner, Quartermile One, 15 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9EN tai sähköisesti ohjekeskuksemme kautta.

Jos sinulla on ratkaisemattomia huolenaiheita, sinulla on oikeus valittaa tietosuojavaltuutetulle.

Keitä me olemme, ja miten saat meihin yhteyden?

Palvelumme tarjoaa Skyscanner Limited, Isossa-Britanniassa rekisteröity yritys.

Skyscanner Limited on niiden tietojen rekisterinpitäjä, joita palvelumme kerää sinulta.

Yritystunnuksemme: 04217916

Rekisteröidyn toimistomme osoite on: Floor 6, The Avenue, 1 Bedford Avenue, London, United Kingdom, WC1B 3AU.