Kartta

Lennot kohteeseen Meksiko

Mielikuvat Meksikosta voivat vaihdella useammalla ihmisellä. Toiset liittävät Meksikon herkulliseen ruokaan ja juomaan, kuten tacoihin ja nachoihin, jotka kumotaan alas sangrialla tai tequilalla. Toiset näkevät sen turvattomana ja rikollisena maana, jossa huumebisnes rehottaa. Meksiko on kaikkea tätä, mutta se on myös erittäin värikäs ja monipuolinen maa, josta löytyy huikaisevan upea luonto paratiisisaarineen.

Meksikon matkailukohteet TOP 3:

1. Playa del Carmen: ”Playa” on tunnettu erityisesti trendikkäistä ruoistaan ja baariskenestään. Tämän lisäksi se tarjoaa kristallinkirkkaan meriveden upeine hiekkarantoineen. Jos rantaloma ei kiinnosta, voi aina nauttia alueen vehreistä golf-kentistä.

2. Puerto Vallarta: Sanotaan, että Puerto Vallarta on enemmän kuin rantalomakohde. Kaupunkilaisten kesken ”Vallarta” tai ”PV” on pystynyt säilyttämään pienen kaupungin tunnelmansa, vaikka sen uniikit rannat houkuttelevat sinne matkailjoita ympäri maailmaa.

3. Tulum: Vaikka Tulumissa on nähtävillä merkittävimpiä Maya-ajan raunioita, yhä enemmän se tunnetaan tänä päivänä myös kasvavasta jooga-bisneksestä. Erilaiset retriitit ovat houkutelleet sinne erittäin varakkaita matkailijoita lisääntyvässä määrin.

Hyvä tietää:

Viisumi: Suomalaiset eivät tarvitse Meksikoon viisumia.

Sesonki: Sesonkiaika kestää Meksikossa joulukuusta pääsiäiseen.

Liikenne: Liikenne on erittäin suuri turvallisuusriski Meksikossa. WHO:n tutkimuksen mukaan vuonna 2013 Meksikon liikenneonnettomuuksissa kuoli yli 16 700 ihmistä.

Aukioloajat: Kaupat ovat yleisesti auki klo 10-22. Isoimmissa kaupungeissa kaupat ovat auki seitsemänä päivänä viikossa.

Juomaraha: Meksikossa on tapana jättää juomarahaa. 10-15 % loppusummasta on ihanteellinen, kun on saanut hyvää palvelua.

Matkailutietoja: Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot.

Hätätilanteessa: Yleinen hätänumero poliisille 066 ja ambulanssiin 065. On hyvä huomioida, että nämä hätänumerot eivät ole voimassa jokaisessa maakunnassa Meksikossa. Yleistä tietoa saa numerosta 060.

Asukkaita: 116 220 947

Suurimmat kaupungit: México (8 720 916), Monterrey (1,130,960), Guadalajara (1,495 miljoonaa (2010))

Valuutta: Meksikon peso (MXN)

Maanumero: +52

Uskonto: Meksikossa ei ole virallista valtionuskontoa, mutta suurin osa väestöstä on katolilaisia (77 prosenttia).

Aikaero: UTC +8

Virallinen kieli: Espanja. 

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.