Kartta

Lentoyhtiöt: LOT

Puolalainen LOT voi ylpeänä sanoa olevansa maailman vanhin voimassa oleva lentoyhtiö. Tämä pieni, mutta tehokas ilmojen nestori lennättää matkustajia yli 60 kohteeseen aina Euroopasta Aasiaan kotikentältään Varsovasta. LOT on voittanut vuosien varrella lukuisia tunnustuksia ja palkintoja, kuten esimerkiksi parhaimman itäeurooppalaisen lentoyhtiön tittelin vuosina 2008-2010, ja onpa LOTia kehuttu jopa yhdeksi maailman turvallisimmista lentoyhtiöistä.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Lotilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

LOTilla lähtöselvitys on yksinkertaista ja helppoa. Kaikkein suositeltavin tapa on tehdä se verkossa, jolloin voit joko printata tarkistuskortin tai vastaanottaa sen kätevästi kännykkääsi. Tämä mahdollistaa nopean etenemisen myös lentokentällä eli voit mennä suoraan portille, jos sinulla ei ole ruumaan meneviä matkalaukkuja. Sähköinen lähtöselvitys aukeaa LOTin matkustajille 24 tuntia ennen matkaa ja sulkeutuu 120 minuuttia ennen lennon lähtöä. Voit tehdä lähtöselvityksen myös itsepalveluautomaatilla tai LOTin omalla palvelutiskillä.

Matkatavarat ja kulut

LOTin matkalaukkusäännökset määräytyvät lentoasiakkaan matkaluokituksen mukaan. Economy-luokan matkustajat saavat tuoda matkustamoon yhden henkilökohtaisen matkatavaran, kuten käsilaukun, olkalaukun tai tietokonelaukun. Tämän tavaran mitat eivät saa ylittää 40 cm x 35 cm x 12 cm. Tämän lisäksi matkaajat saavat ottaa mukaansa pienen laukun, joka ei saa olla painoltaan yli 8 kiloa ja sen tulee mahtua tavarahyllyyn. LOTin business-matkustajat saavat ottaa mukaansa kaksi laukkua yhden henkilökohtaisen tavaran lisäksi, joiden paino yksittäin ei saa ylittää 9 kiloa. Lue lisää LOTin ruumaan menevien matkalaukkujen ja muiden matkalaukkusäännöksistä Lotin omilta sivustoilta.

Istuimet

LOTilla voit valikoida oman istuimesi maksua vastaan lentoyhtiön oman My Favourite Seat -palvelun kautta, joka on saatavilla kaikille LOTin matkaajille. Missä siis mieluiten istut? Ikkunan vieressä vai lentokoneen etuosassa? Sinä päätät. LOTilla paikkavaraukset eivät todellakaan ole hinnalla pilattu. Katso vaikka itse! Kun lento kestää alle 2 tuntia, on istuinvaraus lempipaikastasi vain 5 euroa. Jos sen sijaan lento kestää yli 2 tuntia, maksat vain 10 euroa tästä lisämukavuudesta. Pidemmillä lennoilla hinta toki nousee.

Varausmaksut ja muut maksut

Kun teet LOTilla lippuvarausta, lentoyhtiö näyttää sinulle loppusummassa kaikki mahdolliset verot ja muut maksut, joten yllätyksiä ei tarvitse pelätä. LOT kuitenkin perii muutoskulut lipustasi: jos sinulla on tarvetta muuttaa esimerkiksi nimi lippuun tai matkustuspäiviä lentokentällä, veloittaa LOT sinulta 35 euron muutosmaksun. Muistathan kuitenkin, että verkossa tehdyn lippuvarauksen muutokset ovat kaikki ilmaisia!

Lisäpalvelut

LOTilla on tarjolla monenlaisia lentomukavuuttasi parantavia lisäpalveluja käytettäväksesi. Sen lisäksi, että voit tehdä niitä etukäteen verkossa, voit päättää niistä myös kentällä, koska tietyt lisäpalvelut ovat lisättävissä lentovaraukseesi myös itsepalveluautomaatilla. My Favourite Seat -palvelussa sinun on mahdollista valikoida istuin sinulle mielekkäältä paikalta tai voit upgreidata koko matkustusluokkasi ylempään luokkaan, jos tarvitset enemmän omaa rauhaa. Lue lisää LOTin tarjoamista lisäpalveluista tästä lentoyhtiön omilta sivustoilta.

LOT

4,5/5
1787 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.