Kartta

Lennot kohteeseen Kypros

Kaikkien rakastama Kypros

Kyprosta voisi kutsua klassiseksi lomakohteeksi, joka on monille suomalaisille tuttu jo vuosien takaa. Kauniin Kyproksen synnyintarinassa siintää rakkauden jumalatar Afrodite, joka syntyi sen tyrskyävissä aallokoissa. Ei siis ihme, että matkaajat todella rakastavat tätä Välimeren kolmanneksi suurta saarta! Haitaksi ei varmasti ole sekään, että Kyproksella paistaa aurinko 300 päivää vuodesta. Suurin osa lennoista Kyprokselle suuntautuvat Skyscannerin kautta Larnakaan, Paphokseen sekä Ercaniin, jotka esittelemme lyhyesti.

Larnakan sanotaan olevan Kyproksen vanhin saari ja sen historia ylettyy noin 6000 vuoden päähän. Suosittu Larnaka on myös sijainniltaan ihanteellinen perhematkailijoiden lempikohteet Agia Napa ja Limassol. Kaupungista löytyy perinteisen rantaelämän lisäksi, koska siitä vain 45 kilometrin päässä sijaitsee Kypoksen pääkaupunki Nikosia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Larnakan linnoitus 1300-luvun loppupuolelta. Larnaka on myös oiva kohde tutustua kreikkalaisiin ruokiin ja mausteisiin, joita kannattaa ostaa tuliaisiksi.

Satamakaupunki Paphoksessa voi aistia hyvin vahvasti menneen ja modernin Kyproksen. Vanhakaupunki Ktima on täysin uusittu alkuperäiseen loistoonsa ja se on valittu vuoden 2017 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Vanhaa vasten nojaa täysin uusi maailma ja tämän kokee varsinkin ranta-alueen Kato Paphoksessa, joka vilisee ihmisiä ja putiikkeja. Ercan ei ole niin tunnettu kohde Pohjois-Kyproksessa, mutta se on niittänyt mainetta erilaisten taidetapahtumien ja festivaalien järjestäjänä.

Kun etsit lentoja Kyprokselle, suosittelemme käyttämään Skyscannerin tehokasta lentohakua. Muistathan, että Kypros on erinomainen kohde tutustua myös vuokra-autolla.

Välimerellinen ilmasto Kyproksella takaa sen, että kesät ovat pitkiä ja kuumia ja talvet leutoja, jolloin myös saaren ainoat sadepäivät koetaan. Jos rakastat kuumaa ilmastoa, kannattaa lennot Kyprokselle hankkia heinä-elokuussa, jolloin saarella on helteisintä ja lämpöasteet pysyttelevät 30 asteessa. Kesä on Kyproksella myös ruuhkaisinta aikaa, joten jos kaipaat aurinkotuolien välille etäisyyttä, kannattaa lennot Kyprokselle hankkia talvikaudelle.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.