Kartta

Lennot kohteeseen Itävalta

Itävalta

Itävallan kuvankauniit alppivuoristot tarjoavat ihanteelliset puitteet aktiivilomailijalle, ja sen viehättävät kaupungit sopivat korkeakulttuuria rakastavalle esteetikolle. Alppien raikkaassa ilmassa voi harrastaa vaellusta, laskettelua ja maastopyöräilyä. Kaupungeissa taas on tarjolla historiallisia nähtävyyksiä ja vaikkapa klassista musiikkia viinilasin äärellä. Itävalta on todellakin nautiskelijan ykköskohde!

Itävallan matkailukohteet TOP 3:

1. Wien: Wien tunnetaan maailmanlaajuisesti arkkitehtuuristaan ja klassisesta musiikistaan. Siellä käyvien tuleekin ehdottomasti käydä katsastamassa kaupungin konserttitarjonta. Konserteissa pääsee todella lähelle viktoriaanisen ajan tunnelmaa; soittajat ovat usein pukeutuneet historiallisiin asusteisiin.

2. Salzburg: Salzburg tunnetaan ensisijaisesti satumaisista linnoituksistaan. Vierailija voikin kysyä itseltään, onko päätynyt huvipuistoon vai keskiajalle. Salzburgissa voi melkein kuulla ”Sound of Musicista” tuttuja säveliä. Sijoittuihan kyseinen elokuva juuri Salzburgiin.

3. Innsbruck: Innsbruck on Itävallan suosituimpia ja suurimpia kaupunkeja. Siellä on vietetty myös talviolympialaiset kahdesti. Sen lisäksi, että Innsbruck on suosittu laskettelukaupunki, se on myös aktiivinen yliopistokaupunki. Menoa siis riittää!

Hyvä tietää:

Viisumi: Matkailijat eivät tarvitse Itävaltaan viisumia. 

Sesonki: Kesäkuukaudet toukokuusta syyskuuhun ovat Itävallan kiireisintä sesonkiaikaa, mutta myös joulun aika houkuttaa kaupunkeihin runsaasti turisteja.

Liikenne: Liikenne on Itävallassa oikeanpuoleista. Kaupungeissa liikenneturvallisuusriskit ovat vähäiset, mutta Itävallan korkeusvaihtelut esimerkiksi vuoristoteillä vaativat tarkkuutta ajaessa.

Aukioloajat: Kaupat ovat yleisesti auki ma-pe klo 8:00–18:00, turistikohteissa kuitenkin yleensä 21:00 asti. Viikonloppuisin kaupat ovat auki tavallisesti vain lauantaisin klo 12:00–17:00.

Juomaraha: Juomarahaa annetaan yleensä takseissa ja ravintoloissa 5-10 % laskun loppusummasta. Hotelleissa siivoojalle on tapana jättää muutama euro jokaiselta viikolta, ja kantajalle annetaan euro tippiä laukkua kohden.

Matkailutietoja:

Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot. 

Hätätilanteessa:

Itävallan yleinen hätänumero on 112. 

Asukkaita: 8 451 860 (2013)

Suurimmat kaupungit: Wien (1,631,082), Graz (240,278) ja Linz (188,118)

Valuutta: Euro (EUR)

Maanumero: +43

Uskonto: Suurin osa itävaltalaisista on roomalaiskatolisia.

Aikaero: UTC +1. Kesäaika UTC +2.

Virallinen kieli: Saksa koko maassa, lisäksi alueellisesti serbokroaatti, unkari ja sloveeni 

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.