Kartta

Lentoyhtiöt: American Airlines

USA:ssa kaikki on suurta, ja niinpä American Airlineskin on maailman suurin lentoyhtiö. American Airlinesilla on käytössään yli tuhat konetta, ja vuosittain se kuljettaa yli 80 miljoonaa tyytyväistä lentomatkustajaa 344 kohteeseen ympäri maailmaa. American Airlines tunnetaan myös merkittävänä vaikuttajana ja aktiivisuudestaan hyväntekeväisyyden parissa. Yritys uskookin monimuotoisuuden voimaan globaalina yrityksenä, ja se on vastaanottanut monia tunnustuksia ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Lentoyhtiö on myös osa oneworld-allianssia. *Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää American Airlinesilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

American Airlines suosittelee tekemään lähtöselvityksen verkossa, koska se on matkaajille kaikkein nopein tapa. Se mahdollistaa lähtöselvityksen helpon muokkaamisen esimerkiksi matkalaukkumäärien tiimoilta ennen matkaa. American Airlinesilla verkossa tehtävä lähtöselvitys aukeaa 24 tuntia ennen lennon lähtöä ja sen voi tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen matkaa. Voit myös käyttää American Airlinesin omaa applikaatiota lähtöselvityksen tekoon, jolloin sama aikataulu pätee myös siihen. Jos teet lähtöselvityksen vasta American Airlinesin omalla vastaanottotiskillä ja sinulla on lähtöselvitettäviä matkalaukkuja mukanasi, kannattaa lentokentällä olla viimeistään 90 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Matkatavarat ja kulut

American Airlinesin käsimatkatavarasäännökset on helppo muistaa. Matkustamoon saat ottaa mukaasi yhden käsimatkatavaran ja yhden laukun. Henkilökohtainen käsimatkatavarasi voi olla käsilaukku tai tietokonelaukku ja sen tulee mahtua edessä olevan istuimen alle. Toisen matkustamoon tuotavan laukun mitat eivät saa ylittää mitoituksia 56 cm x 36 cm x 23 cm ja sen tulee mahtua hyllytavaratilaan. Ruumaan menevien laukkujen enimmäismäärä on 10 laukkua, jos lentosi on maan sisäinen, transatlanttinen tai se ylittää Tyynen valtameren alueen. Jos matkakohteesi on Karibia, Meksiko, Keski-Amerikka, Etelä-Amerikka tai Brasilia, on matkalaukkujesi enimmäismäärä 5 laukkua. Ruumaan menevän matkalaukkusi yhteismitat eivät saa ylittää 158 cm ja 23 kilon painoa.

Istuimet

Basic Economy -luokka on American Airlinesin edullisin luokka ja sama koskee siihen kuuluvia istuimia. Istuimen voi varata Basic Economy -luokassa 48 tuntia ennen matkaa maksua vastaan, mutta muuten istuimet jaetaan varausjärjestyksessä lähtöselvityksen yhteydessä. American Airlinesin Basic Economy -luokassa istuimen alle mahtuu yksi pieni laukku. Premium Economy -luokassa taso nousee ja matkustajilla on käytössään paljon jalkatilaa ja pehmustetut päätyynyt. Business-luokan istuimet ovatkin jo omaa luokkaansa paljon matkustaville. Istuimia voidaan lentokonetyypistä riippuen pidentää makuuasentoon, ja matkaajilla on myös mahdollisuus saada oma työnurkkaus käyttöönsä.

Varausmaksut ja muut maksut

American Airlinesilla ei ole piilotettuja yllätyksiä hinnoissaan! Lentoyhtiö ei veloita asiakkailtaan lentovarausmaksuja, ja jos haluat tehdä esimerkiksi muutoksia tai lisätä palveluita varauksiisi, voit tehdä sen täysin vapaaehtoisesti. Vapaaehtoisia lisäpalveluja ovat muun muassa lisämatkalaukut, matkustusluokan upgreidaus tai haluamasi istuimen varaus.

Lisäpalvelut

Tee lentomatkastasi juuri sellainen kuin haluat! American Airlines auttaa sinua tässä tarjoamalla käyttöösi kattavan valikoiman lisäpalveluja. Ennen matkaa voit hakea lisärauhaa maksullisesta Lounge-tilasta tai ostaa lennolla itsellesi sopivan ateriakokonaisuuden välipalaherkuilla. American Airlinesilla joudut maksamaan lisämaksun myös lennonaikaisesta viihteestä, jos haluat sen liitettäväksi esimerkiksi omaan matkapuhelimeesi tai tietokoneelle. Myös paikkavaraus kuuluu American Airlinesillä lisäpalveluiden joukkoon.

American Airlines

5,0/5
30251 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.