Kartta

Halvat lennot Helsinki-Gdansk

Lennon tiedot kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Gdańsk

Edullisin paluuhinta viime kuussa

67 €

Suoraa lentoyhtiötä

4

Lentoa viikossa

8

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 767 kilometriä

1h 35min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

Finnair

Gdańsk

1 lentokenttä

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja reitille Helsinki- Gdansk

Suoria lentoja Helsingistä Gdanskiin tarjoavat Finnair ja Norwegian useita kertoja viikossa.

Lue vinkkimme kuinka pakkaat käsimatkatavarat ja muut matkalaukut oikein Norwegianin lennolle!

Tutustu tarkemmin Finnairin matkatavararajoituksiin.

Näin etsit halvat lennot Helsinki Gdansk -reitille

Matkahakumme on näppärä, ilmainen ja täysin puolueeton, ja sen avulla löydät halvat lennot Helsinki Gdansk -reitille kätevästi. Me emme peri mitään maksuja ja kun olet valmis varaamaan halvat lentosi, ohjaamme sinut suoraan matkatoimiston tai lentoyhtiön sivulle.

Voit löytää halvat lennot Helsinki Gdansk -reitille myös etsimällä lentoja useille eri lentokentille, samassa kaupungissa tai lähialueilla. Etsi lentoja Skyscannerin matkahaun avulla ja valitse kohta "Lisää lähiseudun lentokentät". Helppoa! Voit myös etsiä lentoja Skyscannerin kätevän karttahaun avulla.

Jos olet joustava matkapäiviesi suhteen, löydät edulliset lennot Helsinki Gdansk -reitille vieläkin helpommin. Valitse matkustusajaksi koko kuukausi ja matkahakumme näyttää sinulle hintakalenterin, josta näet halvat lennot koko kuukauden ajalle. Lue vinkit Skyscannerin hintakalenterin hyödyntämiseen.

Lennolle lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä

Sijainti

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppoa saapua mistäpäin Suomea tahansa. Se on Suomen suurin ja vilkkain lentokenttä ja sijaitsee keskellä pääkaupunkiseutua, vain 20 km päässä Helsingin keskustasta ja 5 km päässä Vantaan Tikkurilasta.

Autolla

Kyyti taksilla Helsingin keskustasta lentokentälle on noin 40-50€ hintainen ja taksimatka kestää reilu puoli tuntia. Lentokentälle on helppoa ajaa myös omalla autolla: alueella on useita parkkialueita sekä lyhyeen että pidempiaikaiseen pysäköintiin. Pysäköintialueilta pääsee ilmaisella bussikuljetuksella terminaaleihin. Jos sinut saatetaan kentälle autokyydillä, voitte ajaa terminaalien edustalle ja pysähtyä siihen hetkeksi, mutta ajoa on kuitenkin jatkettava välittömästi. Jos kuljettaja poistuu autosta, täytyy auto parkkeerata joko vihreällä merkittyyn pikaparkkiin tai johonkin pysäköintialueista.

Bussilla

Helsingistä pääsee lentokentälle kätevästi HSL:n busseilla 615 (Rautatientori), 415 (Elielinaukio) ja 617 (Hakaniemi). Matka maksaa seutulipun verran eli 5,50€. Lentokentälle saapuu linja-autoja myös muualta Suomesta, niiden pysäkit ja laiturit ovat aivan terminaalien edessä.

Junalla

Suora junayhteys on kätevä tapa kulkea lentokentälle niin Helsingin keskustasta kuin Vantaalta. Kehäradan junat pysähtyvät päärautatieaseman lisäksi muun muassa Pasilassa ja Tikkurilassa. Junamatka maksaa 5,50€ ja lippu täytyy ostaa etukäteen lippuautomaatista asemalta tai kioskilta. Lentokentän juna-asemalta pääsee kävellen kentälle.

Palvelut

Helsinki-Vantaan lentokentän palveluista löytyy jokaiselle jotakin. Kentällä on paljon myymälöitä ja kioskeja, joista voit ostaa mukaasi vaikkapa pientä evästä, leluja ja matkalukemista. Myymälöistä on saatavilla myös suomalaista designia ja ulkomaisia merkkituotteita. Voit myös istahtaa nauttimaan kupin kahvia tai pikkupurtavaa johonkin monista ravintoloista, kahviloista ja baareista. Matkustajien käytössä on ilmainen wifi-yhteys, istumapaikkoja, työskentelytiloja ja pistokkeita.

Lennolta saapuminen Gdanskiin

Gdanskin lentokenttä sijaitsee noin 14 km päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä keskustaan pääsee muun muassa busseilla 110 ja 210. Bussi 210:n pysäkki sijaitsee terminaalien kupeessa ja lippuautomaatti on aivan pysäkin vieressä. Bussi 110 kulkee Wrzeszczin rautatieasemalle ja 210 kulkee Gdanskin päärautatieasemalle, Glownylle. Bussit lähtevät noin 30 minuutin välein joka päivä.

Myös takseja löytyy aivan lentoaseman terminaalien edestä. Taksimatka keskustaan maksaa normaalisti noin 60 zlotya ja öisin ja pyhäpäivisin 70-80 zlotya.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat Gdanskiin

Muista, että sesonkiaikoina lentokentällä voi olla ruuhkaa. Jos siis matkustat esimerkiksi kesäkuukausina, varaa riittävästi aikaa lähtöselvitykseen, matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen. Lentoasemilta ja lentoyhtiöiltä saat lisätietoja siitä, mitä tavaroita voit ottaa mukaasi lentokoneeseen käsimatkatavaroihin ja mitä tuotteita ei saa viedä koneen matkustamoon. Lue lisää ohjeita käsimatkatavaroiden pakkaamiseen. Matkatavaraohjeistuksista selviää myös, mitä sinun tulee laittaa kuljetettavaksi ruumaan meneviin matkatavaroihin ja mitä et voi ottaa mukaasi lainkaan. Voit myös tutustua kätevästi eri lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoituksiin.

Muista, että et tarvitse välttämättä passia matkustaessasi Suomesta Gdanskiin, sillä matkustat Schengen-alueella EU:n sisällä. Sinulla pitää kuitenkin olla mukanasi virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Hyvä tietää: Gdansk

Sää ja ilmasto: Gdanskissa sää on usein hyvin samankaltainen kuin Helsingissä. Kesä alkaa kuitenkin jo huhtikuussa ja mukavat kesäkelit jatkuvat syyskuulle asti. Gdanskiin matkustetaankin usein jo pääsiäisenä ja monet suuntaavat sinne myös syyslomilla.

Hintataso: Gdanskin hintataso on todella edullinen verrattuna Suomeen. Sekä ostoksilla että ravintoloissa hinnat ovat usein puolet halvempia kuin Helsingissä. Esimerkiksi kolme ruokalajin illallinen kahdelle maksaa Gdanskissa noin 25€ kun taas Helsingissä illallisen hinta on keskimäärin 70-80€. Oluttuoppi maksaa Gdanskissa keskimäärin 1,80€ ja Helsingissä 6€. Hyvän lounaan saa Gdanskin keskustassa noin 5€ ja Helsingissä noin 11€.

Muuta: Gdansk on yksi vuoden 2017 suosituimmista matkakohteista. . Tutustu ainakin upeaan vanhakaupunkiin ja Oliwan puutarha-alueeseen. Hiekkarantoja löytyy myös läheltä, Sopotin alueelta.

Tiedot on tarkistettu kesäkuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.