Kartta

Halvat lennot kohteeseen Sharm El Sheikh

Aurinkoa, merta ja hiekkaa.

Sharm El Sheikh, tuttavallisemmin Sharm, on todellinen rantalomailijan unelmakohde. Lämpöä riittää vuoden ympäri ja rannoilla voi harrastaa sukellusta, snorklausta tai surffausta, jos kaipaat muutakin tekemistä kuin pelkkää rentoilua. Jos viivyt pidempään kannattaa lomalla retkeillä myös Kairossa tai hiekka-aavikoilla Mooseksen ja Faaraoiden jalanjäljillä. Mukaan kotimatkalle kannattaa pakata vesipiippu, matto tai kankaita ja mausteita. Tarkista aina ennen matkaa Ulkoasiainministeriön matkustustiedote.

Viisumi:Egyptiin matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi sekä viisumi. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta (6) matkan päättymisen jälkeen. Myös lapset tarvitsevat oman pas- sin. Passin tulee olla myös ehjä.

Poikkeuksena on Sharm El Sheikh, jonne ei tarvita viisumia yhden ja kahden viikon matkoilla. Viisumi tarvitaan kuitenkin, mikäli poistuu Sharmin alueelta esimerkiksi retkille Kairoon tai Ras Muhammadiin. Mikäli poistuu Sharmista, viisumi tulee hankkia viimeistään maahan saavuttaessa.

Sesonki:Vuoden ympäri. Talvella miellyttävän lämmin, kesällä kuuma.

Liikenne:Liikut helposti kävellen. Taksilla on helppoa ja edullista kulkea kävelymatkaa pidemmät välimatkat. Sovi hinta kuskin kanssa etukäteen. Bussilla tai kantosiipialuksella pääsee myös Kairoon tai Hurghadaan.

Aukioloajat: Kauppojen aukioloajat ovat hyvin erilaisia ja riippuvat omistajasta. Yleisimmin kaupat ovat avoinna klo 11-24 tai niin kauan kuin kadulla liikkuu väkeä.

Juomaraha: Ravintoloissa pyöristetään lasku usein ylöspäin ja annetaan vähintään 10% juomarahaa kokonaissummasta.

Matkailutietoja:

Ulkoasianministeriön matkailutiedote 2.5.2014:

Vältä tarpeetonta matkustamista Egyptiin, poikkeuksena Hurghadan lomakohteet, Luxor, Assuan sekä Kairo. Vältä matkustamista Siinain niemimaalle.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=68812

Egypt Tourist Office

Drottningsgatan 65

103 61 Stockholm

Puh. +46 8 102 548

www.touregypt.net

Hätätilanteessa:

Suomen suurlähetystö

3 Abu El-Feda Street,13th floor

11211 Zamalek, Cairo, Egypt

Puh. +20 2 2736 3722

Sharm El Sheikhin suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. Naama Bay: Sharm El Sheikhin sydän. Hiekkaranta ja kävelykatu, joka syttyy eloon illan pimetessä.

2.Old Market: Vanhakaupungin basaareista löydät edullisesti melkein mitä vain. Hyviä paikallisia ravintoloita herkuttelijoille.

3. Sharks Bay: Sukeltajien suosikkiranta.

4. Nabq: Pohjoisin kaupunginosa,jossa sijaitsee hyvätasoinen hotellialue ja kansallispuisto.

5. Dahab ja Blue Hole: Pikkukaupunki 80 kilometriä Sharmasta itään. Kultaisen keltaiset hiekkarannat ja yksi maailman kauneimmista koralliriutoista tarjoaa hyvät puitteet sukeltajille.

Hyvä tietää:

Asukkaita:0 000

Valuutta: Egyptin punta (EGP)

Maanumero:+20

Uskonto:Egyptissä on muslimeja (pääosin sunni) 90 prosenttia, koptikristittyjä 9 prosenttia ja muita kristittyjä yksi prosentti.

Aikaero:Kesällä -1h, talvella sama aika kuin Suomessa

Virallinen kieli:Arabia

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Sharm El Sheikh lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.