Kartta

Halvat lennot kohteeseen Kathmandu

Kathmandu

Kathmandu on Nepalin pääkaupunki ja ollut reissumatkaajien suosiossa jo pitkään. Nykyään myös perinteikkäämmät matkailijat ovat löytäneet tiensä kaupunkiin ja palvelut ovat tämän myötä lisääntyneet. Kaupungin lukuisat temppelit ja pyhä paikat henkivät Nepalin henkistä perintöä. Kirjallisuudesta tuttu, myyttinen Shangri –La on saattanut eräiden tarinoiden mukaan sijaita juuri Kathamandussa.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kaupungin nähtävyydet ovat suurimmalta osin hindulaiseen tai buddhlaiseen uskontoon liittyviä.

Swayambhu eli apinatemppelisijaitsee korkealla kukkulalla ja askelmia huipulle kertyy jopa 350. Buddhalaisen ja hindulaisen ikonografian lisäksi matkailijaa ihastuttaa täällä uteliaat apinat. Narayanhiti Palace Museum on entinen kuninkaallinen palatsi, joka toimii nykyään sekä museona että ulkoministeriön rakennuksena.Pashupatinath on Shivalle omistettu hindutemppeli ja erityisen kaunis sekä auringon nousujen ja –laskujen aikaan. Kaupungissa on myös kauniita luontoalueita, kuten esimerkiksi upea Garden of Dreams eli Kaiser Mahal.

Yksi pyhimmistä buddhapatsaista sijaitsee täällä- Se on Unescon maailmaperintökohde. Yhteensä Unescon maailmanperintökohteita Kathamandussa on jopa seitsemän. Suurin osa näistä on Durbar Squaren aukiolla, jossa on valtavasti palatseja ja temppeleitä. Dubar Squarella vietetään useita nepalilaisia juhlia, kuten valonjuhla Tiharia, Bikram Sambatin uutta vuotta, naisille omistettua Teej-juhlaa sekä sadonkorjuujuhla Indra Jatraa.

Ruoka

Nepalilaisessa keittiössä yhdistyy niin intialainen kuin tiibetiläinen ruokakulttuuri. Tyypilliseen nepalilaiseen ateriaan kuuluu dal (linssikeitto/pata), bhat (höyrystetty riisti) ja tarkari (vihannesruoat) jotka tarjoillaan lihan kanssa. Yleisimpiä mausteita ovat muun muassa valkosipuli, inkivääri, kumina, korianteri ja kurkuma. Lisukkeena tarjotaan rotia (vehnästä tehty litteä leipä) ja juomana paikallista lassi-jogurttijuomaa, olutta tai muuta alkoholijuomaa. Ateria päättyy jälkiruokaan ja teehetkeen. Paikallista ruokaa saa monista kaupungin ravintoloista ja länsimaista ruokaa ja etnistä ruokaa on tarjolla runsaasti Thamelin turistialueella.

Shoppailu

Kathmandusta löytää jos jonkinmoista ostettavaa. Isoista ostoskeskuksista löytyy muotia, paikallista kaupoista paikallisia tuotteita ja katukojuista turistitavaraa.

Kathmandusta kannattaa ostaa tuliaisiksi uskonnollisia maalauksia, hopeakoruja, vaatteita, mattoja, pashminoita ja elektroniikkaa.

Ilmasto

Nepalin korkeuserot vaihtelevat 8848 metrin ja 70 metrin välillä. Ilmasto jakautuu siksi kolmeen eri alueeseen. Kathmandun laakso sijaitsee kukkula-alueella, jonka ilmasto on lauhkea ja lämpötila vaihtelee 0-30 asteen välillä. Kesälämpötila vaihtelee 28-30 asteen välillä ja talven keskilämpötila on noin 10 astetta.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Kathmanduun helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Kathmandu lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.