Kartta

Lentoyhtiöt: Ryanair

Vuonna 1985 perustettu irlantilainen lentoyhtiö Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Tämä iloinen ilmailualan taitaja on yksi eurooppalaisten suosikkilentoyhtiöistä, koska se on aina keskittynyt lähinnä Euroopan sisäisiin lyhyisiin lentoihin. Se operoi yli 1800 päivittäistä lentoa 85 lentokentältä noin 200 kohteeseen 33 maassa. Lentomatkaajien tyytyväisyydestä pitää huolta sen yli 12 000 ammattitaitoista työntekijää ja lentoyhtiön uudehkot Boeing 737-800-tyypin lentokoneet, jotka taatusti takaavat matkustusmukavuuden.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 21.3.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Ryanairilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Ryanair suosittelee lähtöselvityksen tekemistä verkossa tai mobiilina. Teitpä sen kummalla tavalla tahansa, on lähtöselvityksen tekeminen netissä nopeaa ja helppoa. Voit kirjautua tekemään lähtöselvityksen joko Ryanairin sivustoilla tai ladata itsellesi Ryanairin mobiilisovelluksen. Verkossa löydät oikean vaihtoehdon ”Check-in”-kohdasta sivun ylälaidasta. Sinun tulee vain lisätä kohtaan varausnumerosi ja lentosi ja pääset tekemään lähtöselvityksen, jonka kautta vastaanotat tarkastuskorttisi. Mobiilina kaikki on vielä nopeampaa, sillä vastaanotat tarkastuskorttisi suoraan matkapuhelimeesi ja näytät sen vain lähtöportilla – yksinkertaista!

Matkatavarat ja kulut

Ryanairin lentokoneen matkustamoon voit tuoda peruslipulla matkustettaessa yhden henkilökohtaisen tavaran. Henkilökohtainen tavara ei saa olla kooltaan suurempi kuin 35cm x 20cm x 20cm ja sen tulee mahtua edellä olevan istuimen alle. Jos haluat ottaa matkustamoon käsimatkalaukun, voit ostaa lippuusi Priority & 2 Cabin Bags -lisän. Matkalaukun mitoitukset eivät saa ylittää 55cm x 40cm x 20cm eikä laukku saa painaa yli 10 kiloa. Mukaan otettavien kirjattavien matkalaukkujen paino saa olla enintään 20 kiloa. Jos mukaasi on tulossa enemmän matkatavaroita kuin nämä kilomäärät, varaudu maksamaan lisäkiloista 10 euroa per kilo. Lue vinkkimme kuinka pakata käsimatkatavarat Ryanairin lennolle.

Istuimet

Istuimet ovat Ryanairilla maksullisia ja niitä on tarjolla lentomatkaajille kolmessa eri hintaluokassa. Standard-luokan istuimet saat jopa 50 prosentin alennuksella, kun teet varauksen hyvissä ajoin etukäteen. Hinnat alkavat 2 punnasta eteenpäin. Priority-istuimet ovat astetta korkeammassa luokassa, koska voit valikoida paikkasi lentokoneen eturiveiltä 2-5 hintojen alkaessa 13 punnasta eteenpäin. Jos tarvitset hieman enemmän jalkatilaa, kannattaa valikoida Priority-istuin lisäjalkatilalla. Tällöin lisähintaa tulee 15 punnasta eteenpäin.

Varausmaksut ja muut maksut

Kaikki lisämaksut, joita Ryanair veloittaa, perustuvat vapaaehtoiseen maksuun. Tämä tarkoittaa lisämaksuja, joita veloitetaan esimerkiksi lentolippuun liittyvistä muutoksista ja istuinvarauksista. Vinkkinä matkaajille: kannattaa tehdä kaikki mahdolliset lentoihin liittyvät muodollisuudet verkossa, koska lentokentällä eri toiminnoista otetaan palvelumaksu.

Lisäpalvelut

Ryanair tarjoaa erilaisia lisäpalveluja niille matkaajille, jotka haluavat tehdä lentokokemuksestaan suoraviivaisemman esimerkiksi kiireen takia tai lomamatkaajille, jotka kaipaavat lentomatkaltaan personoitua palvelua. Niiden, jotka eivät halua käyttää lentokentällä aikaansa odotteluun, kannattaa esimerkiksi tutustua Fast Track -palveluun, jonka avulla pääset turvatarkastuksista ja muista muodollisuuksista nopeammin läpi. Myös perhelomailijoille on tiedossa kaikenlaista kivaa alennuksineen ja lasten tervetulolahjatarvikkeineen.

Ryanair

4,0/5
134 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.