Kartta

Lennot kohteeseen Malesia

MALESIA

Vaikka modernin pääkaupungin Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjät ovat upeita, moni saapuu Malesiaan kuitenkin aivan muista syistä. Luonto on Malesian suurin käyntivaltti ja maa houkutteleekin paljon aktiiviurheilijoita ja harrastajia. Perhentian saarilla turkoosin siniset vedet,  viidakko ja bambumajoitus ovat monille eksoottinen kokemus. Suosittuun vaelluskohteeseen Borneoon on jo vuosikymmeniä tultu katsomaan paikallisia heimoja ja orangeja. Eksoottinen Malesia  tarjoaa todellakin jokaisella jotain. 

Malesian matkailukohteet TOP 3:

1. Kuala Lumpur: Pääkaupunki Kuala Lumpur on Malesian modernein kaupunki, mutta siellä on vahvasti myös mennyt läsnä. Kaupungissa buddhismi, hinduismi, islamisti ja kristinusko ovat kaikki läsnä eri tavoin. Jännittävintä Kuala Lumpurissa onkin sen yllätyksellisyys: yhtäkkiä suurkaupungin kadut voivat muuttua seesteiseksi temppelialueeksi. 

2. Langkawi: Paratiisisaari Langkawilla on mahdollista nousta kaapelihissillä jopa 700 metriä merenpinnan yläpuolella. Hissistä on huikeat näkymät suoraan Thaimaaseen, jonne pääsee moottoriveneellä helposti päiväretkelle.  

3. Borneo: Borneo on Malesian kolmanneksi suurin saari. Tämä trooppinen paratiisi tarjoaa matkailijoilleen puhtaat, loputtomiin jatkuvat hiekkarannat ja maailman vanhimman ja bio-rikkaimman sademetsän.

Hyvä tietää:

Viisumi: Matkailijat eivät tarvitse Norjaan viisumia. 

Sesonki: Kesäkuukaudet ovat Norjan kiireisintä sesonkiaikaa. 

Liikenne: Liikenne on Norjassa oikeanpuoleista. Kaupungeissa liikenneturvallisuusriskit ovat vähäiset, mutta Norjan korkeusvaihtelut esimerkiksi vuoristoteillä vaatii tarkkuutta ajaessa.

Aukioloajat: Norjassa kauppojen aukioloajat ovat klo 9:00 - 18:00/20:00. Viikonloppuisin kaupat ovat auki tavallisesti vain lauantaisin klo 9:00 – 15:00.

Juomaraha: Norjassa ei ole tapana jättää juomarahaa.

Matkailutietoja:

Paikalliset matkailutoimistot kaupungeissa ja kylissä sekä alueelliset matkailutoimistot. 

Hätätilanteessa:

Norjan yleiset hätänumerot ovat Poliisi 112, Palokunta 110 ja Ambulanssi 113. 

Asukkaita: 5 124 838 (2014) 

Suurimmat kaupungit: Oslo (925,242), Bergen (238,098) ja Stavanger/Sandnes (201,353)

Valuutta: Norjan kruunu (NOK)

Maanumero: +47

Uskonto: Suurin osa norjalaisista kuuluu evankeli-luterilaiseen kirkkoon.

Aikaero: + 1. Kesäaika UTC +2.

Virallinen kieli: Norja (kirjanorja ja uusinorja) 

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.