Kartta

Lentoyhtiöt: British Airways

Vuonna 1974 perustettu British Airways kuljettaa matkailijoitaan yhdellä maailman nykyaikaisimmista ja suurimmista lentolaivastoista maailmassa. Siksi sillä on mahdollisuus tarjota reittejä jopa kuudelle eri mantereelle ympäri maailmaa. British Airways on Englannin toiseksi suurin lentoyhtiö heti EasyJetin jälkeen, ja se työllistää lähes 43 000 henkilöä kansainvälisesti. Jotain sen vaikutusvallasta kertoo sekin, että British Airwaysilla on 40 %:n osuus kaikista Heathrow´lta lähtevien koneiden kiitoradoista, joita se käyttää lähinnä Atlantin yli operoitaviin lentoihin.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 23.2.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää British Airwaysilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Voit tehdä lähtöselvityksen British Airwaysilla mobiilina, verkossa tai lentokentällä. Mobiilina ja verkossa tehtävät lähtöselvitykset voit tehdä aikaisintaan 24 tuntia ennen matkaa. Voit tulostaa tai lähettää tarkastuskorttisi sähköpostiisi tai saada sen suoraan puhelimeesi. Tämä on myös erittäin käytännöllistä, jos et satu olemaan tulostimesi lähettyvillä. Voit tehdä lähtöselvityksen myös itsepalveluautomaatilla lentokentällä, johon tarvitset tulostetun varauksesi, henkilöllisyyskorttisi tai passisi. British Airways suosittelee lähtöselvityksen tekemistä itsepalveluautomaatilla tai lähtöselvitystiskillä, jos matkustat ryhmässä, lemmikkisi kanssa tai jos lapsesi matkustaa yksin.

Matkatavarat ja kulut

Suurimmalle osalle British Airwaysin maan sisäisistä ja kansainvälisistä lennoista voit ottaa mukaasi yhden käsimatkatavaran enimmäismitoiltaan 40 x 30 x 15 cm sekä yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten käsilaukun. Ruumaan menevän matkalaukun kokonaismitoitus saa olla enintään 90 x 75 x 43 cm. Business- ja ensimmäisen luokan matkaajat saavat ottaa mukaansa kaksi ruumaan menevää matkalaukkua, joiden paino yksittäin saa olla enintään 32 kiloa.

Näin pakkaat käsimatkatavarat British Airways -lennolle näppärästi.

Istuimet

British Airwaysillä voit varmistaa lempipaikkasi koneesta varaamalla sen etukäteen. Lentoyhtiö suosittelee varaamaan paikan silloin, jos haluat olla täysin varma siitä, että pääset yhdessä perheen tai ystävien kanssa istumaan vierekkäisille paikoille. Kaikkein helpoiten teet paikkavarauksen British Airwaysin sivustoilla. Jos pelkäät lentämistä, tarjoaa British Airways mahdollisuuden varata lisähinnasta paikan, jossa turbulenssi tuntuu kaikkein vähiten. Tällaisen paikan varaaminen maksaa 7-55 puntaa riippuen matkustusluokastasi.

Varausmaksut ja muut maksut

Palvelu- ja varausmaksut vaihtelevat maittain ja ne kannattaa varmistaa British Airwaysin omilta sivustoilta ennen matkaa. British Airways ei veloita lisämaksuja silloin, kun teet lentovarauksen suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta, joten se on kaikkein edullisin vaihtoehto matkustajille. Lisämaksuja lentomatkustajille koostuu lentovarausten muutoksista ja peruutuksista tai jos teet varauksen lentoyhtiön puhelinasiakaspalvelun kautta.

Lisäpalvelut

British Airwaysilla kaikki ateriat ovat maksullisia, ja niiden tarjonta vaihtelee sekä matkustusluokittain että lennon pituuden mukaan. Lentoyhtiön ateriavalikoiman on tehnyt yhteistyössä tunnettu englantilainen kauppa- ja ruokaketju Marks & Spencer, jonka herkullisesta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Valikoimasta löytyy aterioita myös gluteenittomina ja vegetaarisina vaihtoehtoina. Hyvä uutinen on lisäksi se, että kaikki ruoat koneessa maksavat alle 5 puntaa.

British Airways

5,0/5
37466 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.