Autovuokraamot saattavat veloittaa enemmän alle 25-vuotiailta asiakkailta. Maksu peritään yleensä auton noutamisen yhteydessä. Ikärajoitukset saattavat olla käytössä tietyissä kohteissa. Tarkista autovuokraamon sivusto ennen varauksen tekemistä.

Autonvuokraus: Istanbul - vertaile Skyscannerin avulla

###Istanbul

###Auton vuokraaminen Auton vuokraaminen Istanbulissa onnistuu kätevästi suurilta kansainvälisiltä toimijoilta kuten Sixtiltä. Laajan valikoiman vuokra-autoja tarjoavat myös monet autonvuokrausyritykset, kuten Holiday Autos, Auto Europe sekä rentalcars.com, jotka välittävät muun muassa Avisin ja Europcarin vuokra-autoja. Auton voi vuokrata Atatürkin lentokentältä, joka sijaitsee 20 km ajomatkan päässä Istanbulista. Auton voi vuokrata myös kaupungin alueelta. Euroopan puoleisesta Beyoğlun kaupunginosasta löytyy useita autovuokraamoja ja Aasian-puoleisesta osasta kaupunkia auton saa vuokrattua esimerkiksi Kadıköyn kaupunginosasta sekä Taksimin aukion läheisyydestä. Tarjolla on kaikenkokoisia autoja: pienistä kaupunkiautoista premium-luokan autoihin ja perheautoihin. Saatavilla on myös minibusseja, maastureita ja farmariautoja. Auton vuokraajan pitää olla iältään vähintään 21-vuotias (ikävaatimus saattaa vaihdella hieman auton tyypistä riippuen) ja vähintään vuoden ajan voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta vuokraajilta saatetaan periä nuoren vuokraajan lisämaksu. Yli 70-vuotiaat saavat vuokrata auton rajoitetusti.

###Ajaminen Istanbulin liikenne on tottumattomalle kaaosmaista ja stressaavaa. Autoja on paljon ja aamu- ja iltaruuhkat ovat valtaisia. Liikennemerkkejä ei ole paljon ja paikalliset ja taksinkuljettajat pysähtyvätkin usein kysymään ohikulkijoilta neuvoa. Istanbulissa on oikeanpuoleinen liikenne. Turvavyöt ovat pakollisia ja kännykän käyttö ajaessa on kiellettyä. Bensa-asemat ovat yleensä auki aamu kuudesta ilta kymmeneen, mutta moottoriteillä ja suurimmissa kaupungeissa on asemia, jotka ovat vuorokauden ympäri auki. Joillakin teillä on tullimaksuja, joten niihin kannattaa varautua, jos lähtee ulos kaupungista. Kaupunki sijaitsee kahdella mantereella ja sen yhdistää Bosporinsalmen ylitse kulkevat kaksi siltaa. Molempia siltoja ylitettäessä pitää maksaa ylitysmaksu. Maksukäytännöstä kannattaa ottaa selvää etukäteen esimerkiksi turisti-infosta.

###Pysäköinti Istanbulissa on pulaa parkkipaikoista ja vähäisistä parkkipaikoista saa maksaa kovia pysäköintimaksuja. Tästä syystä katukuvassa näkee paljon tien viereen parkkeerattuja autoja. Pysäköintipaikat on merkattu sanalla Otopark. Pysäköintimittareita ei ole. Pysäköinnin valvojat valvovat katuja ja keräävät pysäköintimaksuja parkkipaikoilta.

###Minne mennä Auton vuokraus on kätevä tapa lähteä itsenäisesti tutkimaan Istanbulia ja Turkkia Istanbulin ulkopuolelta. Istanbulissa kannattaa ainakin tutustua Siniseen Moskeijaan, arkeologiseen museoon, Topkapin palatsiin ja Sulemainin moskeijaan sekä tietenkin Hagia Sofiaan. Myös turkkilaiset kylpylät ja basaarit kuuluvat Istanbulin nähtävyyksiin. Turkin vaihtelevat maisemat, dramaattiset vuoret, vehreän vihreä maaseutu ja upeat rannat ansaitsevat omat retkensä. Aja Turkin rannikkoa eli Turkin Rivieraan pitkin ja pysähdy Bodrumin ja Marmariksen rannoilla. Rannikolta löytyy myös ihania pieniä kalastajakyliä, kuten esimerkiksi Silen tai Agvan kylä. Kannattaa vierailla myös Silivrin alueella ja Anastasian muurilla. Ataturkin Arboretum on ihana luontokohde Mustanmeren rannalla.

Aja Turkin pääkaupunkiin Ankaraan ja tutustu sen historiallisiin museoiin ja arkeologisiin nähtävyyksiin. Edirnen kaupunki on parin tunnin ajomatkan päässä Istanbulista, jossa riittää nähtävää. Myös Bursan kaupungissa voi viettää koko päivän. Uludagin kansallispuisto on upea käyntikohde Bursassa.

Alamo
Avis
Europcar
Sixt
Enterprise
Hertz

Skyscanner-autonvuokraus

Tervetuloa Skyscannerin kattavaan vuokra-autojen hakukoneeseen. Teemme hakuja tuhansissa eri kohteissa ja vertailemme lukuisia autonvuokraustarjouksia, jotta löytäisimme sinulle sopivimman ja edullisimman auton. Meidän avullamme voit tehdä matkasi mahdollisimman edullisesti ja pääset tien päälle vaivattomasti. Lähde kyytiimme!

Ilmainen vertailu

Skyscannerin avulla löydät netin edullisimmat autonvuokraustarjoukset. Kun olet löytänyt sopivan tarjouksen, siirrämme sinut suoraan autonvuokrausyrityksen sivustolle varauksen tekemistä varten. Emme lisää hintaan mitään provisioita, joten saat aina edullisimman hinnan.

Skyscanner-haku

Tarvitsetko vuokra-auton? Löydät sen täältä. Sivustomme avulla löydät juuri sinulle sopivan auton haluamanasi ajankohtana. Sinun tarvitsee vain valita sijainti sekä auton nouto- ja palautuspäivä. Me haemme kaikki tarjoukset alan johtavilta autonvuokrausyrityksiltä, ja voit vertailla hintoja ja varata auton muutamassa sekunnissa.

*Tämä on arvioitu hinta, joka auttaa sinua valitsemaan useista vaihtoehdoista. Tämän päivän hinta perustuu viimeisen 15 päivän aikana Skyscannerilta löydettyjen matalimpien hintojen keskiarvoon.