Kartta

Halvat lennot Ivalosta Helsinkiin

Parhaat viime hetken lentotarjoukset

Loman tarpeessa? Matkan varaaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Tässä on meidän valitsemamme parhaat äkkilähdöt kohteeseen Helsinki...
Vain arvioidut alhaisimmat hinnat. Löydetty viimeisten 14 päivän aikana.

Lennon tiedot kohteesta Ivalo kohteeseen Helsinki Vantaa

Edullisin menopaluuhinta viime kuussa

65 €

Suoraa lentoyhtiötä

4

Lentoa viikossa

23

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 929 kilometriä

1t 30min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

Finnair

Helsinki Vantaa

1 lentokenttä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Helsinki Vantaa on yksi lentokenttä: Helsinki Vantaa.
1t 30min on keskimääräinen lentoaika kohteesta Ivalo kohteeseen Helsinki Vantaa.
4 lentoyhtiötä lentää suoraan kohteesta Ivalo kohteeseen Helsinki Vantaa.
Kohteesta Ivalo kohteeseen Helsinki Vantaa lentää 23 lentoa viikossa marraskuusta alkaen.

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja reitille Ivalo-Helsinki

Lentäminen Ivalosta Helsinkiin on kätevää. Suoria lentoja on muutamia päivittäin ja niitä tarjoaa Finnair.

Lennolle lähtö Ivalosta

Ivalon lentokenttä sijaitsee 11 kilometrin päässä Ivalon keskustasta ja 25 kilometrin päässä Saariselältä. Kätevimmin kaupungista lentokentälle pääsee taksilla. Myös linja-autoja kulkee Ivalon keskustasta lentoasemalle muutamia päivittäin, linjaa liikennöivät mm. Eskelisen Lapin Linjat ja Gold Line. Matka-aika on viitisen minuuttia ja lippu maksaa 3,60€. Myös Saariselän tunturikeskuksesta ja Kiilopäästä pääsee linja-autolla lentoasemalle.

Kentällä toimii ilmainen wifi ja palveluita tarjoavat cafe&shop Ravintola Ilmasilta sekä lahjatavaramyymälä ja kahvila Arctic Hill. Lennon lähtöä voit odotella myös odotusaulan keinutuoleissa.

Lennolta saapuminen Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee keskellä pääkaupunkiseutua, 20 km päässä Helsingin keskustasta ja 5 km päässä Vantaan Tikkurilasta.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on kolme uloskäyntiä ja matkatavara-aulaa, joista matkatavaroita noudetaan. Näet kentän asiakasnäytöiltä, saapuvatko matkatavarasi tuloaulaan 1, 2A vai 2B. Kaikista tuloauloista on helppo ja lyhyt matka terminaalien eteen tai juna-asemalle, joka sijaitsee terminaalien T1 ja T2 välisen yhdyskäytävän päässä.

Suora junayhteys I- ja P-junilla onkin kätevä ja nopea tapa matkustaa lentokentältä sekä Helsinkiin että Vantaalle. Matkalippu Helsinkiin maksaa 5,50€ ja Vantaalle 3,20€. Lippu pitää ostaa etukäteen, lippuja saa mm. kioskeilta ja asemien lippuautomaateista, ja niitä voi ostaa myös suoraan puhelimeen HSL:n mobiilisovelluksella. Voit tarkistaa junien reitit ja aikataulut täältä: I-juna, Lentoasema - Myyrmäki - Helsinki ja P-juna, Lentoasema - Tikkurila - Helsinki.

Lentokentältä pääsee kätevästi Helsingin keskustaan myös paikallisliikenteen linja-autoilla. Bussilinja nro 617 kulkee Hakaniemeen ja bussilinjat nro 615 ja 415 kulkevat keskustaan, Rautatientorille ja Elielienaukiolle. Matkalippu maksaa 5,50€. Myös useat kaukoliikenteen linja-autot kulkevat lentokentän kautta. Kaikkien bussien ja linja-autojen laiturit ovat aivan terminaalien edessä.

Jos sinua ollaan vastassa autolla, pysäköintialueet P1 ja P2 ovat terminaalia lähimmät. Niissä voi pysäköidä puoli tuntia 2€ hinnalla. Taksimatka lentokentältä Helsingin keskustaan kestää liikenneruuhkista riippuen 30-40 minuuttia ja taksa on noin 45€.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat kotimaassa

Huomioi, että kotimaan lennoilla matkustaessa sinulla pitää olla mukanasi virallinen henkilötodistus. Lentokentällä asiointiin kannattaa varata riittävästi aikaa, varsinkin lomakausina. Kiireisimpinä aikoina lähtöselvitys, turvatarkastus ja matkatavaratiskit voivat ruuhkautua. Lentoyhtiöiltä ja lentokenttien sivuilta saat myös tietoja matkatavararajoituksista. Tutustu määräyksiin siitä, millaisia matkatavaroita voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitkä ovat sellaisia matkatavaroita, jotka sinun tulee laittaa ruumaan laitettaviin matkalaukkuihin. Lue lisää Finnairin käsimatkatavararajoituksista.

Hyvä tietää: Helsinki

Sää ja ilmasto: Talvisin pohjoisessa pakkanen paukkuu useammin ja kireämmin kuin Helsingissä. Lumikelit kestävät pitkään kevääseen ja kesät ovat etelää viileämmät. Muista kuitenkin, että monesti kesäaikaan Pohjois-Suomessa voidaan kokea lämpimiä hellejaksoja juuri silloin kun eteläisessä Suomessa vietetään viileämpiä kesäpäiviä.

Hintataso: Pohjois-Suomessa hintataso on Helsinkiä alhaisempi. Kaupoissa ja ravintoloissa hinnat voivat olla jopa puolet edullisempia kuin Helsingissä. Esimerkiksi kolmen ruokalajin ravintolailta kahdelle henkilölle maksaa Pohjois-Suomessa keskimäärin 45-50€ ja Helsingissä 75-80€. Oluttuopin saa pohjoisen ravintoloissa noin 4€, kun taas Helsingin keskustassa tuopillinen maksaa keskimäärin 6,50€.

Muuta: Helsingistä löytyy melkein mitä vain! Aktiviteetteja, historiaa, taidetta, nähtävää ja koettavaa on kaikenikäisille ja joka lähtöön. Perheiden suosikkikohde on Linnanmäki ja talvisin kannattaa suunnata Jääpuistoon ja Luonnontieteelliseen museoon. Yksi suosituimmista käyntikohteista on Suomenlinna, niin historiansa vuoksi kuin Pokemonin metsästäjien keskuudessa. Helsingistä kannattaa matkustaa myös lähialueille, esimerkiksi Vantaan Tikkurilaan tiedekeskus Heurekaan tai Aviapolikseen Ilmailumuseoon. Lue lisää Helsingin parhaista nähtävyyksistä.

.

Tiedot on tarkistettu maaliskuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.