Kartta

Lennot kohteeseen Qatar

Nouseva tähti Qatar

Qatar on kehittynyt viimeisen vuosikymmen aikana yhdeksi maailman merkittävimmistä matkailuvaltioista, mikä on suunnaton saavutus tältä pitkään lähes pelkän aavikon tomujen peitossa olleelta maalta. Nykyään Qatarin emiirikunta on myös yksi maailman rikkaimmista valtioista. Suomalaiset ovat ottaneet nopeasti Arabiemiraattien ja Dubain omakseen, mutta suosittelemme antamaan Qatarille yhtä lailla mahdollisuuden. Kaiken kukkuraksi suomalaisille lennot Qatarin pääkaupunkiin Dohaan ovat Skyscannerin lentohaun kautta suoria.

Dohaa kutsutaan Qatarin säihkyväksi jalokiveksi eikä suotta, se on mielenkiintoinen sekoitus muinaista paimentolais- ja käsityöläisaikakautta yhdistettynä moderniin maailmanmenoon. Persianlahden kauniilla rannalla sijaitsevasta Dohasta on kehittymässä Dubain kaltainen kansainvälinen keskittymä, jossa valtaväestön lisäksi asustelee paljon työntekijöitä ympäri maailmaa. Yhtäläisyyksiä Dubain kanssa on muitakin, koska myös Dohan taivaanrantaa maalaavat futuristiset pilvenpiirtäjät. Kaupunkikuvaa kehitetäänkin jatkuvasti turismin tarpeet edellä. Merellisen Dohan parhainta antia on sen eläväksi taideteokseksikin kutsuttu Museum of Islamic Art -museo, joka nimensä mukaisesti pitää sisällään islamilaista arvotaidetta viimeisen 1400 vuoden ajalta. Kauniit illat Dohassa kannattaa viettää seitsemän kilometrin pituisella Al Cornichen rantapromenadilla, jonne myös paikalliset kerääntyvät viettämään aikaa perheidensä kanssa puistopiknikin tai iltakävelyn tiimoilta. Souk Waqifin vanha markettipaikka on myös kokemisen arvoinen ja aivan ehdoton paikka hankkia tuliaiset ennen kotimatkaa. Täällä mausteiset tuoksut, iloiset ihmiset ja puheliaat kauppiaat kuljettavat matkailijan mielikuvissa kauas menneisyyteen ilman moderneja kahviloita ja baareja, joita toki löytyy Dohan suurista ostoskeskuksista.

Lennot Qatariin kohdistuvat Dohaan, joten keskitymme tarkastelemaan itse kaupungin sääolosuhteita matkaajille. Dohan kesäkuukaudet kestävät aina toukokuusta syyskuuhun ja tuona aikana ei ole suositeltavaa matkustaa kaupunkiin. Helteiset lämpötilat saattavat tuolloin nousta jopa sietämättömäksi. Parhain aika hankkia lennot Qatarin ja erityisesti Dohaan on marraskuusta huhtikuun, jolloin ilma on jo miellyttävämpi eurooppalaisille matkaajille.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.