Kartta

Halvat lennot Vaasasta Helsinkiin

Parhaat viime hetken lentotarjoukset

Loman tarpeessa? Matkan varaaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Tässä on meidän valitsemamme parhaat äkkilähdöt kohteeseen Helsinki...
Vain arvioidut alhaisimmat hinnat. Löydetty viimeisten 14 päivän aikana.

Lennon tiedot kohteesta Vaasa kohteeseen Helsinki Vantaa

Edullisin menopaluuhinta viime kuussa

50 €

Suorat lentoyhtiöt

2

Lentoa viikossa

35

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 346 kilometriä

0t 45min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

Finnair

Helsinki Vantaa

1 lentokenttä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Helsinki Vantaa on yksi lentokenttä: Helsinki Vantaa.
Skyscannerin paras hinta lennolle kohteesta Vaasa kohteeseen Helsinki Vantaa on 50 €. Tämä löytyi vertailemalla eri yhtiöitä, ja on koko kuukauden edullisin hinta.
0t 45min on keskimääräinen lentoaika kohteesta Vaasa kohteeseen Helsinki Vantaa.
2 lentoyhtiötä lentää suoraan kohteesta Vaasa kohteeseen Helsinki Vantaa.
Kohteesta Vaasa kohteeseen Helsinki Vantaa lentää 35 lentoa viikossa marraskuusta alkaen.

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja Vaasasta Helsinkiin

Lentäminen Vaasasta Helsinkiin on nopeaa ja kätevää. Suoria lentoja reitille tarjoaa Finnair. Lentoja lennetään 4-5 kertaa joka päivä.

Lennolle lähtö Vaasan lentokentältä

Vaasan lentokenttä sijaitsee vain 9 kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Lentokentälle pääsee helposti myös muista Pohjanmaan lähikaupungeista, sillä Seinäjoelta lentokentälle on matkaa noin 75 km, Kristiinankaupungista vajaa 100 km ja Pietarsaaresta reilut 100 kilometriä. Vaasan paikallisliikenteen busseilla on kätevää matkustaa kaupungin keskustasta kentälle. Bussi numero 4 ajaa matkan 20 minuutissa ja bussilippu maksaa 3,20€. Seinäjoen ja Vaasan lentoaseman välillä toimii myös kutsuperustainen reittiliikenne, jota liikennöi Pahkakankaan liikenne.

Kentältä löytyy myös kaksi pysäköintialuetta. Jos sinut tuodaan kentälle, huomioi, että P2-alueella alle 25 minuutin pysäköinti on maksutonta.

Lentokenttä on pieni ja viihtyisä, ja siellä palvelee Vasa Cafe -kahvila, terassi, apteekki sekä myymälä, josta voi ostaa pientä purtavaa joko paikan päällä nautittavaksi tai matkaevääksi. Osta mukaasi vaikkapa paikallinen herkku, Maalahden limppu. Vaasa-loungessa voit työskennellä rauhassa tai odotella lentosi lähtöä odotusaulan keinutuoleissa. Matkustajien käytössä on myös ilmainen wifi-yhteys, jota voi käyttää ilman erillisiä tunnuksia ja salasanoja.

Lennolta saapuminen Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 5 km Vantaan Tikkurilasta ja 20 km Helsingin keskustasta. Kätevin reitti Helsinkiin ja Vantaalle kulkee junarataa pitkin. Suora junayhteys Helsinkiin maksaa seutulipun verran eli 5,50€ ja Vantaalle 3,20€. Lippu tulee ostaa ennakkoon vaikkapa lentokentän R-kioskilta tai lentokentän juna-asemalta, lippuautomaatista. Junat kulkevat muun muassa Pasilan, Tikkurilan ja Martinlaakson kautta. Voit tarkistaa junien reitit ja aikataulut täältä: I-juna, Lentoasema - Myyrmäki - Helsinki ja P-juna, Lentoasema - Tikkurila - Helsinki

Lentokentältä pääsee kätevästi Helsingin keskustaan myös paikallisliikenteen busseilla. Bussit numero 615 ja 415 kulkevat Rautatientorille ja bussi 617 Hakaniemeen. Pyydä kuljettajalta seutulippu, joka maksaa 5,50€. Myös useat kaukoliikenteen bussit kulkevat lentokentän kautta. Helsingin ja Vantaan bussit sekä kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät kätevästi aivan terminaalien edessä.

Jos sinua tullaan kentälle vastaan, voi hakija pysähtyä nopeasti terminaalin eteen tai pysäköidä autonsa ns. pikaparkkiin. Taksimatka lentokentältä Helsingin keskustaan kestää liikenneruuhkista riippuen 30-40 minuuttia ja matka maksaa keskimäärin 45€.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat kotimaassa

Muista tarkistaa, miten pakkaat matkatavarasi oikein. Lentoyhtiöiltä ja lentokentiltä saat lisätietoa siitä, mitä tavaroita voit ottaa pakata mukaasi käsimatkatavaroihin ja mitkä ovat sellaisia, jotka tulisi pakata ruumaan meneviin matkalaukkuihin. On myös hyvä varata riittävästi aikaa lentokentällä asiointiin, sillä erityisesti lomakausina lähtöselvitys, matkatavaroiden jättö ja turvatarkastus voivat ruuhkautua. Tiedäthän, että kotimaassa matkustaessa sinulla tulee olla mukanasi virallinen henkilötodistus, vaikka et tarvitsekaan passia.

Hyvä tietää: Helsinki

Sää ja ilmasto: Pohjanmaan rannikon ja etelärannikon säät eroavat toisistaan huomattavasti. Lauhat talvet ja raikkaan tuuliset kesäillat ovat tuttuja Helsingissä, kun taas Vaasassa talvet ovat lumisia ja kesän keskilämpötilat ovat noin 20 astetta.

Hintataso: Helsingin hintataso on hieman korkeampi kuin Vaasan. Ostoksilla käydessä hintaeroa ei erityisesti huomaa, mutta Helsingin ravintoloissa hinnat ovat kalliimmat. Esimerkiksi oluttuopin saa Vaasassa 5,50€, kun taas Helsingin keskustassa se maksaa keskimäärin 6,50€. Jos haluat nautiskella hyvästä ruoasta, kolmen ruokalajin ravintolailta kahdelle henkilölle maksaa Helsingissä 75-80€, kun taas Vaasassa hinta on keskimäärin 65€.

Muuta: Vilkas ja kansainvälinen Helsinki on täynnä aktiviteetteja, nähtävää ja koettavaa. Suomenlinna on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä niin kesäisin kuin talvisin. Kesäkohteista vilkkain on Linnanmäki ja talvisin kannattaa suunnata vaikkapa Luonnontieteelliseen museoon. Taiteenystävien suosikkikohteita ovat lukuisat museot, sillä mm. Kiasman, Ateneumin ja Kansallismuseon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat aina mielenkiintoista nähtävää. Lue lisää Helsingin parhaista nähtävyyksistä.

Tiedot on tarkistettu helmikuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.