Kartta

Halvat lennot Oulusta Kuopioon

Lennon tiedot kohteesta Oulu kohteeseen Kuopio

Edullisin paluuhinta viime kuussa

186 €

Suoraa lentoyhtiötä

0

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 245 kilometriä

2h 20min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

Finnair

Kuopio

1 lentokenttä

Lentoyhtiöt, jotka tarjoavat lentoja reitille Oulu-Kuopio

Oulusta ei löydy suoria lentoja Kuopioon, mutta voit matkustaa kaupunkien välillä Finnairin siivin vaihtamalla konetta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Helsinki-Vantaalla on kaksi terminaalia, T1 ja T2 ja Finnairin lennot lähtevät terminaalista T2. Lentokentän kattavat palvelut ovat käytettävissäsi jatkolentoa odottaessasi. Kaupat ja kioskit tarjoavat mahdollisuuden shoppailuun, ravintoloita ja kahviloita löytyy joka makuun. Kentällä on paljon istumapaikkoja ja pistokkeita, joissa voit ladata mobiililaitteita. Kentällä on käytössä ilmainen wifi-yhteys.

Tiesithän: Löydät halvat lennot kätevästi Oulusta Kuopioon Skyscannerin matkahaun avulla. Se on kätevä, maksuton ja täysin puolueeton. Etsit vain lentoja ja kun olet valmis varaamaan ne, ohjaamme sinut suoraan matkatoimiston tai lentoyhtiön sivulle. Kun olet joustava matkapäiviesi suhteen, löydät edulliset lennot Oulu Kuopio -reitille kätevästi. Valitse matkustusajaksi koko kuukausi ja matkahakumme näyttää sinulle hintakalenterin, josta näet halvat lennot koko kuukauden ajalle. Lue lisää: Tässä vinkit Skyscannerin hintakalenterin hyödyntämiseen.

Lennolle lähtö Oulusta

Oulun lentokenttä sijaitsee noin 15 km päässä kaupungin keskustasta, Oulunsalon kaupunginosassa. Liikenneyhteydet kaupungista lentokentälle ovat hyvät, sillä bussit numero 8 ja 9 kulkevat Oulun lentokentälle. Bussipysäkkejä löytyy reitin varrelta mm. keskustasta, Teknologiakylästä, Linnanmaalta tai Heikinharjusta. Bussilippu maksaa 5,80€. Jos tarvitset autokyytiä, taksimatka Oulun keskustasta lentokentälle maksaa noin 30€. Jos taas tulet kentälle omalla autollasi, terminaalien edustalla on kolme pysäköintialuetta. Pysäköintialueiden P1 ja P3 pysäköintimaksuun sisältyy lämpöpaikka ja sähköauton lataus. Jos vierailusi on lyhyt tai sinut saatetaan kentälle, P2-alueelle voi pysähtyä ilmaiseksi max. 20 minuutiksi.

Oulun lentokenttä on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä; sen kautta kulkee vuosittain yli miljoona matkustajaa. Kahvila-myymälä Oulu Cafe ja Oluthuone Toppila tarjoilevat ruokaa ja juomaa, ja keinutuoleissa voit odotella lentosi lähtöä rennosti. Kaikille avoimessa Hailuoto-loungessa voit istuskella ennen lentoasi ja kuunnella vaikkapa flyygelimusiikkia. Kentällä toimii ilmainen wifi.

Lennolta saapuminen Kuopion lentokentälle

Kuopion lentokenttä sijaitsee noin Siilinjärven Rissalassa. Lentokentältä on matkaa Kuopion keskustaan noin 14 kilometriä, Siilinjärvelle 11 kilometriä ja Iisalmeen 70 kilometriä.

Lentokentältä pääsee kätevästi Kuopion keskustaan paikallisliikenteen bussilla nro 40. Bussi lähtee lentokentän kupeesta ja kulkee Kuopion torille. Myös Siilinjärvelle liikennöi busseja. Bussilippu maksaa 6,80€ ja sen voi maksaa joko käteisellä tai ympäri Suomea käytössä olevalla Waltti-matkakortilla. Jos sinua tullaan kentälle vastaan, huomioi, että pysäköintialue P1 on tarkoitettu lyhytaikaiseen ja P2 pitkäaikaiseen pysäköintiin. Lentoaseman edestä löydät Savon Taksidata Oy:n takseja, autovuokraamojen palvelupisteet ovat auki ennakkovarauksella.

Kuopion lentokentän yleisöalueella palvelee Kuopio Cafe -kahvila, jossa tarjoillaan niin kahvilatuotteita kuin lounasta. Lentokentällä on myös käytössä ilmainen wifi-yhteys.

Mitä muuta sinun tulee muistaa, kun matkustat kotimaassa

Muista, että kotimaassa matkustaessa sinulla tulee olla lennolla mukanasi virallinen henkilötodistus. Lennolle lähtöön ja lennolta saapumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä varsinkin loma-aikoina lähtöselvitys, matkatavaratiskit ja turvatarkastus saattavat ruuhkautua. Tarkista lentoyhtiöiltä tiedot siitä, mitä tavaroita voit ottaa mukaasi käsimatkatavaroihin ja mitkä matkatavarat ovat sellaisia, jotka sinun tulisi pakata ruumaan meneviin matkalaukkuihin. Lue lisää Finnairin käsimatkatavararajoituksista.

Hyvä tietää: Kuopio

Sää ja ilmasto: Itä-Suomen sää on vuoden ympäri lämpimämpi kuin pohjoisessa Oulussa.

Hintataso: Kuopion hintataso on lähes sama kuin Oulun. Ostoksilla käydessä hintaeroa ei ole, eikä ravintoloissakaan hinnat kovin paljoa eroa toisistaan. Oluttuopin saa sekä Kuopion että Oulun ravintoloissa keskimäärin kuudella eurolla. Kolmen ruokalajin ravintolailta kahdelle henkilölle maksaa Oulun keskustassa noin 60€, kun taas Kuopion keskustassa se maksaa keskimäärin 65€.

Muuta: Kuopion tunnetuin nähtävyys on kaupungin näkyvä maamerkki, Puijon torni. Torniin pääsee tutustumaan lähes ympäri vuoden. Tornista löytyy myös ravintola. Kuopion taksit tarjoavat kesäaikaan Puijo-kuljetuksia kauppatorilta tasatunnein.

Kuopio-Tahkon alue on myös kuuluisa upeasta luonnostaan ja maisemistaan. Tutustu Kallaveden maisemiin ja lähde luontopolulle.

Tiedot on tarkistettu kesäkuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.