Kartta

Lennot kohteeseen Slovakia

Luonnonkaunis Slovakia

Harva maa on niin luonnonkaunis kuin Slovakia. Yli puolet Slovakian pinta-alasta on täysin vuoristojen, kukkuloiden ja metsien peitossa. Tämä tekee siitä ihannelomakohteen luontomatkailijoille, mutta maan historiallinen kulttuuriperintö sekä ainutlaatuinen arkkitehtuuri pitävät huolen myös siitä, että nähtävää ja koettavaa riittää sekä romantiikkaa että nähtävyyksiä etsiville.

Lennot Slovakiaan kohdistuvat useimmiten sen pääkaupunkiin Bratislavaan. Bratislavan läheisyys rajanaapureihinsa Unkariin ja Itävaltaan ja Tšekinmaahan tekee siitä erittäin suositun matkakohteen eurooppalaisten keskuudessa. Erityisesti Bratislavan vanhakaupunki sekä Bratislavan linna ovat kaupungin ykkösnähtävyyksiä. Yksi Slovakian ehdottomasti mielenkiintoisimmista paikoista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Vlkolínec, joka on pieni kylä Ružomberokin kaupungissa. Vlkolínec rakennettiin jo vuonna 1300 ja kylän rakennukset edustavat erikoista Folk-arkkitehtuuria, jota tullaan ihastelemaan ympäri maailmaa. Slovakian viehättävät pikkukylät ovatkin Bratislavan kaupunkiloman ohella maan parhainta antia. Länsi-Karpaatteihin kuuluvat Tatravuoret ovat monen aktiivilomailijan syy hankkia lennot Slovakiaan ja alue tarjoaakin maan suosituimmat vaellusreitit. Reitin varrella on mahdollisuus ihastella alueen vesiputouksia, järviä ja metsämaisemia kabiinihissin kyydissä, joka kuljettaa matkailijoita huipulle. Slovakian erityispiirteenä ovat myös sen lukuisat linnat, joista monet löytyvät Unescon maailmanperintölistalta. Yksi tunnetuimmista on upea Spišin linna, joka on yksi Euroopan suurimmista. Spišin linna sijaitsee Levočan kaupungin historiallisen keskustassa, joka käsittää myös Spišská Kapitulan kylän.

Jos tarkoituksenasi on harrastaa ulkoilua Slovakian vuoristoilla, on hyvä miettiä loman ajankohtaa tarkemmin. Vaellusloma kannattaa kohdistaa keväälle, jolloin säät ovat jo lämpimiä ja miellyttäviä ja luonto on juuri puhkeamassa täyteen loistoonsa. Myös näyttävät syyskuukaudet ovat hyvä syy hankkia lennot Slovakiaan. Tuolloin ruuhkaisin matkailusesonki on loppumassa, joten matkailijoiden mahdollista löytää erinomaisia lento- ja hotellidiilejä Skyscannerin sivuilta. Slovakian säät muistuttavat paljon Suomen ilmastoa, mikä tarkoittaa sitä, että helteiset kesäkuukaudet ovat lyhyitä ja talvikausi pitkä ja kylmä.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.