uutiset vihjeet Top 15 nähtävyydet Tukholma!

Kaikki artikkelit

Top 15 nähtävyydet Tukholma!

Tukholma-nähtävyydet ovat historiallisia, kauniita ja jännittäviä. Mietitkö, mitä tehdä Tukholmassa? Et mieti kauan! Tässä Skyscannerin kätevä Tukholma-matkaopas!

Tukholma on suomalaisille lähellä ja tuttu, mutta silti kansainvälinen ja jännittävä. Tukholmassa riittää kulttuuritapahtumia, museoita, ravintoloita, kauppoja, elämyksiä ja kokemuksia. Kaikkea mitä kaupunkimatkalta voi toivoa!
Suoria ja nopeita lentoja löydät esimerkiksi reiteille Helsinki-Tukholma, Tampere-Tukholma sekä Turku-Tukholma.

1. Tukholma-nähtävyydet: Vasa-museo

Vasa-museo on yksi tunnetuimmista Tukholman nähtävyyksistä. Se on ehdoton käyntikohde Tukholmassa, vaikka et pitäisikään laivoista. Vasa-laiva on ainoa 1600-luvulta säilynyt alus ja se pitää nähdä. Laiva laskettiin vesille 10. elokuuta vuonna 1628, mutta huonon sään vuoksi se upposi melkein heti! Vuosisatoja myöhemmin laiva nostettiin meren pohjasta ja kunnostettiin museoksi.

Löydät halvat lennot Tukholmaan

2. Tukholma-nähtävyydet: Kuninkaanlinna

Tukholmassa nähtävyyksiä on joka kulmassa. Kuninkaallisen upea Kuninkaanlinna sijaitsee aivan meren ääressä ja se on yksi Euroopan suurimmista kuninkaanlinnoista. Vaikka et olisi kiinnostunut kuninkaallisista etkä varsinkaan halua maksaa pääsymaksua sisään, käy silti katsastamassa linna ulkoapäin. Iltapäiväisin vahdinvaihdon aikaan on siihen hyvä hetki.

Löydät halvat lennot Tukholmaan

3. Tukholma-nähtävyydet: Gamla Stan eli vanhakaupunki

Gamla Stan ei paljon esittelyjä kaipaa! Kapeat mukulakiviset kadut, ihanat pikkukaupat ja putiikit, vanhat kirkot ja historialliset rakennukset. Vanhakaupungista löydät myös Nobel–museon. Gamla Staniin kannattaa tutustua jalan ja kaupunginosasta löytyy myös monia viehättäviä kahviloita ja lounaspaikkoja. Muista, että ruotsalaiseen tyyliin kuuluu fika eli rauhallinen kahvitauko ystävien kesken!

Löydät halvat lennot Tukholmaan

Nähtävyydet, Tukholma: Gamla Stan

4. Tukholma-nähtävyydet: Moderna Museet

Jos kaipaat taidetta ja erityisesti nykytaidetta, Moderna Museet on sinun kohteesi. Täällä voit nähdä 1900- ja 2000-luvun tärkeimpien taiteilijoiden töitä. Näytteillä on muun muassa Picassoa, Dalia ja Matissea. Rakennus on mielenkiintoinen myös arkkitehtuurillisesti. Katsele maisemia näköalaravintolasta, nauti lounas kahvilassa ja osta tuliaiset museokaupasta. Moderna Museet on yksi hienoimmista Tukholma-nähtävyyksistä.

Etsi hotelli matkallesi Tukholmaan

Photo: modernamuseet / Instagram

5. Tukholma-nähtävyydet: Skansen

Seuraava vinkkimme Tukholma-nähtävyydet listalla on Skansen. Se on maailman suurin ulkoilmamuseo ja se avattiin jo vuonna 1891. Skansen on kiva ulkokohde, jossa voi nauttia maisemista ja oppia samalla Ruotsin historiasta. Skansen on myös yksi tunnetuimmista Tukholman nähtävyyksistä. Skansen sijaitsee Djurgårdenin saarella ja siellä voi nähdä myös karhuja, susia ja hirviä (siis paikan eläintarhassa) sekä muinaisia maataloja. Skansenilla järjestetään kesäisin kuuluisat Allsång på Skansen -lauluillat ja talvisin alueen joulumarkkinat ovat upeat.

