Kartta

Halvat lennot kohteeseen Leipzig

Leipzig

Itäisen Saksan kulttuurikaupunki Leipzig on mainio kaupunkilomakohde. Leipzig tunnetaan Johann Sebastian Bachin kotikaupunkina. Sen lisäksi se tarjoaa monenlaisia kulttuurielämyksiä ja historiallista arkkitehtuuria sinne matkaavalle.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Musiikki on Leipzigin sydän. Bach-museossa voi tutustua Bachin alkuperäisiin nuotteihin ja soittimiin. Samalla tulee tutuksi hänen elämä ja saavutukset. Maailmankuulu poikakuoro Thomanerchor on myös kotoisin Leipzigistä.

Oopperan perinne on Leipzigissä vahva. Varsinainen oopperatalo on hieno, sosialistisen ajan rakennus ja se sijaitsee Augustuplatzilla. Siellä harjoittelee myös Gewandhausin kuuluisa orkesteri, joka on toiminut kaupungissa jo 250 vuotta. Kaupungin lukuisat musiikkiopiskelijat viihdyttävät kaupunkilaisia säännöllisesti myös katumusiikkiesityksillään.

Vanhassa kaupungissa sijaitseva Thomaskirche on 1200-luvulla rakennettu kirkko, johon Bach on haudattu. Toinen kuuluisa kirkko on romaanista ja goottilaista tyyliä yhdistävä Nikolaikirche, joka toimi 1980-luvulla DDR-vastaisen taistelun keskuksena. Erikoisin kaupungin kirkoista on Russiche Kirche, joka edustaa ortodoksisten kirkkorakennusten tyyliä.

Historian eri vaiheet näkyvät hyvin kaupungin arkkitehtuurissa. DDR-ajan rakennukset seisovat rinnakkain nykyaikaisten sekä satoja vuosia vanhojen kirkkojen kanssa.

Kaupungin sydän on 1500-luvulta peräisin oleva Altes Rathaus eli vanha kaupungintalo. Siellä toimii nykyään kaupunkihistoriallinen museo, jossa on esillä huikeat 500 000 näyttelyesinettä. Kaupungin ja Euroopan vanhin kahvila on Zum Arabischen Coffe Baum, jossa on myyty kahvia jo vuodesta 1711.

Yksi kaupungin historiasta kertovista mielenkiintoista käyntikohteista on Pyöreän kulman museo eli Museum am Runden Eck, joka sijaitsee entisessä Itä-Saksan tiedusteluorganisaation konttorissa, jossa Stasi aikoinaan toimi. Museossa voi tutustua Stasin toimintaan.

Uusimmista rakennuksista kuuluisimpia ovat Neues Rathaus, Leipzigin uusi kaupungintalo sekä Euroopan suurin monumentti, 91-metrinen Völkerschlachtdenkmal. Monumentissa on museo ja näköalatasanne. Leipzigin päärautatieasema rakentui vuonna 1915 ja hämmästytti aikoinaan  koollaan. Se kuuluu edelleen Euroopan suurimpiin ja mahtipontisiin rakennuksiin. Leipzigin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha ovat mukavia koko perheen kohteita.

Ruoka

Leipzigin alueella hallitsee saksalainen ruokakulttuuri. Ruoka on raskasta ja siihen kuuluu niin erilaiset makkarat kuin knöödelit. Myös makeanveden kalaa käytetään, erityisesti karppia ja taimenta. Saksalainen keittiö tunnetaan myös leivonnaisista ja erilaisista makeista herkuistaan. Kaffee und Kuchen (kakku & kahvi)-perinne elää täällä vahvana. Leipzigissä on rikas ravintolatarjonta ja sieltä löytyy paikallista ruokaa tarjoavien ravintoloiden lisäksi niin etnisiä ravintoloita kuin pikaruokaloitakin.

Shoppailu

Leipzigissä monet shoppailupaikat, kuten galleriat ja taidekeskukset sijaitsevat vanhoihin saleihin, tehtaisiin tai sisäkäytäville rakennetuissa tiloissa. Esimerkiksi Mädler Passage-käytävällä on monia luksuskauppoja ja putiikkeja ja jos ei halua shopailla, voi vain nauttia tunnelmasta ja arkkitehtuurista. Muita hyviä shoppailupaikkoja on Specks Hof ja Old Town Hall Arcades. Juna-asemaa lähellä sijaitseeHauptbahnhof-Promenaden, yli 30 000 neliömetrin kokoinen ostoskeskus. Leipzigissä järjestetään useita erilaisia markkinoita ympäri vuoden. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna kaupungissa järjestetään iso kirpputori ja viimeisenä viikonloppunaantiikkimessut.

Ilmasto

Leipzigissä on merellinen ilmasto. Talvisää vaihtelee leudosta kylmään ja lämpötila on asteen nollan yläpuolella. Kesät ovat lämpimiä ja lämpötila nousee korkeimmillaan 24 asteeseen.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Leipzigiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Leipzig lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.