Kartta

Lennot kohteeseen Tšekki

Inspiroiva Tsekinmaa

Harva muistaa, että Tšekki on ollut itsenäinen valtio vasta vuodesta 1993. Niin merkittäväksi matkailumaaksi se on kehittynyt näinkin lyhyessä ajassa. Kuten Unkarille Budapest, on Tšekin merkittävin matkakohde Praha. Vaikka Tšekki on pieni maa, tarjoaa se monenlaisia matkakohteita valikoitavaksi. Lennot Tsekkiin ovat varsin edullisia Suomesta ja Skyscannerin kyydillä suomalaiset pääsevät Prahan lisäksi myös kiehtovaan Brnoon. Tutustu näihin kahteen kaupunkikohteeseen alla.

Tšekin pääkaupunki Praha hurmaa matkaajat tuhannen vuoden historiallaan eli nähtävyyksiä ja kulttuuria on tarjolla moneksi lomapäiväksi. Tämä "Kultainen kaupunki" on myös erinomainen kohde herkuttelijoille ja tietenkin maassa vieraillessa kannattaa nautiskella paikallisia oluita. Vaikka ilta venähtäisikin ravintolassa, ei Prahassa tarvitse euroja laskea, koska hinnat ovat alhaiset erityisesti ruoissa ja juomissa. Lennot Tsekkiin kohdistuvat valitettavan usein Prahaan, mutta Skyscanner tarjoaa lentoja myös Brnoon, johon suosittelemme lämpimästi tutustumaan. Tämä Tšekin toiseksi suurin kaupunki on suurin piirtein Helsingin kokoinen. Brnon tunnelmaa kehutaan Prahaa keveämmäksi ja ihmiset ovat iloisia ja vastaanottavaisia. Jos tiesi vie Brnoon, kannattaa suunnata sen vanhaan kaupunkiin, joka on Tšekin suurin heti Prahan jälkeen. Kun puhumme kulttuurista Brnon yhteydessä, tarkoittaa se kaunista arkkitehtuuria, jota tullaan ihailemaan kaupunkiin ympäri maailman. Nähtävyyksistä merkittävin onkin Unescon maailmanperintökohde Villa Tugendhat, jonka suunnitteli Ludwig Mies van der Rohen. Brnonessa kannattaa tutustua sen moniin muihinkin ainutlaatuisiin vierailukohteisiin, kuten vanhaan kaupungintaloon sekä erikoiseen Brnon luuhuoneeseen, jossa säilytetään 50 000 ihmisen luita!

Lennot Tsekkiin kannattaa hankkia erityisesti kevätaikaan, jolloin lämpöasteet saattavat kohota jopa 20 asteeseen. Talvet ovat Tšekissä lyhyitä ja kipakoita. Myös syksyä suosittelemme, koska tuolloin sää on miellyttävä eikä sateitakaan tarvitse odottaa pilaamaan lomaa.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.