COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset Olemme täällä sinua varten

Kaikki artikkelit

Olemme täällä sinua varten

Tietoa matkustuksesta ja koronaviruksesta nyt ja lähitulevaisuudessa.

Koronaviruspäivitykset

Tiedot koronaviruksesta ja sen vaikutuksesta sinun matkaasi muuttuvat päivittäin, ja siksi voi olla vaikeaa pysyä viimeisempien tietojen tasalla.
Suosittelemme lukemaan paikallisten viranomaisten neuvoja sekä Maailman terveysjärjestön (WHO), luotettavan maailmanlaajuisten uutisten ja tietojen lähteen ohjeita.

Usein kysytyt kysymykset

Vaikka tämä onkin nopeasti kehittyvä tilanne, tässä on neljä asiaa, jotka on
hyvä tietää:

Miten suojaudun koronavirukselta matkoilla?

Voit noudattaa useaa hyvin helppoa ohjetta. Pese kädet säännöllisesti (saippualla ja vedellä tai alkoholipohjaisella käsigeelillä), vältä koskettamasta silmiäsi, nenääsi ja suutasi, ja pysy vähintään metrin päässä henkilöistä, jotka yskivät tai aivastavat. Lue lisää.

Haluan peruuttaa matkani. Kuinka teen tämän ja voinko saada rahani takaisin?

Ota yhteyttä lentoyhtiöön, hotelliin tai matkatoimistoon, jonka kautta varasit matkasit. Etkö ole varma, minkä yrityksen kautta matkasi varasit? Näet yrityksen nimen pankki- tai luottokorttitiliotteessasi sekä sähköpostista, jonka sait heiltä varauksen vahvistamiseksi. Löydät lisätietoja, mukaan lukien lentoyhtiöiden yhteystiedot, sivuiltamme. Lue lisää.

Lentoni on peruutettu. Kuinka saan rahani takaisin?

Soita lentoyhtiöön tai matkatoimistoon. Koska niin monien matkasuunnitelmat ovat muuttuneet, saattaa kestää tavallista pidempään, ennen kuin voit puhua virkailijan kanssa. Yritä siitä huolimatta. Jos varasit luottokortilla ja matkanjärjestäjä kertoo sinulle, että hyvitystä ei ole saatavilla tai että he ovat lopettaneet palveluidensa kauppaamisen, ota yhteyttä luottokorttiyhtiöösi. Jos sinulla on matkavakuutus, ota yhteyttä myös sen myöntäjään.

Kattaako matkavakuutukseni peruutukset?

Kaikki riippuu matkavakuutuksesi ehdoista. Tarkista heidän nettisivunsa tai soita heille saadaksesi lisätietoja. Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät klikkaamalla tätä.