Kartta

Lennot kohteeseen Egypti

Eksoottinen Egypti

Suomalaiset ovat jo vuosikymmeniä sitten valinneet Egyptin yhdeksi lempilomakohteekseen. Maa tarjoaakin lähes täydelliset puitteet loman viettoon aina ainutlaatuisista historiallisista nähtävyyksistä mielenkiintoisiin kaupunkeihin sekä muinaisiin kulttuureihin. Tämän lisäksi lennot Egyptiin kiinnostavat sen upean Punaisen meren rannikon vuoksi, jonka äärellä voi keskittyä auringonottoon tai nauttia erilaisista vesiaktiviteeteista. Egyptin kristallinkirkas merivesi on kuin tehty vedenalaisille tutkimusmatkoille ja maa onkin erittäin suosittu sukeltajien keskuudessa. Suurin syy miksi lennot Egyptiin hankitaan löytyy kuitenkin Kairo ja sen lähellä sijaitsevat Gizan pyramidit.

Egypti voi esiintyä matkailijoille joko erittäin mystisenä tai yltiökaupallisena maana, mutta siellä pärjää aina oikeanlaisella asenteella. Kyllä, erikoisia kaupustelijoita maassa riittää ja Gizan pyramideilla voi olla haastavaa tunnelmoida ympärillä parveilevien turistiryhmien tiimellyksessä, mutta tällöin on hyvä muistuttaa itseään maan ainutlaatuisuudesta ja historiasta, jonkalaista ei löydy mistään muualta. Matka Gizan pyramideille aloitetaan tavallisesti Afrikan suurimmasta kaupungista Kairosta, joka henkii muinaista tunnelmaa, onhan kaupunki rakennettu jo vuonna 969. Kairosta pääsee Gizan pyramideille erilaisilla kuljetuksilla, kuten bussilla tai taksilla. Pyramidit sijaitsevat noin 20 kilometrin päässä Kairon kaupungista. Kairossa kannattaa vierailla Tahrinin aukiolta löytyvässä Kairon museossa, josta löytyy erilaisia arkeologisia aarteita. Shoppailu basaareissa kuuluu myös monien matkailijoiden suunnitelmiin ja tinkiminen tuliaistuotteista, kuten nahasta, mausteista ja käsitöistä kuuluu asiaan. Siinain niemimaan eteläkärjessä sijaitseva Sharm el Sheikh on suomalaisten suosikkirantalomakohde ja sitä rakastavat myös sukeltajat. Toinen meille tuttu merellinen kaupunki on Hurghada.

Egyptissä ilmasto on lähes aina polttavan kuuma, erityisesti kesäkuukausina toukokuusta elokuuhun, jolloin maassa on myös meneillään kiireisin sesonkikausi. Lennot Egyptiin kannattaakin etsiä Skyscannerin lentohaulla jo hyvissä ajoin ennen lomasi ajankohtaa. Syyskuu, maaliskuu ja huhtikuu ovat erinomaisia vaihtoehtoja kesäkuukausille, koska tuolloin merivedet ovat miellyttävän lämpimiä ja tämä mahdollistaa erilaiset vesiaktiviteetit, kuten sukeltelun, snorklauksen sekä auringonoton ilman pelkoa siitä, että iho käristyy jo vartissa.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.