Kartta

Lentoyhtiöt: easyJet

EasyJet on vuonna 1995 perustettu halpalentoyhtiö, jonka päälentokenttä löytyy Lontoon Lutonista. Tämä vikkelä lentoyhtiö tarjoaa yli 820 reittiä yli 30 eri maahan. EasyJet on erittäin pidetty erityisesti brittien keskuudessa ja se kuljetti vuonna 2004 yli 65 miljoonaa matkustajaa haluamiinsa kohteisiin. EasyJet onkin Euroopan toiseksi suurin lentoyhtiö perustuen matkustajamääriin heti Ryanairin jälkeen.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 21.3.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää easyJetillä

Miten tehdään lähtöselvitys?

EasyJet suosittelee lähtöselvityksen tekoa verkossa ensimmäisenä vaihtoehtona, koska se on kaikkein nopein tapa. Sähköisen lähtöselvityksen voit tehdä jopa 30 päivää ennen matkaasi ja voit myös tulostaa matka-asiakirjasi samalla hetkellä. easyJet suosittelee verkkolähtöselvitystä myös niissä tapauksissa, kun tarvitset lisäapua lähtöselvityksesi kanssa. Tällaisissa tapauksissa voit olla suoraan yhteydessä easyJetin asiakaspalveluun, mutta kuitenkin viimeistään 48 tuntia ennen matkaasi. Yhteyden easyJetin asiakaspalveluun saat nopeimmin lentoyhtiön online chat -keskustelun kautta tai puhelimitse.

Matkatavarat ja kulut

EasyJetin lentomatkustajana saat tuoda matkustamoon yhden matkalaukun. EasyJet ei ole määritellyt tälle matkalaukulle painorajaa, mutta sen tulee mahtua matkustamon laukkusäilytyskaappiin istuinten yläpuolella. Voit tuoda myös toisen laukun matkustamoon, jos olet easyJet Plus -kanta-asiakaskortin haltija, matkustat Flexi-lipputyypillä, olet Up Front- tai Extra Legroom -asiakas tai matkustat kahden alle 2-vuotiaan lapsen kanssa. Matkustamoon tuotavan matkalaukun mitoitukset eivät saa ylittää 56 cm x 45 cm x 25 cm ja ylimääräisen laukun mitoitukset 45cm x 36cm x 20cm.

Istuimet

Jos et halua maksaa istuimestasi, voit jättää valikoimatta sen etukäteen lähtöselvityksesi yhteydessä. Tällöin sinulle ohjataan paikka lentokoneeseen mentäessä. Jos haluat kuitenkin hieman extraa istuinmukavuudeltasi tai haluat varmistaa paikkasi etukäteen vaikkapa ystäväsi vierestä, kannattaa istuimesta maksaa pieni lisähinta. Lisähinnalla sinulla on mahdollisuus valikoida paikka, jossa käytössäsi on lisäjalkatilaa tai joka on lentokoneen ensimmäisillä riveillä. Vaihtoehtoisesti voit myös valikoida istuimen vapaasti mistä päin konetta tahansa.

Varausmaksut ja muut maksut

EasyJet on halpalentoyhtiö, joten se veloittaa varausmaksuja erinäisistä palveluista. Tällaisia ovat esimerkiksi lippujen varausmaksut, jotka ovat 15 puntaa per varaus. Vauvojen kanssa matkustavilta veloitetaan erikseen 22 puntaa per suunta. Luottokorttivarauksista veloitetaan 1 % lippuoston yhteydessä.

Lisäpalvelut

Easyjet tarjoaa erinäisiä lisäpalveluja matkustajille, jotka haluavat tehdä lentomatkastaan itsensä näköisen. Yksi tällainen palvelu on etupalvelu matkaajille, jotka matkustavat paljon lentäen ja erityisesti easyJetillä. Lisäetuja, jotka kuuluvat tähän palveluun, ovat muun muassa etukäteen varatut istuimet, nopeutetut turvatarkastukset ja yksi ylimääräinen laukku joka lentomatkalle. Muunlaisia lisäpalveluja ovat myös ”Missed Flight Cover” -palvelu eli jos myöhästyt lennoltasi, saat pienellä lisähinnalla mahdollisuuden saada paikan seuraavalta lennolta. Jos seuraava lento on täynnä, saat täyden palautuksen jo ostamallesi lennolle.

easyJet

4,5/5
107 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.