Kartta

Halvat lennot kohteeseen Vilna

Vilna – valloittava kulttuurikaupunki

Vilna on erinomainen kohde pitkälle viikonloppulomalle. Se tarjoaa korkeakulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä, vanhankaupungin ja paljon paikallista olutta! Keskusta-alue on helppo hahmottaa, joten kaupunki sopii hyvin myös perhelomailijoille.

Historia ja nähtävyydet

Vilnan vanhasta kaupungista löytyvät kaupungin historiallisesti ja kulttuurisesti arvokkaimmat kohteet. Alueella on yksi merkittävimmistä nähtävyyksistä, 1500-luvulla rakennettu Vilnan yliopisto. Aivan lähettyviltä löytyy lisäksi jo 1200-luvulla rakennettu Vilnan katedraali. Jos hakee jotain nykyaikaisempaa tutkailtavaa, voi piipahtaa Vilnan KGB-museossa. Uzüpiksen taiteilijakaupunginosa on myös kiehtova paikka tutustua.

Ruoka ja juoma

Kuten monissa muissakin Euroopan kaupungeissa, myös Vilnassa parhaimmat ruokapaikat löytyvät vanhasta kaupungista. Vilnassa on paljon eritasoisia pubeja ja kuppiloita, jotka tarjoavat nälkäisille turisteille pientä hiukopalaa. Pienenä varoituksen sanana voi kertoa, että vilnalainen ruoka on erittäin rasvaista, ja se pitää usein sisällään perunaa ja sianlihaa. Yleisin ruokajuoma on liettualainen olut.

Shoppailu & vapaa-aika

Vilnan vanhakaupunki on erittäin suosittu paikka hankkia tuliaisia. Siellä sijaitsee muun muassa käsityö- ja matkamuistomyymälöitä. Keskustan Gedimino-katu taas tarjoaa design-liikkeitä ja kansainvälisiä muotiliikkeitä. Hieman Vilnan ulkopuolelta löytyy myös ostoskeskuksia, joihin kuljetusta kannattaa tiedustella hotellista. Vilnassa on vilkas kulttuuritarjonta, joten kannattaa poiketa matkalla myös esimerkiksi Liettuan oopperatalossa.

Milloin Vilnaan?

Parhain aika vierailla Vilnassa on kevät, kesä ja alkusyksy. Paikalliset suosivat erityisesti kevätaikaa, jolloin kaupunki on puhkeamassa kukkaan, ja suurimmat turistiruuhkat ovat vielä edessä päin. Vilna tunnetaan myös suurista massatapahtumistaan, kuten kesällä järjestettävistä Vilna-festivaaleista, joten kannattaa tutkia vierailuaikoja tarkemmin. Tapahtumilla on tapana nostaa hotellien hinnat korkeammiksi.

Ilmasto

Vilnassa vallitsee kostea mannerilmasto. Helteisimmät kuukaudet ovat kesä-, heinä- ja elokuu. Tällöin lämpötilat kohoavat enimmillään 21–22 asteeseen. Loppuvuosi on talven kylmintä aikaa, ja jäätävin kuukausi on tammikuu, jolloin alin lämpötila on keskimäärin -8 astetta. Sateita tulee tasaisesti eri kuukausina, mutta suhteessa eniten sataa kesäaikaan.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Vilnaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Vilnasta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Vilna lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Vilna on yksi lentokenttä: Vilna.
Qatar Airways, Singapore Airlines, KLM, GETJET, Norwegian Air Sweden, Norwegian, Air Malta sekä Croatia Airlines lentävät suoraan kohteeseen Vilna.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Vilna on maaliskuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.