Autovuokraamot saattavat veloittaa enemmän alle 25-vuotiailta asiakkailta. Maksu peritään yleensä auton noutamisen yhteydessä. Ikärajoitukset saattavat olla käytössä tietyissä kohteissa. Tarkista autovuokraamon sivusto ennen varauksen tekemistä.

Autonvuokraus: Praha - vertaile Skyscannerin avulla

AUTONVUOKRAUS: PRAHA

Moni haluaa kokea unelmiensa kaupunkiloman vapaana aikatauluista. Skyscannerin avulla sinun ei tarvitse käyttää kallisarvoista aikaasi matkasuunnitelman tekoon, koska teemme kaiken tämän puolestasi! Skyscanner tarjoaa maailman tunnetuimpien autovuokraamoiden vuokra-autojen lisäksi kattavan ajotietopaketin Prahasta, sen ympäristöstä ja kaupungin pysäköimismahdollisuuksista. Tämän lisäksi haluamme jakaa juuri sinulle sopivat vinkkimme Prahan alueen nähtävyyksistä, joihin kannattaa tutustua ajaen.

AUTONVUOKRAUS PRAHASSA

Autovuokraamot

Prahasta löytyy tunnettuja autovuokraamoita, kuten Sixt ja Avis. Prahassa toimii myös paikallisia vuokraamoita, mutta kaupungissa kannattaa suosia jo entuudestaan tunnettuja ja luotettavia kansainvälisiä autonvuokrausketjuja.

Vuokra-autojen noutopisteet

Vuokra-autojen noutopisteet sijaitsevat Prahassa ensisijaisesti Ruzynen lentokentällä, ydinkeskustassa, päärautatieasemalla ja eri puolilla keskusta-aluetta, kuten vanhassa kaupungissa.

Ajoneuvoja

Prahan autovuokraamot tarjoavat automalleja hyvin erilaisten matkaajien tarpeisiin. Valikoimasta löytyy niin economy-luokan autoja, pienempiä mini-autoja vaikkapa pariskunnille kuin tilavampia perheautojakin.

HYVÄ TIETÄÄ: LIIKENNE PRAHASSA

Nopeusrajoitukset

Tšekissä nopeusrajoitukset ovat ympäri maata seuraavat: taajamissa 50 km/h, haja-asutusalueilla 90 km/h ja moottoriteillä/moottoriliikenneteillä 130 km/h. Nämä yleiset nopeusrajoitukset pätevät kaikkialla, ellei muuta ole liikennemerkein osoitettu.

Ruuhka-ajat

Ajaminen Prahassa on yleisesti ottaen helppoa ja huoletonta. Niin kuin muissakin suurissa kaupungeissa yleensä, on Prahassa myös omat ruuhka-aikansa. Ruuhka-ajat sijoittuvat Prahassa aamun aikaisiin tunteihin klo 7:30–9.30 ja iltaan klo 16:00–18:00. Varsinkin ilta-aikaan keskustan alueen ruuhkat aiheuttavat jonoja.

Julkiset kulkuvälineet

Prahan kaupunkialueen julkisesta liikenteestä pitävät huolen metrot, ratikat ja bussit. Keskusta-alueella vuokra-autolla liikkuessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ratikkalinjoihin ja tutustua niiden sijainteihin jo etukäteen.

Tiet

Moottoritiet on Tšekissä viitoitettu D-kirjaimella ja moottoritien numerolla. Moottoriliikenneteillä ei ole kirjaintunnusta. Muut tiet jaetaan ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen luokan teihin. Viitoituksessa käytetään tien luokkaa ja tien numeroa, esimerkiksi II/161. Tšekissä moottoritiet ovat maksullisia ja käyttöön tarvitaan vinjetti, joka maksaa 250 korunaa eli n. 10 euroa 10 päivältä. Vinjettejä myydään maassa esimerkiksi raja-asemilla ja huoltoasemilla. Osoitteesta www.motorway.cz löytyy erinomaista ja kokonaisvaltaista tietoa Tšekin moottoritieverkostosta, tullimaksuista ja päivitetyistä ruuhka-ajoista. Suositeltavaa on käyttää moottoritieverkostosta D- tai R-kirjaimella alkavia teitä.

