Kartta

Lentoyhtiöt: Qatar Airways

Qatar Airways on Qatarin kansallinen lentoyhtiö ja sen solmukohtana toimii Dohan kansainvälinen lentoasema. Qatar Airways kuljettaa lentomatkaajia ympäri maailmaa aina Afrikasta Aasiaan. Reittejä sillä on yli 150 kohteeseen maailmassa. Lentoyhtiö kuuluu oneworld-allianssiin, ja sen palveluksessa on yli 40 000 työntekijää. Tiesitkö, että Qatar Airways on myös yhden maailman tunnetuimman jalkapallojoukkueen, FC Barcelonan, pääsponsori?

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 23.2.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Qatar Airwaysilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Qatar Airwaysilla lähtöselvityksen voi tehdä kolmella eri tavalla: verkossa, mobiilina tai lentokentällä. Lentoyhtiö suosittelee tekemään lähtöselvityksen verkossa, koska se on lentomatkustajille vaivattominta ja nopeinta. Se mahdollistaa myös muutosten teon ennen lentomatkaa, kuten lähtöselvitettävien matkalaukkujen lisäämisen varaukseen. Verkkolähtöselvitys on lisäksi helppoa: valikoit haluamasi istuimen, tulostat tarkastuskorttisi ja jätät matkalaukkusi drop-off-tiskille. Mobiililähtöselvityksessä et tarvitse tulostusmahdollisuuksia ja saat tarkastuskorttisi suoraan puhelimeesi. Lähtöselvitystiski avautuu lentokentällä tavallisesti 3 tuntia ennen matkaa ja sitä suositellaan käytettäväksi, kun tarvitset lisäapua matkavirkailijoilta.

Matkatavarat ja kulut

Qatar Airwaysilla käsimatkatavaroiden ja lähtöselvitettävien laukkujen määrät ja mitoitukset vaihtelevat matkustusluokittain ja kohteittain. Economy-luokan matkustajien sallittuihin käsimatkatavaroihin kuuluu yksi isompi matkatavara, jonka paino ei saa ylittää 7 kiloa. Voit tämän lisäksi ottaa mukaasi yhden henkilökohtaisen tavaran. Business- ja ensimmäisen luokan matkaajat voivat ottaa mukaansa kaksi laukkua yhden henkilökohtaisen tavaran lisäksi. Näiden yhteispaino ei saa ylittää 15 kiloa. Ruumaan menevien matkalaukkujen määräykset kannattaa tarkistaa Qatar Airwaysin sivustoilta ennen matkaa, koska ne vaihtelevat merkittävästi matkakohteittain. Lue lisää Qatar Airwaysin matkatavararajoituksista.

Istuimet

Qatar Airwaysin lentoasiakkaat voivat valita itselleen mieluisimman paikan oman hallinnointisivun kautta lähtöselvityksen yhteydessä. Istuintilat vaihtelevat matkustusluokittain, mutta Qatar Airways voi ylpeänä ilmoittaa omaavansa alan leveimmät ja mukavimmat istuimet. Kaikkien istuinten mukana lentomatkaajat saavat hyvinvointituotteita, kuten huulivoiteen, terveystuotteita, sukkia, unimaskin ja korvatulpat.

Varausmaksut ja muut maksut

Qatar Airwaysilla maksat yleensä vain näkemäsi hinnan, eli useimmista palveluista ei veloiteta ylimääräisiä kustannuksia. Qatar Airways veloittaa lisämaksun kuitenkin lippujen muutoksista, peruutuksista ja riippuen siitä, millä tavoin nämä muutokset tehdään. Puhelimitse ja matkatoimiston kautta tehtävistä muutoksista veloitetaan eri summa.

Lisäpalvelut

Qatar Airways tarjoaa erilaisia lisäpalveluja erilaisille erikoisryhmille. Qatar Airwaysin sivustoilta löytyy esimerkiksi tarkat ohjeistukset raskaana oleville naisille ja millä viikoilla he voivat vielä lentää. Tähän perustuen Qatar voi myös vaatia lisäasiakirjoja raskaana olevilta. Erityisruokavaliota noudattavilla on mahdollisuus tiedottaa ruokavaliostaan etukäteen, jotta he saavat haluamansa aterian lennon aikana. Myös toimintakykyrajoitteiset saavat halutessaan Qatar Airwaysilta yksilöllistä apua ja palvelua.

Qatar Airways

4,5/5
7861 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.