Kartta

Lennot kohteeseen Romania

Rappioromanttinen Romania

Romania tunnetaan lähinnä sen pääkaupungin Bukarestin turismista, mutta viime vuosina maa on nostanut päätään myös suosittuna ja edullisena aurinkolomakohteena. Kaikki tunnetuimmat rantalomakohteet löytyvät Mustanmeren rannikolta ja ne ovatkin jo vuosia olleet romanialaisten omia salaisia lomakeitaita. Tällainen on esimerkiksi Mamaia, joka on lomakohteista tunnetuin. Sen kahdeksan kilometrin pituinen hiekkaranta houkuttelee vesileikkeihin, ja sen varrelta löytyy myös monia ravintoloita ja baareja moneen makuun. Tietenkään emme voi puhua Romaniasta mainitsematta eläväistä Bukarestia. Bukarest on mainio viikonloppukohde vaikkapa kiireettömien kesäkuukausien aikaan. Maineestaan huolimatta Bukarest on moderni, siisti ja kulttuuritarjonnaltaan rikas kaupunki, joka herää eloon kuumina päivinä, kun ihmiset hakeutuvat sen lukuisille terasseille lasilliselle.

Uskaliaimmille suosittelemme autonvuokrausta! Romania nimittäin näyttäytyy tien päällä hyvin erilaiselta ja luo mahdollisuuden tutkia syvemmin sen maaseutumaisemia ja luontokohteita. Yksi merkittävimmistä tällaisista on Unescon maailmanperintökohdelistalta löytyvä Tonavan suisto, josta löytyy satoja eri lintulajeja bongattavaksi. Ja ethän unohda Karpaattien tarjoamia talvilomamahdollisuuksia ja mystisen Transilvanian taikaa!

Suomesta operoidaan useampia lentoja Romaniaan. Bukarestin lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääset matkaamaan muun muassa Sibiuun. Lennot Romaniaan eivät ole suoria, vaan vaativat ainakin yhden vaihdon reitin varrella.

Talvikuukaudet tammikuusta maaliskuuhun tarjoavat upeat puitteet matkustaa Karpaattien laskettelukeskuksiin nauttimaan hiihdosta tai laskettelusta. Romaniassa kevät alkaa hieman aiemmin kuin Suomessa eli jo huhtikuu on suotuisa kuukausi matkustaa maahan. Kesäkuukaudet ruuhkauttavat suurimmat kaupungit, mutta aina on mahdollisuus lähteä pakoon cityelämää Romanian kauniille maaseuduille, kuten Transilvanian vaellusreiteille.

Käypä matkaa suunnitellessasi tutustumassa myös Skyscannerin matka-artikkeleihin.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.