Kartta

Lentoyhtiöt: Condor

Condor on saksalainen lentoyhtiö, joka tarjoaa edullisia lentoja yli 75 kohteeseen ympäri maailman. Condor onkin erittäin suosittu erityisesti saksalaismatkaajien keskuudessa, koska se lennättää yksistään Saksan 11 lähtölentokentältä lähes 7 miljoonaa ihmistä vuosittain erilaisiin lomakohteisiin. Condorin laivueeseen kuuluu 45 lentokonetta, jotka koostuvat moderneista Boeing- ja Airbus-lentokoneista. *Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 26.1.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Condorilla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Condor tarjoaa aikaa säästävän online-lähtöselvityksen verkossa, mutta myös stressittömän Late Night -lähtöselvityksen, jolloin voit lähtöselvittää matkatavarasi etukäteen ja hakea tarkistuskorttisi lentokentältä jo edellisenä päivänä ennen lähtöä. Voit siis lähtöaamunasi nukkua hieman pitempään ja mennä suoraan lähtöportille! Verkossa tehtävä lähtöselvitys aukeaa 24 tuntia ennen lentoasi, ja voit joko printata tarkistuskorttisi tai vastaanottaa sen mobiilina matkapuhelimeesi. Lähtöselvityksen voit toki tehdä myös perinteisesti lentokentällä Condorin vastaanottotiskillä. Muistathan, että suositus, jolloin lähtöselvitys tulisi olla tehtynä, on kahta tuntia tai viimeistään 45 minuuttia ennen lentoa sekä Saksan sisäisillä että kansainvälisillä lennoilla.

Matkatavarat ja kulut

Condorin matkalaukkusäännöksissä on muutamia helppoja ohjenuoria muistettavaksi: matkustamoon vietävien matkalaukkujen määrä riippuu aina matkustusluokastasi, ja käsimatkatavaroiden lisäksi saat ottaa mukaasi yhden pienen tavaran, kuten esimerkiksi käsilaukun, repun tai tietokonelaukun. Mikään käsimatkatavaroista ei saa ylittää laukkumittoja 55 x 40 x 20 cm. Condorilla voit lisätä matkalaukkujesi määrää tarvittaessa, mutta tämä on maksullinen lisäpalvelu. Voit kirjata lisämatkalaukkuja varauksesi yhteydessä verkossa, mutta voit lisätä niitä vielä myöhemminkin Condorin sivustojen kautta kohdasta ”Extras”. Voit kasvattaa matkalaukkujen painorajaa alkaen 5 kilosta aina 20 kiloon tai joissakin tapauksissa jopa 23 kiloon saakka. Matkalaukkusäännöksistä Condorilla voit lukea lisää lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Istuimet

Condorilla voit valita mieleisesi istuimen nopeasti ja ongelmattomasti verkossa. Varattavat istuimet sijaitsevat XL-rivistöllä lentokoneen Exit-kyltin vieressä. XL-istuimet ovat nimensä mukaisesti tavallista istuinta suurempia ja niissä on paljon enemmän jalkatilaa sitä tarvitseville. Varausmaksut XL-istuimille ovat Euroopassa alkaen 9,99 euroa per suunta. Varausmaksut kasvavat reittien pidentyessä ja kohdekohtaisesti. Esimerkiksi vyöhykkeellä 5, joka pitää sisällään USA:n, Kanadan ja Puerto Ricon, XL-istuinten lähtövaraushinta on alkaen 29,99 euroa. Yleisesti ottaen istuimia on Condorin lentokoneessa yhteensä 180, joista enintään 24 on Premium Economy -luokalle varattuja paikkoja.

Varausmaksut

Condorilla ei ole varsinaisia varausmaksuja lentovarausten yhteydessä, mutta lentoyhtiö veloittaa varausmaksut esimerkiksi etukäteen varatuista lisämatkalaukuista, matkustusluokan upgreidauksesta ja varauksen nimenmuutoksesta. Lisämaksut riippuvat kuitenkin myös varatusta lippuluokasta: esimerkiksi nimenmuutos lippuun maksaa 60 euroa, jos olet varannut matkasi Condorin verkkosivustojen kautta ja olet lähdössä matkaan USA:sta tai Kanadasta. Jos kuitenkin olet lisännyt varauksesi yhteydessä Plus-ominaisuuden lippuusi, on nimenmuutos veloituksetonta.

Lisäpalvelut

Jos haluat räätälöidä lentomatkaasi enemmän oman näköiseksesi, kannattaa tutustua Condorin luokituksiin, jotka on jaoteltu Light-, Classic- ja Flex-luokkiin. Nämä luokitukset tarkoittavat käytännössä sitä, että saat tietyn määrän Condorin palveluita joko ilmaiseksi tai erittäin edulliseen hintaan valitsemastasi luokasta riippuen. Light-luokitus on niin sanottu perusluokka eli ilmaisia käsimatkatavaroita ei ole tarjolla (voit ottaa mukaasi vain käsilaukun), lentoosi ei kuulu ilmaista ateriaa etkä ole oikeutettu uudelleen varaamaan lentoasi. Classic-luokitus oikeuttaa sinulle jo yhden ilmaisen käsimatkatavaran, veloituksettoman aterian pitkillä lennoilla, mutta ei ilmaista uudelleenvarausta. Flex-luokitus on kaikkein joustavin ja säästät sen valitsemalla eniten rahaa. Olet nimittäin oikeutettu yhteen ilmaiseen käsimatkatavaraan ja matkalaukkuun, voit tehdä varauksesi 3 kertaa uudelleen ja voit myös perua koko lennon ilmaiseksi.

Condor

4,5/5
5486 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.