Kartta

Lennot kohteeseen Georgia

Kaukasian rujon kaunis Georgia

Kaukasiassa Itä-Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Georgia on pitkän historian omaava tasavalta, jonka täysin uniikkia kieltä ja kulttuuria on ryhdytty kehittämään jo 400-luvulta lähtien. Tämä pieni maa on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa erityisesti luontomatkaajien parissa ja sinne saavutaankin harrastamaan erilaisia ulkoiluaktiviteetteja ympäri vuoden. Sen näyttävät vuoristoiset maastot mahdollistavat hiihto- ja vaellusharrastukset, mutta maa tunnetaan myös vehreistä viinialueistaan. Georgia voi siis olla pieni maa, mutta se tekee suuren vaikutuksen niihin, jotka ovat valmiita vastaanottamaan sen kutsun. Suomesta lentoja Georgiaan lennetään päivittäin ja vieläpä edullisesti.

Suomesta kaikki lennot Georgiaan lennetään sen pääkaupunkiin Tbilisiin. Georgia tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan ja tämä näkyy vahvasti sen kaupunkikuvassa. Suurin osa Tbilisin keskustan rakennuksista ei ole enää entisessä loistossaan, vaan tyyliä voisi luonnehtia ennemminkin rappioromanttiseksi. Tbilisissä aika on pysähtynyt, vaikkakin viime vuosina sen pienten persoonallisten puutalokattojen alla on vaivihkaa kehittynyt uusi luova luokka, jonka myötä kaupunkiin on perustettu trendikkäitä kahviloita ja tunnelmallisia kirjakauppoja. Myös sen eläväiset taidepiirit kukoistavat. Suosittelemme Tbilisiä erityisesti omatoimimatkaajille. Toinen merkittävä syy, miksi sinun kannattaa hankkia lennot Georgiaan on sen uskomattoman kaunis luonto. Vaeltaminen Georgiaan luonnossa on yksi maan suosituimmista aktiviteeteista ja parhaimmat seudut tähän tarkoitukseen tarjoavat muun muassa Tushetin ja Khevsuretin maakunnat. Georgia on yllättäen myös tunnettu aurinkolomakohde erityisesti venäläisten ja turkkilaisten keskuudessa. Rantaelämää kaipaavien kannattaa suunnata Batumiin, joka on Georgian tärkein satamakaupunki Mustanmeren rannalla. Batumissa vallitse subtrooppinen ilmasto, joten se on mitä parhain eksoottisuutta henkivä kesälomakohde. Tbilisistä Batumiin ajaa noin viidessä tunnissa, joten tähän tarkoitukseen kannattaa hankkia vuokra-auto.

Lennot Georgiaan kannattaa etsiä Skyscannerin lentohaulla ajankohdalle heinäkuusta syyskuuhun, jolloin merivesi on lämmintä ja luonto kauneimmillaan. On hyvä huomioida, että sisämaassa sijaitseva Tbilisi on kesäkuukausina porottavan kuuma, joten jos meno käy liian helteiseksi, voi hypätä autoon tai junaan ja ottaa suunnaksi Georgian rannikkoalueet.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.