Pysäköinti

Praha tarjoaa monenlaisia pysäköimismahdollisuuksia, vaikka parkkipaikan löytäminen varsinkin keskusta-alueella voi olla haastavaa. Katuparkkeeraus jaetaan Prahassa kolmeen alueeseen: oranssit paikat tarjoavat 2 tunnin pysäköimisen klo 08:00–18:00 ja pysäköintimittariin maksettava summa on 40 CZK eli 1,60 euroa per tunti. Vihreät paikat tarjoavat 6 tunnin pysäköimisen klo 08:00–18:00 ja pysäköintimittariin maksettava summa on 30 CZK eli 1,25 euroa per tunti. Siniset paikat tarjoavat pitkäaikaista pysäköintiä asukkaille ja yrityksille eli matkaajat eivät saa pysäköidä näille paikoille. Prahasta löytyy monia avoimia ja suojattuja pysäköintitiloja sekä ilmaisena että maksullisena.

KOE PRAHA TIEN PÄÄLLÄ

Sinulla on vuokra-auto käytössäsi, joten miksi et lähtisi pienelle tutkimusmatkalle? Prahan ympäristöstä löytyy monia kiehtovia nähtävyyksiä, joihin pääsee näppärästi autolla. Listasimme Prahassa ja sen ympäristössä sijaitsevat vierailun arvoiset paikat, jotka voisivat kiinnostaa juuri sinua.

Lähiseutumatkailu

Ehkä hämmentävin maamerkki on Kutná Horan luukirkko, joka sijaitsee Kutná Horan kaupungissa. Kappeli rakennettiin alun perin säilyttämään vanhoista haudoista ylös kaivettuja luita, mutta 1800-luvun loppupuolella František Rint taiteili näistä 40 000 ihmisluusta muun muassa kattokruunun. Kutná Hora sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Prahasta ja sinne ajaa autolla tunnissa.

Historiasta kiinnostuneille

Hradčanyn linna-alue on Prahan merkittävimpiä vierailukohteita. Se on Prahan vanhinta aluetta, ja se sijaitsee Malá Stranan kaupunginosassa. Ihmisiä siellä on asunut jo 800-luvulta saakka. Itse alueen lisäksi sen maamerkkinä on Prahan linna. Alueella on metro- ja rautatieasema, joten auto kannattaa jättää jo keskustan alueelle.

Luonnon helmaan

Letenské sadyn puiston sanotaan olevan yksi Euroopan hienoimmista, ja se onkin turistien suosiossa. Kauniin luontonsa lisäksi alueella saa viettää piknikkiä ja sinne saa tuoda myös omia eväitä mukaan. Alueella on myös monia ravintoloita ja kahviloita. Autolla puistoon ajaa noin 10 minuutissa Italská-tien kautta.

Skyscanner-autonvuokraus

Tervetuloa Skyscannerin kattavaan vuokra-autojen hakukoneeseen. Teemme hakuja tuhansissa eri kohteissa ja vertailemme lukuisia autonvuokraustarjouksia, jotta löytäisimme sinulle sopivimman ja edullisimman auton. Meidän avullamme voit tehdä matkasi mahdollisimman edullisesti ja pääset tien päälle vaivattomasti. Lähde kyytiimme!

Ilmainen vertailu

Skyscannerin avulla löydät netin edullisimmat autonvuokraustarjoukset. Kun olet löytänyt sopivan tarjouksen, siirrämme sinut suoraan autonvuokrausyrityksen sivustolle varauksen tekemistä varten. Emme lisää hintaan mitään provisioita, joten saat aina edullisimman hinnan.

Skyscanner-haku

Tarvitsetko vuokra-auton? Löydät sen täältä. Sivustomme avulla löydät juuri sinulle sopivan auton haluamanasi ajankohtana. Sinun tarvitsee vain valita sijainti sekä auton nouto- ja palautuspäivä. Me haemme kaikki tarjoukset alan johtavilta autonvuokrausyrityksiltä, ja voit vertailla hintoja ja varata auton muutamassa sekunnissa.