Kartta

Halvat lennot kohteeseen Hamadin kansainvälinen lentokenttä

Doha

Doha on Qatarin pääkaupunki ja nopeasti kehittyvä, moderni kaupunki Arabian niemimaalla, Persianlahden rannalla.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Doha kaikessa vauraudessaan nähtävyys jo itsessään. Sen nopea kehittyminen ja öljyvarojen avulla rakennettu hulppea kaupunki eivät jätä kylmäksi. Kaupungissa on myös useita varsinaisia nähtävyyksiä.

Dohan museoista kannattaa suunnata Islamilaisen taiteen museoon. Muut kaupungin museot ovat useasti suljettuina ja niihin pitää sopia etukäteen vierailuaika. Islamilaisen taiteen museossa on näytillä alueen taidetta yli 1400 vuoden ajalta. Itse rakennus on myös hieno.

Alueen kulttuurihistoriallista arkkitehtuuria voi ihastella kaupungin monissa kohteissa. Kaupungin suurin moskeija on valtava State Grand Mosque. Al Kootin linnoitus on vuodelta 1880 ja Al Zubaran linnoitus – vanha sekin. Suuren moskeijan vieressä sijaitseva kellotorni näyttää aikaa arabialaisin glyyfinumeroin. Heritage Villagessa tai Heritage Libraryssä voi tutustua alueen kulttuuriperintöön.

Cornichen rantabulevardi on suosittu hengailupaikka ja sen lähellä sijaitsee useita puistoja. Useimmissa puistoissa on mielenkiintoisia patsaita. Näistä suurin ja upein lienee Aasian kisojen virallista maskottia, Oryxia esittävä  patsas. Aasialaiset kisat järjestettiin Dohassa vuonna 2006.

Ruoka

Dohan asukkaiden kirjavan kulttuuritaustan myötä paikallinen ruokakulttuuri tarkoittaa niin intialaista, thai- kiinalaista, korealaista kuin Lähi-idän ruokaa. Amerikkalaisten lentotukikohdan myötä kaupunkiin on rantautunut myös kaikki mahdolliset amerikkalaiset pikaruokaketjut. Suurin osa niistä sijaitsee isoissa kauppakeskuksissa. Intialaisia ravintoloita on paljon. Turkey Centralin alueelta löytyy hyvää lähi-idän ruokaa.

Shoppailu

Shoppailumahdollisuudet ovat Dohassa enemmän kuin hyvät, sillä Qatarin asukkaat ovat yhtiä maailman rikkaimmista öljy- ja maakaasulöytöjensä vuoksi.

Villagion ostoskeskuksesta löytyy hyvä valikoima kauppoja, ravintoloita ja virkistysmismahdollisuuksia. Villagiossa on venetsialainen teema ja asiakkaat voivat meloa aidolla gondoolilla kauppakeskuksen kanavassa. Landmarkin ostokeskus on maan ensimmäisenä ja se on edelleen suosittu. Yksi lähi-idän suurimmista ostospaikoista, City Center Dohassa on 5 kerrosta ja kauppojen lisäksi keilahalli, luistelukenttä, pelialue, vesipuisto ja huvipuisto. Royal Plazan luksus-ostoskeskuksessa saa henkilökohtaista palvelua. Soug Waqif on uudistettu arabialainen ostoskortteli, josta löytyy paikallisia tuotteita ja paikallista ruokaa.

Ilmasto

Dohassa vallitsee kuuma aavikkoilmasto. Kesä on pitkä ja keskilämpötila on noin 38 astetta ja nousee usein 47 asteeseen. Talvet ovat lämpimiä ja pysyttelevät 10 asteen tuntumassa.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Dohaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Hamadin kansainvälinen lentokenttä lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Doha on yksi lentokenttä: Hamadin kansainvälinen lentokenttä.
Qatar Airways, Oman Air, IranAir, US-Bangla Airlines, SriLankan Airlines, GoAir, Malaysia Airlines sekä Azerbaijan Airlines lentävät suoraan kohteeseen Hamadin kansainvälinen lentokenttä.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Hamadin kansainvälinen lentokenttä on lokakuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.