Löydät halvat lennot Tukholmaan

Matkalla viikonloppulomalle tai kaupunkimatkalle Eurooppaan? Mahtavaa! Lue lisää: Parhaat kaupunkilomakohteet Euroopassa!

6. Tukholma-nähtävyydet:Fotografiska

Valokuvataiteelle omistettu Fotografiska-museo aukesi vuonna 2010 ja on yksi suosituimmista Tukholman nähtävyyksistä. Se sijaitsee boheemilla Södermalmin alueella, meren rannassa ja siellä voit nauttia korkeatasoisesta modernista valokuvataiteesta. Tämä punatiilirakennus on rakennettu vuonna 1906 ja toimi ennen teollisuushallina. Nykyään rakennuksessa on museotilaa 2500 neliömetriä, neljä päänäyttelyä vuodessa ja useita tapahtumia. Kakkoskerroksesta löytyy kahvila.

Löydät halvat lennot Tukholmaan

7. Tukholma-nähtävyydet: Tukholman saaristo

Tiesitkö, että Tukholma on rakennettu 14 saarelle, joita yhdistää lähes 60 siltaa! Erilainen Tukholma näkyy vesiltä käsin. Tukholmassa on monia tapoja olla vesillä: miniristelyjä, lauttamatkoja, island hoppingia, vesitakseja… Tukholman saaristossa riittää katsottavaa, se koostuu liki 30 000 saaresta. Ei muuta kuin vesille!

Skyscanner selvitti: Nämä ovat Suomen top 10 kauneimmat kohteet!

Löydät halvat lennot Tukholmaan

8. Tukholma-nähtävyydet: Junibackenin museo

Jos sinäkin kasvoit lukien Astrid Lingrenin kirjoja ja rakastit Peppi Pitkätossua, et voi missata Junibackenia, joka on Tukholma-nähtävyydet listan numero kahdeksan. Junibacken on enemmän kuin museo, se on itse asiassa Lingrenin luoma satumaailma. Tarkoin valitut pienet yksityiskohdat vievät sinut takaisin lapsuuteen. Ihana koko perheen Tukholma-nähtävyys, joka lumoaa kaikenikäiset kävijät.

Etsi sinulle sopivin hotelli Tukholmasta

9. Tukholma-nähtävyydet: Tukholman kaupunginkirjasto

Yksi mielenkiintoista Tukholma-nähtävyyksistä on Tukholman kaupunginkirjasto. Kaupunginkirjaston on suunnitellut arkkitehti Gunnar Asplund ja se avasi ovensa vuonna 1928. Kirjasto on yksinkertaisesti upea ja koko rakennus huokuu historiaa, kulttuuria ja arvokkuutta. Rakennuksen ympyrämuoto kuvastaa arkkitehdin mukaan ihmismieltä!

Löydät halvat lennot Tukholmaan

10. Tukholma-nähtävyydet: SoFon vintagekaupat

SoFolla tarkoitetaan Södermalmin kaupunginosaa. SoFo on synonyymi eloisalle kulttuurielämälle, luovuudelle ja muodille. Tukholmassa SoFon ilmapiiri kiteytyy Folkungatanin eteläosassa ja sen vaate-, kenkä- ja antiikkikaupoisssa. Södermalm on shoppailijan unelma. Jos mietit, mitä tehdä Tukholmassa ja etsit vielä yhtä mielenkiintoista Tukholma-nähtävyyttä, tässä kymmenes vinkkimme!

Löydät halvat lennot Tukholmaan

Matkalla myös Müncheniin? Skyscanner vinkkaa, mitkä ovat Münchenin top 10 nähtävyydet!

Nähtävyydet, Tukholma: Södermalm

11. Tukholma-nähtävyydet: Metrotunnelit

Myös metrotunnelit ovat nähtävyyksiä Tukholmassa! Metrolinjoja on kolme ja raiteita riittää yli 100 kilometrin matkan verran. Tukholman ”tunnelbanan” metroasemilla on panostettu taiteeseen. Osta vaikka lippu siniselle reitille ja koe metroreitin graffitit, neonvalot, valaistut luolat ja tiilet. Upeaa!

