Kartta

Halvat lennot kohteeseen Guadalajara

Guadalajara on Jaliscon osavaltion pääkaupunki ja yksi Meksikon suurimmista kaupungeista. Tämä miljoonakaupunki on perustettu vuonna 1542, ja se tunnetaan siirtomaatyylisestä arkkitehtuurista ja voimakkaasta meksikolaisesta kulttuuriperinnöstä. Guadalajaran alueelta ovat lähtöisin muun muassa tequila, mariachi-musiikki ja sombrerot.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kaupungissa on paljon upeita rakennuksia ja museoita. Suurin osa mielenkiintoisista nähtävyyksistä sijaitsee historiallisen keskustan eli Centro Históricon alueella. Tärkein nähtävyys on Guadalajara Cathedral, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1560-luvulla. Katedraali sijaitsee neljän eri aukion keskellä, ja aluetta kutsutaankin nimellä Plaza of the Crosses. Plaza Guadalajara -aukiolla katedraalin edessä on hieno pyöreä suihkulähde ja Plaza de la Liberación -aukiolta löytyy Miguel Hidalgon patsas.

Siirtomaa-ajan rakennusten lisäksi kannattaa tutustua tunnetun meksikolaisen taiteilijan José Clemente Orozcon maalaamiin seinämaalauksiin eli muraaleihin. Niitä löytyy erityisesti Palacio de Gobiernon eli kuvernöörin palatsin lähistöltä. Mielenkiintoisia museoita kaupungissa ovat Museo de Paleontología, Museo Regional ja Museo de la Ciudad. 1700-luvun lopulla rakennettu Cabañasin sairaalaon Unescon maailmanperintökohde.

Reforman kaupunginosassa sijaitsee suosittu puistoalue Parque Apua Azul, joka on saanut nimensä alueen keskellä sijaitsevasta pienestä järvestä. Puisto on tunnettu upeista perhosista, mutta myös suurista kulttuuritapahtumista kuten ulkoilmakonserteista. Kaupungista löytyy myös muita puistoja, joissa voi nautiskella kauniista maisemista. Kävelylle kannattaa suunnata vaikkapa Parque Miradoriin ja Parque Colomosiin, josta löytyy sekä japanilainen puutarha että kaktuspuutarha.

Härkätaisteluja pääsee katsomaan Plaza de Torsoilla ja urheilun ystävät suuntaavat seuraamaan jalkapalloa. Varsinkin kaupungin suurimman joukkueen Club Deportivo Guadalajaran eli Chivasin ottelut ovat näkemisen arvoisia, sillä kyseessä on Meksikon suosituin jalkapallojoukkue ja otteluissa riittää tunnelmaa.

 

Ruoka

Meksikolaisen ruokakulttuurin tärkeimmät ainekset ovat maissi, avokado ja pavut sekä monenlaiset mausteet ja chilit. Suklaa ja kaakao ovat täällä huippuluokkaa, ovathan ne alun perin täältä peräisin. Tyypillisin ruokajuoma on olut. Suomalaisillekin tutut tacot, fajitakset ja quesadillat ovat arkiruokaa Meksikossa.

Katuruokakojuista ja -kärryistä löytyy niiden lisäksi paljon muitakin herkkuja. Esimerkiksi taeale on maissinlehtiin kääritty makea tai suolainen pikkusyötävä, jota syödään varsinkin aamuisin. Gordita on pieni ja rasvainen herkku, jossa maissitaikinaan on kääritty lihaa, juustoa tai chorizo-makkaraa.

 

Shopbailu

Guadalajarassa hintataso on edullisempi kuin esimerkiksi Cancúnissa tai Meksiko Cityssä. Tyypillisiä tuliaisia ovat muun muassa tequila, riippumatot ja perinteiset käsityöt. Erilaisia katumarkkinoita ja -kojuja löytyy paljon ympäri kaupunkia ja ne ovatkin suosittuja ostospaikkoja. Lähellä historiallista keskustaa sijaitsee Mercado Libertad, jota paikalliset kutsuvat nimellä Mercado San Juan de Dios. Tämä kolmikerroksinen kauppahalli on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista ja siellä on lähes 3000 myyntipaikkaa. Myynnissä on siis lähestulkoon kaikkea mahdollista. Plaza Galerías, Plaza Andares, Plaza Mexico ja Plaza del Solo ovat kaupungin suurimpia ja suosituimpia kauppakeskuksia.

 

Ilmasto

Guadalajara sijaitsee kostean subtrooppisen ilmaston alueella, joten talvet ovat kuivia ja melko kuumia, ja kesät kosteita. Matkailusesonki alkaa joulukuussa ja jatkuu kevääseen. Sadekausi kestää kesäkuusta syyskuuhun ja näinä kuukausina myös hurrikaanit ovat mahdollisia.

 

Lennot

Skyscannerilla löydät lennot Guadalajaraan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Guadalajara lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.