Kartta

Lentoyhtiöt: SAS

SAS eli Scandinavian Airlines on yksi Euroopan johtavista lentoyhtiöistä. Se tarjoaa eniten lentomatkoja koko Skandinavian alueella, ja arvostettuna Star Alliance -jäsenenä SAS kuljettaa tyytyväisiä lentomatkustajia yli 1300 kohteeseen ympäri maailman. Numerot tukevat sitä, että SAS todellakin on maailman suosituimpia lentoyhtiöitä: vuosina 2014-2015 se lennätti lähes 28 miljoonaa lentomatkustajaa yli 199 kohteeseen maailmassa. Lentoyhtiönä SAS on hyvin ympäristötietoinen ja tämä näkyy siinä, että yritys tukee IATA:n visiota täysin saastuttamattomasta lentämisestä vuonna 2050.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää SAS:lla

Miten tehdään lähtöselvitys?

SAS:lla voit tehdä lähtöselvityksen modernilla tai perinteisemmällä tavalla. Suosituin tapa tehdä lähtöselvitys tänä päivänä on verkossa tai mobiilina, joista kummassakin sen voi tehdä aikaisintaan 22 tuntia ja viimeistään tuntia ennen lentoa. SAS:n sivustoille tarvitset ainoastaan varausnumeron lähtöselvityksen tekoon. On kuitenkin hyvä huomioida, että verkossa voi tehdä lähtöselvityksen vain tiettyihin kohteisiin. Voit tarkistaa listan kohteista SAS:n omilta sivustoilta. Mobiilin lähtöselvityksen voit tehdä SAS:lla kolmella tapaa: lataamalla SAS-applikaation, käyttämällä mobiiliportaalia tai tekstiviestipalveluna, kunhan vain olet ilmoittanut puhelinnumerosi varausta tehdessäsi. Lähtöselvitys onnistuu myös itsepalveluautomaatilla kentällä tai jos tarvitset lisäapua, vastaanottotiskillä lentokentällä.

Matkatavarat ja kulut

SAS:lla matkatavaroiden kanssa lentäminen on tehty erittäin vaivattomaksi. SAS antaa matkustajilleen vapauden ottaa mukaansa yhden enintään 8 kiloa painavan matkalaukun ilmaiseksi matkustamoon henkilökohtaisen käsimatkatavaran lisäksi. Toki voit tuoda enemmänkin, mutta lisälaukkujen hinnoittelu riippuu täysin lipputyypistäsi ja EuroBonus-pisteistäsi. Erilaisia lipputyyppejä SAS:lla on käytössään neljä: SAS Go Light on edullisin lipputyyppi, jolloin sinun tulee noudattaa käsimatkatavarasäännöksiä eli yhden henkilökohtaisen laukun lisäksi sinulla ei ole oikeutta tuoda lisää matkatavaroita matkustamoon. SAS GO -lipputyypillä sen sijaan voit ottaa käsimatkatavaroiden lisäksi yhden enintään 23 kiloa painavan laukun mukaasi. SAS Plus -lipputyyppi oikeuttaa jo kahteen enintään 23 kilon painoiseen laukkuun ja SAS Business -lippu kahteen enintään 32 kilon painoiseen matkalaukkuun. Ruumaan menevistä matkatavaroista voit käydä lukemassa lisää SAS:n omilta sivustoilta.

Istuimet

Mukavien istuimiensa lisäksi SAS tarjoaa muutamankin eri tavan, jolla voit tehdä lentomatkastasi vielä miellyttävämpää. SAS Go -lipputyypillä matkustavilla on erinomainen mahdollisuus napata kirsikat kakun päältä eli varata viihtyisimmät istuinpaikat koneesta etukäteen. Voit varata istuimen verkossa 22 tuntia ennen lentoa ja on täysin sinun valittavissasi, haluatko istua käytävän puolella, koneen etuosassa tai ikkunan vieressä. Tarvitsetko mahdollisesti myös lisätilaa? Olemalla yhteydessä SAS:n asiakaspalvelijoihin voit varata itsellesi toisenkin istuimen.

Erikoistilanteet

SAS haluaa tehdä kaikenlaisten matkustajien lentomatkasta mahdollisimman helppoa, elämyksellistä ja vaivatonta. Tästä syystä lentoyhtiö on panostanut erikoistilanteisiin ja näiden tilanteiden vaatimiin palveluihin. SAS tarjoaa lisäapua ilmaiseksi kaikille, joilla on rajoittuneet liikkumismahdollisuudet. Pyörätuolit ovat SAS:n kaikilla lennoilla veloituksettomia. SAS tarjoaa myös niille matkustajille, jotka tarvitsevat happilaitteet mukaan lennolle, mahdollisuuden ottaa ne mukaan ilmaiseksi. Jos sinulla on ongelmia näkemisen, kuulemisen tai minkä tahansa rajoitteen kanssa, SAS voi tarjota käyttöösi matka-assistentin, joka pysyy seurassasi koko matkan ajan.

Lisäpalvelut

SAS tarjoaa matkustajilleen monenlaisia lisäpalveluja helpottamaan matkustusta tai tuomaan pientä luksusta loma- tai työmatkallesi. SAS:n omilta sivustoilta voit varata hotellin tai vuokrata vuokra-auton lomamatkallesi. Ruotsiin matkatessasi voit tilata verkosta etukäteen Flygtaxin odottamaan sinua lentokentän edustalla. Toki lisäpalveluihin kuuluvat myös kaikki lennonaikaiset palvelut, kuten ostokset, jotka voit valikoida laajasta valikoimasta etukäteen, tai voit tehdä matkastasi mukavamman varaamalla istuimen ennakkoon.

Täsmällisyys

SAS sai vuonna 2011 vuoden täsmällisyyspalkinnon FlightStatsin tekemien tilastojen pohjalta. SAS oli Euroopan täsmällisin lentoyhtiö suurten kansainvälisten yhtiöiden kategriassa 88,22 prosentilla SAS ja luokassa keskimääräinen täsmällisyys oli 79,45 prosenttia. Flightstatsin tilastoilla mitataan lehtoyhtiöiden saapumis- ja lähtötäsmällisyyttä 15-minuutin sisällä verrattu aikatauluun.

SAS

4,0/5
2921 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.