Etsi hotelli matkallesi Tukholmaan

Nähtävyydet, Tukholma: Metrotunnelit

12. Tukholma-nähtävyydet: ABBA-museo

ABBA-museo on jokaisen ABBA-fanin pyhiinvaelluskohde. Se on myös yksi uusimmista Tukholma-nähtävyyksistä. Vain täällä voit nähdä Bennyn käyttämät uskomattomat korokepohjakengät sekä Agnethan ja Fridan upeat puvut. Museossa on myös paljon hauskoja tapahtumia. The winner takes it all!

Löydät halvat lennot Tukholmaan

Mitä tehdä Kööpenhaminassa? Skyscannerin Kööpenhamina-matkaopas kertoo, mitkä ovat Kööpenhaminan top 10 nähtävyydet!

13. Tukholma-nähtävyydet: Tukholman kaupungintalo

Tukholma-matkaoppaamme seuraava vinkki on Tukholman kaupungintalo. Tarina kertoo, että tämän rakennuksen rakentamiseen tarvittiin yli 8 miljoonaa tiiltä. Kaupungintalo avautui 1923 ja siellä pidetään jokavuotinen Nobel -palkintogaala. Rakennus sijaitsee Mälarenin rannalla. Kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, sillä sen aikana pääsee käymään ylhäällä tornissa. Tukholma-nähtävyys vailla vertaa!

Löydät halvat lennot Tukholmaan

Nähtävyydet, Tukholma: Tukholman kaupungintalo

14. Tukholma-nähtävyydet:Artipelag

Vuonna 2012 avautunut Artipelag-museo on omistettu modernille- ja nykytaiteelle. Se on puoliksi museo ja puoliksi luontokohde. Artipelag sijaitsee noin 20 minuutin päässä keskustasta ja sinne pääset autolla, bussilla tai vaikkapa laivalla! Artipelagin päärakennus on tehty teräksestä, puusta ja lasista; rakennusmateriaalit sopivat hyvin ympäröivään luontoon. Artipelagissa voit nauttia taiteesta, luonnosta, ruokailla.

Löydät halvat lennot Tukholmaan

15. Tukholma-nähtävyydet: Drottningholmin linna

Vaikuttava Drottningholm on kuninkaallisen perheen koti, mutta myös UNESCO:n suojelema maailmanperintökohde. Rakennuksessa kannattaa vieraill, mutta myös ulkopuolella riittää nähtävää. Drottningholmin linnaa ympäröivät puistot ovat nimittäin todella ihania. Kannattaa tehdä visiitti myös linnassa sijaitsevaan Museum De Vriesiin, jossa voit tutustua tämän taidokkaan hollantilaisen kuvanveistäjän töihin. Drottningholm on yksi uljaimmista Tukholma-nähtävyyksistä.

Löydät halvat lennot Tukholmaan

Top 15 nähtävyydet Tukholma

Paikka tai nähtävyys Näe ainakin tämä
Vasa-museo Vasa-laiva
Kuninkaanlinna Vahdinvaihto
Gamla Stan Nobel-museo
Moderna Museet Picasson teokset
Skansen Allsång på Skansen
Fotoragiska-museo Vaihtuvat näyttelyt
Saaristo Island hopping vesitaksilla
Junibackenin museo Peppi Pitkätossu
Tukholman kaupunginkirjasto Arkkitehtuuri
Södermalmin vintagekaupat Astialöytöjä eri vuosikymmeniltä
Metrotunnelit Sinisen reitin graffitit ja valaistus
ABBA-museo Agnethan ja Fridan upeat puvut
Tukholman kaupungintalo Opastettu kierros
Artipelag Nykytaidetta
Drottningholmin linna Linnanpuistot

Lue myös nämä:

Parhaat lentotarjoukset lähimmältä lentokentältäsi Skyscannerin avulla
Haluatko tietoja kotilentokenttäsi edullisista lennoista? Kuinka se onnistuu? Helppoa! Seuraa ohjeitamme: luo Skyscanner-tili ja tilaa uutiskirjeemme.

7 salaisuutta, miten löytää halvimmat lennot
Nyt paljastamme seitsemän suurta salaisuutta, miten löytää halvimmat lennot.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.

Kartta