Kartta

Lentoyhtiöt: KLM Cityhopper

KLM on ollut jo pitkään yksi lentoalan edelläkävijöistä. Tämä alankomaalainen lentoyhtiö on ollut nousukiidossa aina 1920-luvusta saakka. Se on yksi vanhimmista lentoyhtiöistä, joka kulkee yhä alkuperäisellä nimellään, vaikka se liitettiin osaksi Air Francea vuonna 2004. KLM tunnetaan näkyvästä sosiaalisen median markkinoinnista, esimerkiksi “Meet & Seat” -konseptista. Innovatiivinen konsepti mahdollistaa matkaajien tutustumisen toisiinsa Facebookissa tai Linkedinissä jo hyvissä ajoin ennen lentoa. KLM puhuu myös ympäristöystävällisyyden puolesta: se on ottanut jo käyttöön biopolttoaineen yhtenä päivänä viikossa JFK-Schiphol välisillä lennoilla. 

Miksi Valita ... KLM

Miten tehdä lähtöselvitys?

Lähtöselvityksen voit tehdä netissä, mobiilina, lähtöselvitystiskillä tai itsepalveluautomaatilla. Lähtöselvitys aukeaa 30 tuntia ennen lentoa ja sulkeutuu yhtä tuntia ennen lähtöä. On hyvä muistaa, että aika vaihtelee Euroopan ulkopuolisilla lennoilla. Jos teet lähtöselvityksen mobiilina, on sinun mahdollista vastaanottaa sähköinen lähtöselvityslipuke. Jokaiselle lentokentällä sähköisiä lipukkeita ei hyväksytä, joten asia kannattaa varmistaa ennen kuin valitset tämän vaihtoehdon. Voit tehdä lähtöselvityksen skannaamalla passisi itsepalveluautomaatilla. Automaatilla voit tulostaa myös tarkistuskortin, jos olet jo tehnyt lähtöselvityksen netissä ja sinulle ei ole ollut tulostinta käytettävissäsi. Tämä on kätevää myös silloin, kun sinulla on tarkistuskortti mobiilina, ja olet vaikkapa unohtanut ladata puhelimesi. Useimmilla lentokentillä lähtöselvitystiskit sulkeutuvat puolta tuntia ennen lennon lähtöä. Tämä vaihtelee maakohtaisesti, joten asia kannattaa tarkistaa KLM:n sivuilta. Jos teet lähtöselvityksen netissä tai itsepalveluautomaatilla, voit jättää käsimatkalaukkusi matkatavaratiskille.

Matkatavarat ja kulut

KLM:llä on hyvin joustava matkatavarapolitiikka. Economy-luokan matkaajat saavat ottaa matkustamoon yhden laukun (mitoitukseltaan max. 55cm x 25cm x 35cm), yhden käsimatkalaukun, salkun, kameran ja pienen tietokoneen. Kaikki matkatavarat saavat painaa yhteensä max. 12 kg. Businessmatkaajat saavat ottaa matkatavaroita mukaansa yhteensä max. 18 kg ja näiden lisäksi vielä toisen laukun mitoitukseltaan max. 45cm x 20cm x 30cm. Euroopan sisäiset economy-matkaajat maksavat matkalaukustaan 15 euroa, jos he tekevät lähtöselvityksen netissä ja 30 euroa, jos selvitys tehdään lentokentällä. Maanosien välillä matkaavilla economy-matkaajilla on lupa ottaa mukaansa yksi lähtöselvitetty max. 23 kg painava ja mitoituksiltaan enintään 158 cm (pituus + leveys + korkeus) laukku. Businessmatkaajat voivat ottaa mukaansa kaksi lähtöselvitettyä matkalaukkua, joiden mittasuhteet ovat max. 158 cm ja 32 kg. Muistathan, että jos upgreidaat itsesi business-luokkaan lentokentällä, alkuperäiset matkalaukkurajoitukset pätevät yhä. Voit ostaa matkalaukkulisää netissä alennuksella KLM:n nettisivuilta.

Virvokkeet

KLM tarjoaa ilmaiset ateriat ja juomat lentokoneessa. Economy-luokan kansainvälisillä lennoilla tarjotaan yksi kuuma ateria sekä juotavaa kerran tunnissa. Jos lentosi on suhteellisen lyhyt, sinulle voidaan tarjoilla pieni välipala kuuman aterian sijaan. Pidemmillä lennoilla matkaajille tarjotaan kaksi ateriaa matkan aikana. Jos lennät Aasiaan tai pois Aasiasta, ovat ateriat aina paikallisten aasialaisten ravintoloiden valmistamia. Jos lennät Euroopan sisällä, sinulle tarjotaan välipala tai leipä, riippuen lennon kestosta. Lennoilta löytyy laaja juomavalikoima sisältäen kevyitä ja kuumia virvoitusjuomia sekä alkoholituotteita. Jos lentosi lähtee Amsterdamista, voit lisämaksusta upgreidata välipalasi à la carte -ateriaan, joka mahdollistaa ateriavalinnan viidestä eri vaihtoehdosta. Tämä maksaa 12–15 euroa. Kansainvälisillä lennoilla ja Euroopan lennoilla, jotka kestävät enemmän kuin 170 minuuttia, tarjoillaan Business-luokan matkaajille kolmen ruokalajin ateria, jonka valmistaa tanskalainen huippukokki. Business-luokasta löytyy myös sommelier, joka auttaa sinua valitsemaan täydellisen viinin sopimaan ateriasi kanssa. Yksittäisiä kuumia aterioita tarjoillaan lennoilla, jotka kestävät enimmillään 120–170 minuuttia. Lyhyemmillä lennoilla tarjoillaan voileipiä.

Istuimet

KLM tarjoaa matkustajilleen vakiomäärän jalkatilaa: 76 cm lyhyillä lennoilla ja 76–79 cm pidemmillä. Istuinleveys on myös vakio, noin 43.2 cm kaikilla lennoilla. Jos haluat hieman luksusta, voit varata Economy Comfort -istuimen, jossa on jopa 10 cm enemmän jalkatilaa ja kaksinkertainen kallistuskulma. Nämä istuimet maksavat 20–160€ / suunta. Voit myös ostaa istuimen, jossa on ylimääräistä jalkatilaa. Nämä maksavat 20–90€ / suunta. Kansainvälisille lennoille voit varata suosittuja istumapaikkoja 30 euron hintaan: näitä ovat istuimet ikkunan tai käytävän äärellä heti Economy Comfort -vyöhykkeen takana. Istuinpaikat ovat toisen rivin istuimia. Ota huomioon, että kaikkia näitä istuimia ei voi täysin kallistaa.

Varausmaksut

On aina halvempaa ostaa netistä. KLM:llä on 10 euron laskutuslisä per matkustaja kun ostaa lipun netissä, 25 euroa kun lipun ostaa puhelimitse ja 45 euroa, kun lipun varaa lentokentän lipputoimistosta. Jos varaat matkasi luottokortilla, sinulta veloitetaan 7.50 euron lisä Euroopan sisäisistä lennoista ja 15 euron lisä kansainvälisistä lennoista. Voit välttää tämän lisän maksamalla debit-kortilla.

Aikataulujen Täsmällisyys

KLM kuuluu luotettavuudessaan top 5:een maailman lentoyhtiöiden rankingeissa. Vuonna 2012 yli 88 % KLM:n lennoista laskeutui viidentoista minuutin sisällä lasketusta ajasta.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.