Kartta

Lentoyhtiöt: Alitalia

Alitalia on italialainen lentoyhtiö, joka operoi lentoja lähinnä sen kotikenttänä toimivan Rooman Leonardo da Vincin lentokentän kautta. Alitalialle erityisesti talvisesonki on kiireistä aikaa, jolloin se kuljettaa matkustajia 80 eri kohteeseen. Näistä kohteista 26 sijaitsee Italiassa ja loput muualla maailmassa. Alitalian lentotarjonnan päämatkakohteet sijaitsevat Euroopassa, Afrikassa, Yhdysvalloissa, Aasian ja Tyynenmeren alueella ja Lähi-idässä. Viikoittaisia lentoja vikkelälle Alitalialle kertyy 3600.

*Sivustoilla esitetyt tiedot on tarkistettu 23.2.2017, mutta ne ovat voineet muuttua myöhemmin. Tarkastakaa ystävällisesti tietojen paikkansapitävyys suoraan lentoyhtiön omilta sivustoilta.

Miksi lentää Alitalialla

Miten tehdään lähtöselvitys?

Alitalialla on käytössä useampi tapa tehdä lähtöselvitys. Voit tehdä sen sähköisesti, mobiilina, puhelimitse tai lentokentällä. Verkossa tehtävä lähtöselvitys on kaikkein nopein näistä vaihtoehdoista: klikkaat vain lentovarauksen, valitset paikkasi lentokoneesta ja vastaanotat tarkastuskorttisi sähköpostiisi tulostettavaksi. Mobiilina tehtävä lähtöselvitys on erinomainen vaihtoehto niille, jotka tekevät lähtöselvityksen kiireessä tai joilla ei ole tulostinta käytettävissään. Voit myös tehdä lähtöselvityksen lentokentällä tai Alitalian puhelinasiakaspalvelun kautta.

Matkatavarat ja kulut

Alitalia sallii matkustajilleen yhden käsimatkatavaran ja yhden henkilökohtaisen tavaran matkustamoon. Käsimatkatavara ei saa ylittää mitoituksia 55 x 35 x 25 cm ja se ei saa painaa 8 kiloa enempää. Henkilökohtainen tavara voi tarkoittaa esimerkiksi joko naisten käsilaukkua, salkkua tai tietokonelaukkua. Jos sinulla on mukanasi lähtöselvitettäviä laukkuja, niin huomaa, etteivät niiden kokonaismitoitukset saa ylittää 158 cm eivätkä ne saa painaa 23 tai 32 kiloa enempää, matkustusluokasta riippuen.

Istuimet

Alitalialla voit varata istuimen verkossa lähtöselvityksesi yhteydessä. Tämä takaa sen, että saat juuri sen paikan koneesta, jonka haluatkin. Lisäksi Alitalia tarjoaa Economy-luokan lentomatkustajilleen mahdollisuuden ostaa itselleen lisäjalkatilaa ja mukavuutta. Extra Comfort -istuimet ovat juuri kaikkea tätä. Italian sisäisillä lennoilla tämä lisäpalvelu maksaa 15 euroa, kansainvälisillä alle 3 tunnin lennoilla 25 euroa, yli 3 tunnin kansainvälisillä lennoilla 35 euroa ja pidemmillä mannertenvälisillä lennoilla 75-85 euroa.

Varausmaksut ja muut maksut

Alitalialla maksat vain ylimääräisestä. Tämä tarkoittaa, että lentoyhtiö veloittaa vain lisäpalveluista, kuten istuimista tai paikan muutoksesta ja muista lippuvarauksiin liittyvistä muutoksista. Alitalian USA:ssa asuvat matkustajat saavat poikkeuksellisesti 24 tunnin peruutus- ja muutosoikeuden lentovarauksiinsa.

Lisäpalvelut

Alitalialta löytyy asiakkaiden matkaa helpottavia lisäpalveluja, kuten nopeutettu lähtöselvitys. Tämä tarkoittaa, että ne asiakkaat, joilla on jatkoyhteys Air Francen tai KLM:n kanssa, voivat vastaanottaa tarkastuskorttinsa suoraan lentokentän itsepalveluautomaatilta silloinkin, kun heillä on mukanaan matkalaukkuja. Lisäpalveluihin kuuluu myös jo aiemmin mainittu Extra Comfort -istuin ja lisämatkalaukkujen lisääminen lentovaraukseen. Alitalialla kannattaa hyödyntää myös yhtiön tarjoama lounge-etu. Jos varaat pääsyn Alitalian loungeen etukäteen verkossa, saat siitä jopa 20 % alennuksen.

Alitalia

4,5/5
7652 arvostelun perusteella

Pisteytämme palveluntarjoajat käyttäjäpalautteen perusteella, jota saamme hintojen luotettavuudesta, maksuista, asiakaspalvelusta ja palveluntarjoajan sivuston helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoa

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.