Kartta

Lennot kohteeseen Belize

Ihmeellinen Belize

Pieni Karibian rannikkovaltio Belize on luonnon omaa superilotulistusta parhaimmillaan. Belize on sekä sademetsiä ja koralliriuttoja että Maya-sivilisaation aarteita ja luonnonsuojelualueita. Sukeltajat ovat löytäneet Belizen jo aikoja sitten ja myös reppureissaajat ovat ottaneet paikan omakseen. Belize ei ole vain lekottelua ja aurinkoa - mikä toki onnistuu sekin - vaan saarella on mahdollisuus vaikuttaa ja olla osa yhteisöä, joka haluaa säilyttää Belizen kaltaiset maan päällä olevat paratiisit. Hanki lennot Belizeen löydät vaivattomasti Skyscannerin lentohaulla ja lähde tutustumaan maailman kauneimpiin luontokohteisiin!

Belize sijaitsee Keski-Amerikassa Jukatanin niemimaalla ja sen naapureina vaikuttavat Meksiko sekä Guatemala. Suurin osa Belizestä - tarkemmin 40 prosenttia - on meri- ja luonnonpuistoja, joten luonnonsuojelu otetaan hyvin vakavasti siellä. Otitpa siis minkä suunnan tahansa Belizessä, tulee eteesi taatusti luonnonihmeitä, jotka vievät jalat alta. Maan pohjoisosasta löytyy majesteettiset sademetsät kun taas etelässä eteesi nousee vuoristoja, kuten mystiset Maya-vuoret sekä 1160 metriä korkea Viktoria Peaki. Unescon maailmanperintökohteiden listalla oleva Belizen valliriutta on maailman toiseksi suurin heti Australian valliriutan jälkeen ja se on jopa 500 eri kalalajin koti. Kuuluisimpia luontonähtävyyksiä alueella on merenalainen Blue Hole, jonka uskotaan olleen aikoinaan maanpäällinen luolasto. Blue Hole on sukeltajien unelma, koska näkyvyyttä riittää aina 20 metrin syvyyteen saakka ja alueella vaikuttavat monia upeita eläimiä, kuten rauskuja ja kilpikonnia. Maya-kulttuuri kiinnostaa monia matkaajia ja sivilisaatioon pääsee tutustumaan parhaiten temppeliraunioilla, joita löytyy ympäri Belizeä. Xunantunich on yksi vierailluimmista raunioista ja se sijaitsee Länsi-Belizessä San Jose Succotz -kylässä.

Lennot Belizeen kannattaa hankkia silloin, kun maassa on kuiva kausi meneillään eli marraskuusta huhtikuun puoleen väliin. Tämä ajanjakso on maassa sesonkiaikaa eli tällöin kannattaa varautua jonoihin alueen nähtävyyksille ja myös hotellien hinnat ovat pilvissä. Jos pieni sade ei pilaa lomamatkaasi, on rauhallisempi ajanjakso tarjolla syyskuusta lokakuuhun.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.