Kartta

Lentoyhtiöt: Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines on Etiopian valtion omistuksessa oleva lentoyhtiö, jonka kotikenttänä toimii Bolen kansainvälinen lentokenttä Addis Abebassa. Ethiopian Airlines on yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä kunnioitetussa 71 vuoden iässään. Lentoyhtiö tarjosi lentomatkaajille vuonna 2016 yhteensä 94 kansainvälistä ja 19 kotimaan kohdetta. Ethiopian Airlines eroaa kuitenkin muista lentoyhtiöistä sillä, että se tarjoaa enemmän matkakohteita Afrikassa kuin mikään muu lentoyhtiö maailmassa. Sen palveluksessa on tällä hetkellä yli 12 600 työntekijää ympäri maailmaa.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 24.04.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Ethiopian Airlinesilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Vältä turha jonotus lentokentällä ja valitse verkossa tehtävä lähtöselvitys Ethiopian Airlinesilla. Verkossa tehtävä lähtöselvitys aukeaa Ethiopian Airlinesilla 36 tuntia ja sulkeutuu 2 tuntia ennen matkaasi. Ethiopian Airlinesilla ei ole varsinaista mobiilisovellusta lähtöselvityksen tekoon, mutta voit tehdä sen vaivattomasti lentoyhtiön verkkosivustojen kautta. Tämä on helppoa: teet lähtöselvityksen, valitset istuimesi, kirjaat mahdolliset matkalaukkusi ja vastaanotat tarkastuskorttisi sähköisesti. Lentokentällä voit vain jättää matkalaukkusi Baggage Drop off -tiskille ja olet valmis nousemaan siiville.

Matkatavarat ja kulut

Economy-luokassa matkustavat voivat ottaa Ethiopian Airlinesille mukaan yhden käsimatkatavaran, joka saa painaa enintään 7 kiloa ja saa olla mitoituksiltaan enintään 23 x 40 x 55 cm. Tämän lisäksi lentomatkaajat voivat ottaa mukaansa yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten tietokonelaukun tai naisten käsilaukun. Lähtöselvitettävien matkalaukkujen määrä vaihtelee Ethiopian Airlinesin kohdemaan mukaan, mutta suurimpaan osaan reiteistä saavat Economy-luokan matkaajat ottaa mukaansa kaksi 23 kilon matkalaukkua ja Business-luokan matkaajat kaksi 32 kilon matkalaukkua tai kolme 23 kilon matkalaukkua.

Istuimet

Ethiopian Airlines tarjoaa lentomatkaajilleen istuimia kahdessa eri luokassa: Economy-luokassa ja Cloud Nine Business -luokassa. Kaikista istuimista löytyy oma mediakeskus, josta voi valikoida 80 eri kanavasta mieleisensä. Suurin osa Ethiopian Airlinesin istuimista on standard-istuimia, mutta matkustamosta löytyy myös ns. Bassines-paikkoja, jotka on varattu nuorille perheille, joilla on mukanaan alle 8 kuukauden ikäinen lapsi.

Varausmaksut ja muut maksut

Ethiopian Airlines ei veloita matkaajiltaan varausmaksuja lipuista tai muita yllättäviä maksuja. Kaikki lisämaksut perustuvat vapaaehtoisuuteen, ja niitä veloitetaan esimerkiksi hankittaessa joitain Ethiopian Airlinesin lisäpalveluja.

Tarjoilu lennolla

Ethiopian Airlinesilla tarjoillaan kaikille Economy-luokassa matkustaville lämpimiä aterioita tai välipaloja virvokkeineen. Tarjolla on tavallisesti etiopialaisista tuoreraaka-aineista valmistettuja aterioita. Erityisesti paikallinen teff-leipä on ollut erityisen suosittua lennoilla. Kaikki virvokkeet mehuista alkoholillisiin tuotteisiin ovat Ethiopian Airlinesilla ilmaisia koko lennon ajan. Lapsille on erikseen suunniteltu heille sopivat ateriakokonaisuudet.

Ethiopian Airlines

4,5/5
2561 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.