Kartta

Halvat lennot kohteeseen Dresden

Jos olet Berliinissä, muista käydä Dresdenissä. Voit myös matkustaa varta vasten Dresdeniin. Kaupunki on kuulu upeasta arkkitehtuuristaan ja hienoista Elben jokilaakson retkimahdollisuuksista. Toisen maailmansodan jälkeen pahoin tuhoutunut kaupunki on kunnostettu entiseen loistoonsa.

Nähtävyydet & aktiviteetit
Elbe-joki jakaa kaupungin kahtia, vanhakaupunki Altstadtiin sekä Neustadtiin. Vanhassa kaupungissa sijaitsee useimmat entisöidyistä historiallisista rakennuksista, kun taas uudelta puolelta löytyy trendikkäitä ravintoloita ja ajanviettokeskuksia. Altstadtin ykkösnähtävyys on rakennuskokonaisuus Zwinger, jossa sijaitseeAlte Meister jaNeue Meister -museot. Näistä ensimmäisessä voi nähdä muun muassa Rafaelin maalauksia. Dresdeniä kutsutaan joskus myös Elben Firenzeksi, koska siellä elää lukuisia taiteilijoita ja taide näkyy kaupungin katukuvassa kaikkialla. Dresden hemmottelee myös musiikin ystäviä. Dresdenin Semperoper-oopperatalo ja filharmoninen orkesteri ovat kokemisen arvoisia.
Muista nähtävyyksistä Frauenkirche-kirkko on kaupungin maamerkkinä näkemisen arvoinen, sen torniin kannattaa kiivetä – maisemat palkitsevat kovan kipuamisen.
Vanhan arkkitehtuurin kontrastina toimii Itä-Saksan sosialistinen arkkitehtuuri sekä modernit rakennukset, kuten uusi synagoga, UFA-kristallipalatsi sekämodernisoitu päärautatieasema. Sosialistisia rakennuksia löytyy paljon juuri Neustadtin alueelta. Sen lisäksi kaupungin uudelta puolelta löytyy trendikkäitä ravintoloita ja värikkäitä taloja ja yöelämää.
Kaupunkielämän vastapainona kannattaa retkeillä Elben jokilaaksossa ja tutustua esimerkiksi Bastein hiekkakivivuoriin taiBastei-siltaan. Myös Kurort Rathenin kylä ja Köningsteinin valtava linnoitus ovat kokemisen arvoiset.

Ruoka
Hyviä ravintoloita löytyy niin vanhan kuin uudenkin kaupungin puolelta. Italienisches Dörfchen -ravintola on upea barokkiajan maalauksilla ja huonekaluilla sisustettu ruokapaikka. Täällä kannattaa tutustua myös kaupungin leivoksiin, jotka ovat yleensä täytekakun kokoisia. Kaupungin uudelta puolelta löytyy paikallisia ravintoloita, trendiravintoloita ja myös paljon etnisiä paikkoja.

Shoppailu
Neustadtin pikkukaupat ovat shoppailijan must-kohde Dresdenissä. Niitä löytyy paljon Louisenstrasse jaAlaunstrasse -kaduilta. Vanhasta kaupungista löytyy myös monia ostoskeskuksia, kuten Altmarkt-Galerie. Vaikka Dresden ei olekaan mikään shoppaajan paratiisi, tarjoavat monet sen kaupoista hyviä löytöjä kotimaan hintoja edullisemmin.

Ilmasto
Dresdenin talvikaudella lämpötila harvoin tippuu pakkasen puolelle. Kesäisin keskilämpötilat nousevat noin 20 asteeseen, mutta harvoin helteisiksi. Sateita tulee tasaisesti kaikkina vuodenaikoina. Kannattaa huomioida, että kaupungin sisällä sää saattaa vaihdella paljonkin, sillä osa kaupungista sijaitsee jokilaaksossa ja osa sijaitsee mäenrinteillä jopa 100 metriä kaupungin keskustan korkeutta ylempänä merenpinnasta.

Lennot

Dresdeniin pääsee kätevästi yhdellä välilaskulla monien Keski-Euroopan kaupunkien kautta. Skyscannerilla löydät lennot helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Dresden lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.