Kartta

Halvat lennot kohteeseen Graz

Graz

Graz on idyllinen ja historiallinen kaupunki Itävallassa. Historiallinen keskusta kauniine arkkitehtuureineen ja kaupungin symboli, Linnavuori ovat näkemisen arvoisia. Graz on myös eläväinen kulttuurikaupunki ja monen opiskelijan ja taitelijan kotikaupunki. Kaupunkia ympyröi vehreä ja idyllinen luonto.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Unescon maailmanperintökohde, Grazin historiallinen keskusta on täynnä renessanssi- ja barokkipalatseja ja värikkäitä taloja. Kapeat kujat ovat täynnä ravintoloita ja kahviloita. Tuomiokirkko, Fernidand II:n mausoleumi, Pyhän Katariinan kirkko ja Grazin oopperatalo ovat vanhan kaupungin hienoimmat rakennukset.

Erilaiset museot, kuten sukellusvenettä muistuttava nykytaiteen museo tai Arnold Schwarzenegger-museo ovat näkemisen arvoiset. Nykytaiteen museon edustalla sijaitsee Murinselin keinotekoinen saari, joka edustaa kaupungin korostetun modernia arkkitehtuuria.

Keskustan ulkopuolella sijaitseva Eggenbergin linna on yksi Itävallan merkittävimmistä barokkilinnoistan ja se toimii nykyään museona. Mariatrostin basilika sijaitsee 400-metrisen mäen päällä Grazissa ja sen kaksoistornit näkyvät kauas. Grazin tärkein nähtävyys on Schlossberg eli Linnavuori. Vuoren reunalla sijaitsee Grazin kellotorni. Linnoitus toimii nykyään sotamuseona. Linnavuorea ympyröi upea, puistomainen alue.

Grazia ympäröi erilaiset luontoalueet. Etenkin Plabutschja hiukan kauempana idässä sijaitseva Schöck ovat täynnä vaellus- ja pyöräilyreittejä.

Myös erilaiset viinitilat ovat hienoja kohteita vierailla kaupungin ulkopuolella.

Ruoka

Itävalta on tunnettu leivoksistaan. Tunnetuimpia näistä ovat omenastruudeli, linzintorttu sekä sacherkakku. Itävallassa syödään paljon naudanlihaa ja suosittu ruokalaji on wieninleike. Myös erilaiset keitot ovat suosittuja Itävallassa. Kaupungista löytyy niin itävaltalaista ruokaa kuin kansainvälistäkin ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Shoppailu

Grazin pääostoskatu on Herrengasse, joka yhdistää Jakominiplatzin ja Hauptplatzin. Alueelta löytyy melkeinpä mitä vain. Siellä on paljon kansainvälisiä ketjuliikkeitä. Lähellä Hauptplatzia on suuri tavaratalo Kastner & Öhler, joka tunnetaan muodin mekkana, mutta myös pröystäilevästä arkkitehtuuristaan ja katolla sijaitsevasta kahvilasta. Ruokatarvikkeita kannattaa ostaa maalaismarkkinoilta, joita on useissa paikoissa. Suosituimmat ovat Kaiser-Josef-Platz ja Lendplatz.

Ilmasto

Grazin ilmasto on miellyttävä ja siinä on vaikutteita välimerellisestä ilmastosta. Ilma on lämpimämpi kuin yleensä näillä leveysasteilla. Lämpimimmät kuukaudet ovat kesä-, heinä- ja elokuu. Näinä kuukausina sataa myös eniten.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Graziin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

 

 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Graz lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.