Kartta

Lennot (mihin) Paphos

Aurinkoa, historiaa ja kulttuuria.

Pafos sijaitsee Kyproksen saarivaltiossa Välimeren rannalla. Kaupunki on nimetty Unescon maailmanperintölistalle sekä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2017. Pafos tunnetaan Afroditen synnyinpaikkana sekä antiikin ajan nähtävyyksistä, kulttuuriaarteista ja hiekkarannoista. Lähistön vuoristo- ja luontoalueilla voit patikoida, maastopyöräillä tai ratsastaa. Kyproksen entinen pääkaupunki ja nykyinen kulttuurikaupunki tarjoaa myös monia tapahtumia animaatiofestareista meren rannalla ulkoilmaoopperaan antiikin raunioilla.

Viisumi:Ei tarvitse

Sesonki:Vuoden ympäri

Liikenne:Keskustan alueen nähtävyydet, ostoskadut ja kulttuuritarjonta sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä. Eri kaupunginosien tai rantojen ja hotellien väliä on helpointa kulkea paikallisbusseilla. Lapset matkustavat niissä ilmaiseksi ja aikuiset noin eurolla. Jos vuokraat auton, huomaathan, että Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne ja matkapuhelimen käyttö on ajaessa kielletty.

Aukioloajat: Kauppojen aukioloajat vaihtelevat niiden tyypistä ja sijainnista riippuen, mutta tavallisesti kaupat aukeavat kello 7.00–9.00.

1.11.–31.3. kaupat suljetaan kello 19.30 maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin sekä kello 15.00 keskiviikkoisin ja kello 19.00 lauantaisin.

1.4.–31.10. kaupat suljetaan kello 20.00 maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin sekä kello 15.00 keskiviikkoisin ja kello 19.30 lauantaisin.

15.6.–31.8. on valinnainen kolmen tunnin kiinnioloaika kello 14.00–17.00.

Juomaraha: Kyproksella ei tarvitse jättää juomarahaa, sillä useimmissa hotelleissa ja ravintoloissa laskuun lisätään automaattisesti 10 prosentin palvelumaksu eli service charge. Juomaraha on kuitenkin arvostettua, ja jos on erityisen tyytyväinen palveluun, tippiä voi jättää 5–10 prosenttia.

Matkailutietoja:

Kyproksen suurlähetystö

Bulevardi 5 A 19, 00120 Helsinki,

puh: +358 9 696 2820

Pafoksen viralliset matkailusivut

www.paphos.com

Hätätilanteessa:

Suomen suurlähetystö

9. arch. Makarios Avenue

Severis Building, 2nd floor

1065 Nicosia

puh: +357 22 458 020

Pafoksen suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. Kuninkaiden haudat: Rikkaiden entisten pafoslaisten hautakammiot, jotka kuuluvat myös Unescon maailmanperintölistalle.

2.Ylä-Pafos:Paikallista elämänmenoa, ostoskatuja, turkkilainen kortteli ja monia museoita vastakohtana matkailijoiden täyttämälle Ala-Pafokselle.

3. Pafoksen mosaiikit: Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on värikkäät lattiamosaiikit, jotka löydettiin 1960-luvulla. Ne ovat peräisin 200- ja 300-luvuilta.

4. Coral Bay: Sirpin muotoinen suosittu kirkasvetinen hiekkaranta 10 kilometrin päässä Pafoksen keskustasta, josta löytyy kahviloita, kauppoja ja ravintoloita sekä suosittuja vesiaktiviteetteja kuten sukellusta ja snorklausta.

5. Afroditen synnyinpaikka: Petra Tou Rominou eli Afroditen kalliomuodostelmat meren rannassa houkuttelee monia pulahtamaan lämpimiin aaltoihin; tarun mukaan rakkauden jumalatar Afrodite nousi merestä aikoinaan juuri tässä kohtaa, Pafoksesta noin 20 kilometriä Limassolin suuntaan.

Hyvä tietää:

Asukkaita:70 000

Valuutta: Euro (EUR)

Maanumero:

Uskonto:ortodoksisuus

Aikaero:sama aika kuin Suomessa

Virallinen kieli:kreikka

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Paphos lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.