Kartta

Lennot kohteeseen Marokko

MAROKKO

Marokko on yksi monipuolisimmista maista Afrikassa. Sen korkeat vuoret, Saharan aavikko ja upeat uimarannat houkuttelevat sinne eksotiikkaa rakastavia vuodesta toiseen. Omaperäistä arkkitehtuuria unohtamatta! Marokko tunnetaan myös käsityöperinteestään ja monet vierailevatkin maassa sisustushankintoja ajatellen. Värikkäiden basaareiden uumenissa käydään vilkasta kaupankäyntiä paikallisista koruista ja vaatteista, matoista ja esineistä. Marokko on mystinen ja mausteinen maa, joka vie taatusti sydämen. 

Marokon matkailukohteet TOP 3:

1. Marrakech: Marrakechissa sijaitsee luultavasti Marokon suosituin vierailukohde: Djemaa el-Fna. Vuonna 1050 se oli vielä kaupungin julkinen mestauspaikka, mutta tänä päivänä vilkas markkinapaikka. Turistit saapuvat ensisijaisesti Djemaa el-Fnan pohjoisepuolen Medinan souk-markkinoille.

2. Casablanca: Casablanca on yksi Marokon suurimmista kaupungeista. Monet saapuvat sinne maailmankuuluun elokuvan innoittamina, mutta se voi olla useammalla pettymys. Casablanca on tänä päivänä Marokon modernein taloudellinen keskittymä.

3. Fez: Fezissä sijaitsee yksi maailman vanhimmista yliopistoista. Al-Karaouinen yliopisto aloitti toimintansa jo 850 vuotta jaa. Fezissä sijaitsee myös maailman suurin autoton keskusta-alue. Alue on UNESCON:n suojelema.

Hyvä tietää:

Viisumi: Matkailijat eivät tarvitse Marokkoon viisumia alle 3 kk kestäviin matkoihin.

Sesonki: Kesäkuukaudet ovat Marokossa kiireisintä sesonkiaikaa, tosin matkailukausi alkaa jo maaliskuussa ja kestää aina marraskuuhun asti.

Liikenne: Liikenne on Marokossa oikeanpuoleista. Liikenneturvallisuus on Marokossa heikko, joten liikenteessä kannattaa olla tarkkaavainen ja varuillaan.

Aukioloajat: Kaupat ovat yleensä Marokossa auki klo 9:30–13:00 ja 15:00–18:30.

Juomaraha: Marokossa on tapana antaa pieni määrä juomarahaa esimerkiksi taksinkuljettajille ja oppaille, ravintoloissa juomarahan tulisi olla 5-10 % laskun loppusummasta.

Matkailutietoja:

Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot. 

Hätätilanteessa:

Marokossa yleiset hätänumerot ovat Poliisi 19 (kaupungissa) ja 177 (maaseudulla) sekä Ambulanssi 15.

Asukkaita: 33 250 000 (2014) 

Suurimmat kaupungit: Casablanca (3,356,337), Rabat (1,884,917) ja Fes (1,072,468)

Valuutta: Marokon dirham (MAD)

Maanumero: +212

Uskonto: Marokon väestö on lähes kauttaaltaan muslimeja

Aikaero: UTC 0. Kesäaika UTC +1.

Virallinen kieli: Arabian kieli, berberikielet 

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.