Kartta

Halvat lennot Helsinki-Rooma

Parhaat viime hetken lentotarjoukset

Loman tarpeessa? Matkan varaaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Tässä on meidän valitsemamme parhaat äkkilähdöt kohteeseen Rooma...
Vain arvioidut alhaisimmat hinnat. Löydetty viimeisten 14 päivän aikana.

Lennon tiedot kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Rooma

Edullisin menopaluuhinta viime kuussa

38 €

Suoraa lentoyhtiötä

3

Lentoa viikossa

13

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 2232 kilometriä

3t 20min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

Finnair

Rooma Fiumicino ja Rooma Ciampino

2 lentokenttää

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Rooma on kaksi lentokenttää: Rooma Fiumicino ja Rooma Ciampino.
Skyscannerin paras hinta lennolle kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Rooma on 38 €. Tämä löytyi vertailemalla eri yhtiöitä, ja on koko kuukauden edullisin hinta.
3t 20min on keskimääräinen lentoaika kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Rooma.
3 lentoyhtiötä lentää suoraan kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Rooma.
Kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Rooma lentää 13 lentoa viikossa lokakuusta alkaen.

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja reitille Helsinki-Rooma

Suoria lentoja Helsingistä Roomaan tarjoavat muun muassa Finnair ja Norwegian. Lentoja löytyy useita joka päivälle.

Näin löydät halvat lennot Helsinki Rooma -reitille

Skyscannerin matkahaun avulla löydät halvat lennot Helsinki Rooma -reitille kätevästi. Matkahakumme on näppärä, ilmainen ja täysin puolueeton. Me emme peri mitään maksuja ja kun olet valmis varaamaan halvat lentosi, ohjaamme sinut suoraan matkatoimiston tai lentoyhtiön sivulle. Skyscanner kertoo myös parhaat niksit lentojen löytämiseen. Lue lisää vaikkapa siitä, mikä on paras aika varata lennot!

Jos olet joustava matkapäiviesi suhteen, löydät edulliset lennot Helsinki Rooma -reitille vieläkin helpommin. Valitse matkustusajaksi koko kuukausi ja matkahakumme näyttää sinulle hintakalenterin, josta näet halvat lennot koko kuukauden ajalle. Lue lisää: Skyscannerin hintakalenteri: Etsi ja löydä halpoja lentoja koko kuukaudelle!

Tiedäthän, että löytääksesi halvat lennot Helsinki Rooma -reitille, sinun kannattaa etsiä lentoja useille eri lentokentille samassa kaupungissa tai lähialueilla. Skyscannerin matkahaun avulla löydät halpoja lentoja lähilentokentille helposti: klikkaat vain kohtaa "Lisää lähiseudun lentokentät". Voit myös etsiä lentoja Skyscannerin kätevän karttahaun avulla. Näillä nikseillä ja muutamilla lisävinkeillä löydät varmasti edullisimmat lennot!

Lennolle lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä

Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee 20 km päässä Helsingin keskustasta ja 5 km päässä Vantaan Tikkurilasta.

Helsinki-Vantaan lentokentältä löytyy palveluita joka lähtöön ja aamusta iltaan. Myymälöistä ja kioskeista voit ostaa mukaasi vaikkapa pientä evästä, apteekkituotteita ja matkalukemista. Putiikeista on saatavilla myös suomalaista designia ja ulkomaisia merkkituotteita. Kentällä toimii Book Swap -kirjanvaihtopiste, johon matkustajat voivat jättää lukemiaan kirjoja ja ottaa mukaansa uutta luettavaa matkalle. Ravintolat, kahvilat ja baarit tarjoilevat muun muassa kahvia, lounasta, pikkupurtavaa ja viinejä. Kentällä on käytössä ilmainen wifi, ja lähtöporttien läheisyydessä on runsaasti istumapaikkoja ja työskentelytiloja, joissa voi ladata mobiililaitteita. Monilla lentoyhtiöillä on myös omat loungetilat.

Kulkuyhteydet lentokentälle ovat hyvät. Helsingistä pääsee kentälle helposti paikallisliikenteen busseilla (mm. linjat 615 ja 415 keskustasta ja 617 Hakaniemestä). Matka maksaa seutulipun verran (5,50€). Myös paikallisjunalla on kätevää kulkea lentokentälle niin Helsingin keskustasta kuin Vantaalta. Kehäradan junat pysähtyvät päärautatieaseman lisäksi muun muassa Pasilassa ja Tikkurilassa. Junaliput tulee ostaa etukäteen ja niiden hinnat ovat: Helsinki-lentokenttä 5,50€ ja Vantaa-lentokenttä 3,20€. Lippuja saa mm. kioskeilta ja asemien lippuautomaateista. Lentoaseman juna-asemalta pääsee kävellen suoraan lentokenttäterminaalien T1:n ja T2:n väliselle käytävälle.

