Kartta

Halvat lennot kohteeseen Istanbul

Istanbul – Kauppias jo syntyjään

Istanbulissa kaupankäynti on ihmisillä verissä. Perustettiinhan Istanbul alkujaan idän ja lännen välisen kauppareitin varrelle.

Historia ja nähtävyydet

Istanbulissa riittää historiallisia nähtävyyksiä: moskeijoita, palatseja ja kirkkoja. Sulttaani Sultan Ahmentin 1600-luvulla rakennuttama Sininen moskeija vetää puoleensa paljon vierailijoita, ja jonottamiselle kannattaa varata aikaa. Topkapion huikea palatsialue rakennuksineen ja puistoineen. Upea kristillinen kirkko Hagia Sofia sijaitsee aivan Topkapin naapurissa. Süleymaniyen moskeijasijaitsee vuoren huipulla, josta on näkymät Kultaiselle Sarvelle. Moskeija on 1500-luvulla eläneen arkkitehdin Sinanin suurin taidonnäyte.

Ruoka ja juoma

Jos shoppailu on Istanbulissa halpaa, sitä on myös syöminen ja juominen! Erityisesti katuruokailu on kaupungissa suuressa suosiossa. Beyoglussa ja Istiklal Caddesin Taksimin puoleisessa päässä on paljon katuruokia myyviä kojuja ja ravintoloita. Galata-sillan seutumilla on saatavilla nopeaa hiukopalaa kuten perinteisiä kalavoileipiä. Ravintoloista Doy-Doy-ravintola on erityisesti paikallisten suosiossa. Sieltä saa mm. lammasaterioita ja kasvisruokaa. Imroz–ravintola on klassinen korttelikrouvi Istiklal-ostoskadun poikkikadulla.

Shoppailu & vapaa-aika

Istanbul on budjettimatkaajan unelma: hintataso on edullinen ja tuotevalikoimaa riittää. Sultanahmet on sekä turistinähtävyys että mainio paikka tehdä tuliaisostoksia. Itämaiset matot, korut ja käsityöt, vesipiiput, silkki- ja pashminahuivit ovat suosittuja. Toinen ehdoton shoppailupaikka on Caddesi-kadun varrella sijaitseva Beyoglu, missä kauppojen valikoimista löytyy paljon trendikkäitä tuotteita. Muistathan myös tingata, kuten kaupungissa kuuluu!

Milloin Istanbuliin?

Istanbuliin kannattaa tutustua keväällä tai syksyllä. Toukokuun alusta kesäkuun puoleenväliin ja syyskuun alusta lokakuun puoliväliin on suositeltavin väli vierailla kaupungissa. Myös joulukuu ja joulunalusaika ovat suosittua matkustusaikaa kaupunkiin, koska säät ovat tuolloin leutoja.

Ilmasto

Istanbulin kesät ovat kuumia ja kosteita, ja talvet sateisia ja ajoittain lumisia. Ilmankosteus on usein melko korkea, minkä vuoksi lämpötilat voivat tuntua todellista korkeammilta tai alhaisemmilta. Talvikuukausien keskimääräinen ylin lämpötila on noin 7–10 °C. Lumisadetta tulee yleensä vain noin yhden tai kahden viikon ajan talvella. Kesäkuun ja syyskuun välisten kesäkuukausien päiväkeskilämpötila on noin 28 °C.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Istanbuliin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.
Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Istanbulista löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Istanbul lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Istanbul on kaksi lentokenttää: İstanbul ja İstanbul Sabiha Gökçen.
Gulf Air, Oman Air, Transavia France, transavia, Nouvelair, GOL Linhas Aéreas, Badr Airlines sekä Azerbaijan Airlines lentävät suoraan kohteeseen Istanbul.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Istanbul on helmikuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.