Taksimatka Helsingin keskustasta lentokentälle kustantaa 40-50€ ja matka kestää reilun puoli tuntia, riippuen liikenneruuhkasta. Lentokentälle on helppoa tulla myös omalla autolla, ja lentokentällä on runsaasti parkkialueita niin lyhytaikaiseen kuin pidempiaikaiseen pysäköintiin. Parkkialueilta on ilmainen bussikuljetus terminaaleihin. Jos sinua saatetaan autokyydillä, pysäköintialueet P1 ja P2 ovat terminaaleja lähimmät. Niissä voi pysäköidä 30 minuuttia 2€ hinnalla.

Lennolta saapuminen Roomaan

Rooman Fuimicino eli Leonardo da Vincin lentokenttä on kaupungin päälentokenttä. Kulkuyhteydet kaupunkiin ovat hyvät, sillä Leonardo Express -juna kulkee lentokentältä kaupunkiin, keskeiselle Terminin asemalle, puolen tunnin välein. Juna-asema sijaitsee terminaali 3:sen yhteydessä. Junamatka keskustaan maksaa 14€, lipun voi ostaa etukäteen ja se täytyy myös leimata automaatissa ennen junaan nousua. Terminin asemalta liikennöi junia ympäri Italiaa. Lentokentältä pääsee myös paikallisjunilla Rooman muille juna-asemille kuten Travestereen ja Ostienseen. Bussireitit kulkevat lentokentältä moniin eri suuntiin. Bussimatka on hitaampi, mutta edullisempi kuin juna. Esimerkiksi Terravisioniin bussit kulkevat Terminin asemalle, matka maksaa 4€. SIT Bus Shuttle kulkee kentältä Terminin asemalle ja Vatikaaniin, matkaliput maksavat 6€. Taksimatka keskustaan maksaa 40-60€; muista aina kysyä kuskilta etukäteen arvio taksasta, jotta vältät pimeät taksit ja vilungit taksikuskit.

Rooman Ciampino-kenttä on pienempi ja sinne lentää pääasiassa Ryanair.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat Roomaan

Tiedäthän, että et tarvitse välttämättä passia matkustaessasi Suomesta Italiaan, sillä matkustat Schengen-alueella EU:n sisällä. Sinulla pitää kuitenkin olla mukanasi virallinen henkilötodistus. Muista, että sesonkiaikoina vilkkaalla Fiumicinon lentokentällä voi olla ruuhkaa. Jos siis matkustat esimerkiksi kesäkuukausina, varaa riittävästi aikaa lähtöselvitykseen, matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen. Muista myös pakata oikein: Lentoasemilta ja lentoyhtiöiltä saat lisätietoja siitä, mitä tavaroita voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitä tuotteita ei saa viedä koneen matkustamoon. Lue lisää ohjeita käsimatkatavaroiden pakkaamiseen myös artikkelistamme. Matkatavaraohjeista selviää myös, mitä sinun tulee laittaa kuljetettavaksi ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Hyvä tietää: Rooma

Sää ja ilmasto: Parhaat matkustusajat ovat ehdottomasti huhti-kesäkuu ja syys-lokakuu. Keskikesällä Roomassa on usein aivan liian helteistä ja monet roomalaisetkin ovat tuolloin lomalla, poissa kaupungista. Joulunaika Roomassa on tunnelmallinen ja kaunis, eikä koskaan liian kylmä.

Hintataso: Roomassa ostoksilla käynti on melko lailla samanhintaista kuin Helsingissä, riippuen tietysti hieman siitä, missä shoppailet. Ravintoloissa syöminen ja juominen puolestaan on edullisempaa kuin Helsingissä. Esimerkiksi kolmen ruokalajin ravintolailta kahdelle henkilölle maksaa Roomassa keskimäärin 50€, kun taas Helsingissä illallisen hinnaksi muodostuu noin 75-80€. Kuppi cappuccinoa maksaa Roomassa vain noin 2€ ja Helsingissä 6,50€.

Muuta: Rooma on ikuinen kaupunki: kaikki tiet vievät Roomaan! Roomassa voisi viettää vaikka useamman kuukauden, sillä nähtävää ja koettavaa on niin paljon. Tärkeimmät nähtävyydet ovat tietenkin mahtipontinen Colosseum, upea Pietarin kirkko ja maaginen Forum Romanum. Runsaimmin kulttuuri- ja urheilutapahtumia on ns. talvikaudella eli elokuun lopusta toukokuulle. Lue lisää Rooman top 10 nähtävyyksistä .

Tiedot on tarkistettu maaliskuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.